Så här överför du bitcoins från en pappersplånbok till storbokplånbok

Med populariteten för hårdvaruplånböcker som når nya höjder flyttar många nu från pappersplånböcker till Ledger Nano S-liknande hårdvaruplånböcker.

Och varför inte! Hårdvaruplånböcker är mer överlägsna när det gäller säkerheten för dina bitcoins och också mer användarvänliga än pappersplånböcker.

Läs: Hur man gör en Bitcoin-plånbok & Hur man spenderar Bitcoins

För oinitierade är hårdvaruplånböcker hårdvaruenheter som liknar en flash-enhet och används för att lagra dina bitcoins, medan en pappersplånbok är ett papper med ett par offentliga och privata nycklar tryckta på.

Pappersplånböcker var mer populära under de tidiga kryptodagarna eftersom det inte fanns några plånböcker för hårdvara. Men nu med en mängd alternativ i hårdvaruplånböcker är det dumt att riskera dina mynt på ett papper. (Vi gillar mest Ledger Nano S plånbok eftersom den har allt man kan behöva !!)

Många investerare har nu börjat förstå denna punkt nu och vill migrera från pappersplånböcker till hårdvaruplånböcker som Nano S. Men problemet är att de fastnar när de försöker migrera eftersom det inte finns något direkt sätt att göra det.

Förvirrad? Låt mig förklara.

Det finns inget direkt sätt att överför dina bitcoins från en pappersplånbok till storbokplånbok och det är därför många möter svårigheter.

Men det finns ett indirekt sätt på vilket du kan göra detsamma och det är vad jag är här för att dela med dig idag.

Skicka BTC från Paper Wallet till Ledger Wallet

Notera: Man kan inte skicka BTC direkt från en pappersplånbok till Ledger från och med nu. För detta måste du använda en tredje mellanliggande programvara / mobilplånbok och sedan skicka din BTC till Ledger. (I framtiden kan du förvänta dig att en inbyggd funktion i Ledger Nano S gör det direkt).

Steg 1. Installera en mobilplånbok på din mobil om du inte har den. Jag installerade Coinomi-plånboken på min Android-smartphone för den här handledningen.

Coinomi plånbok

Steg 2. Skapa en ny plånbok med Conomi.

Notera: Håll dina fröord mycket säkra när du ställer in din nya plånbok för första gången.

Ny plånbok med Conomi

Steg 3. Gå nu till ‘Bitcoin’ plånbok i Coinomis gränssnitt, som kommer att se ut:

Bitcoin plånbok i Coinomi

Steg 4. När du har klickat på ”Bitcoin” kommer du att se den här skärmen.

Bitcoin Coinomi

Steg 5. Klicka nu på de tre punkterna som visas i bilden ovan för att se skärmen nedan.

Sopa plånbok

Steg 6. Klicka på alternativet “Sopa plånbok” som visas i bilden ovan för att se detta:

Sopa pappersplånbok

Steg 7. Välj nu “Bitcoin” i rullgardinsmenyn “Ta emot med” och skanna de privata nycklarna från din pappersplånbok.

Notera: Coinomi stöder endast WIF, BIP38, & mini privata nyckelformat.

Steg 8. När detta är klart och dina mynt importeras (sopas) kommer de att återspeglas i din Coinomi-plånbok.

Kom ihåg: Det rekommenderas alltid att sopa din pappersplånbok till en programvaruplånbok istället för att importera den. Här är de detaljerade anledningarna till att göra det: Markera skillnaden mellan svep & Importera privata nycklar.

Nu finns dina mynt i Coinomi och du måste överföra dem till Ledger Nano S. För detta måste du ta tag i Ledger Nanos giltiga Bitcoin-adress där du vill ta emot dina bitcoins. Följ stegen nedan för detta:

Steg 9. Starta Bitcoin Ledger Wallet-applikationen på din enhet.

Bitcoin Ledger Plånbok

Steg # 10. Anslut Ledger Nano S till din enhet (PC / mobil) och lås upp den med din PIN-kod. Kom ihåg: Dela inte den här PIN-koden med någon för att använda den här PIN-koden kan vem som helst komma in i din Ledger Nano S om de har tillgång till enheten.

Ledger Nano S

Steg # 11. När din Ledger-enhet är ansluten öppnar du din Bitcoin-applikation på enheten. Du uppmanas att välja Bitcoin eller Bitcoin kontant. Välj ‘Bitcoin’.

Bitcoin-applikation

Steg # 12. När du har valt “Bitcoin” kommer appen att uppmana dig att välja “Legacy” eller “Segwit” adresser. I det här fallet måste du välja “Legacy” om du vill att din BTC på “Legacy” -adresser som börjar med siffran “1” eller “Segwit” om du vill att din BTC på “Segwit” -adresser som börjar med “3”.

I det här fallet väljer jag segwit eftersom att använda segwit har många fördelar som du kan läsa här. För att utnyttja dessa fördelar bör du också migrera till segwit med hjälp av denna steg-för-steg-guide.

Adresstyp

Steg # 13. Klicka på ‘Segwit’. Synkroniseringen bör ta några sekunder för att ta dig till Segwit blockchain.

Äldre blockchain

Steg # 14. Efter synkroniseringen kommer du att kunna se den här skärmen på din plånbok. Här ser du dina konton, saldo, skicka, ta emot och inställningsalternativ.

Få BTC i Ledger Nano S

Steg 15. Klicka på “Ta emot” som visas i bilden ovan för att se den här skärmen där ett popup-fönster uppmanar dig att välja ditt “Konto att kreditera”. Om du använder Ledger Nano S för första gången visar det dig bara ett konto.

Visa adress på enheten

Steg # 16. Klicka nu på alternativet ‘Visa adress på enhet’ som visas ovan. Om du tittar noga finns det en anteckning som säger: Få bara pengar på den här adressen om den matchar den som visas på din enhet.

Bitcoin-adress

För detta, kontrollera om adressen som visas i din Ledger-app och adressen som visas på din faktiska hårdvaruenhet är densamma. När båda är verifierade och matchade är det bra att fortsätta.

Adress på Ledger hårdvaruplånbok

Steg # 17. När adresserna har matchats betyder det att den visade adressen är säker att ta emot BTC.

Steg # 18. Nu kan du skanna QR-koden i steg # 16 från din Coinomi-mobilplånbok eller kopiera och klistra in adressen som visas i storleksappen där du vill ta emot dina bitcoins.

Steg # 11. Nu måste du ange relevanta detaljer i det nedan visade gränssnittet på Coinomi-plånboken. När du har lagt in detaljerna och bara tryckt på skicka från din plånbok och vänta på att transaktionen ska reflektera över Blockchain explorer.

Bitcoin plånbok

Slutsats: Överföring av Bitcoin från en pappersplånbok

Kom alltid ihåg att du bör vänta på sex bekräftelser på blockchain för att överväga en transaktion lyckad.

Och slutligen, om du inte har börjat använda Ledger Nano S bör du använda den eftersom den har många användbara funktioner som kan göra hantering av flera kryptovalutor problemfri.

Köp alltid Ledger Nano S från den officiella webbplatsen och lära dig grundligt hur du ställer in och använder Ledger Nano S genom vår exklusiva videoserie om samma.

Om du gillar inlägget, vänligen dela det med din cirkel!

Här är några fler handplockade artiklar du bör läsa nästa:

  • 5 bästa Ubiq-plånböcker för lagring av UBQ
  • Airdrops I Cryptocurrency: Allt som en nybörjare behöver veta
  • De 5 bästa Bitcoin-plånböckerna som du bör använda för att lagra BTC

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me