MyCrypto Vs. MyEtherWallet: Vilken ska du använda?

Om du har varit uppmärksam på kryptomarknaderna de senaste månaderna vet du förmodligen om förvirringen MyEtherWallet & MyCrypto.

Men om du är en första-timer, stanna kvar. Jag kommer att avslöja alla fakta om de två.

Till att börja med är MyEtherWallet (MEW) en av de äldsta GUI-baserade plånböckerna för Ethereum. Det är från 2015-eran när det inte fanns några GUI-plånböcker för Ethereum. Sedan kom MyEtherWallet fram ur kärleken till två grundare Taylor Monahan och Kosala Hemachandra. Då var båda på sitt dagliga jobb samtidigt som de arbetade för att bygga MEW.

Sedan 2016 och 2017 växte de drastiskt från ett roligt projekt till ett mer seriöst. Tack vare krypto- och ICO-boom 2017 som ökade deras användarbas till astronomiska nivåer.

Men under första kvartalet 2018 ändrades MyEtherWallets Twitter-handtag till MyCrypto, vilket lämnade alla förvirrade, vi inkluderade.

Backstory: MyEtherWallet eller MyCrypto

Någon gång i februari-mars 2018 ändrades Twitter-handtaget för MEW till MyCrypto av en av dess grundare Taylor Monahan för att hon var missnöjd med hur MEW gick framåt och förmodligen ville samla in VC-medel för dess tillväxt.

De exakta orsakerna är okända hittills, men en annan bästa uppskattning av de fakta jag såg online visar mig att det var den finansiella redovisningen.

Finansiell redovisningsfråga

Och sedan ville hon skilja sig från Kosala Hemachandra och växa plånboken under varumärket MyCrypto.

Men hur hon närmade sig för att våga ett nytt varumärke var oetiskt, varför kryptosamhället motsatte sig det.

Rättegångar inlämnades och senare överlämnades MyEtherWallet-domänen och dess kanaler på sociala medier Kosala Hemachandra.

Taylor Monahan fortsatte med att skriva detta känslomässiga inlägg tillsammans med vägen framåt för sitt nyfödda barn, dvs. MyCrypto, som hittills finns.

Lång historia kort, MyCrypto-plånboken är en gaffel av MyEtherWallet-kodbasen och lanserades i maj 2018 efter den förvirring som skapades av dess grundare Taylor Monahan.

Naturligtvis har de förbättrat kodbasen något och försökt göra den relevant för kryptovärldens ständigt föränderliga behov men faktum kan inte ändras att det är en gaffel med populär Ethereum-plånbok, MEW.

MEW har arvet att aldrig hackas direkt. Det har dock bjudit in dåliga skådespelare och nätfiskewebbplatser på grund av varumärket det har skapat.

Men om du är någon som vet hur man följer grundläggande säkerhetsrutiner online är du säker.

Vad betyder det för MyEtherWallet?

MyEtherWallet

Det betyder helt enkelt att MEW-plånboken nu leds av Kosala och hans nya team.

Dessutom uppgav Kosala att han kommer att fortsätta det han startade. Han lämnade också en anteckning till sitt MEW-samhälle som talar mycket om hela röran som hände.

Officiell uttalande från MyEtherWallet

MyCrypto: En ny början

MyCrypto

MyCrypto-plånboken leds av Taylor Monahan och hennes teammedlemmar som hon tidigare anlitat för MyEtherWallet.

Hon har också bett om ursäkt för Twitter-hanteringsfallet. Detta borde inte ha gjorts i första hand eftersom förtroende är allt i kryptorummet.

Även om MyCrypto utvecklas väl och har lanserat nya funktioner har det inte lyckats skapa en robust gemenskap som MyEtherWallet.

Och detta framgår av många av användarens kommentarer till Reddit efter denna splittring:

MEW

Meddelande om BitcoinChill

MyCrypto

MEW

Du kan tydligt se en vinnare här. Jag har inget emot MyCrypto men hur Taylor närmade sig denna splittring är mycket oprofessionellt och oetiskt.

Slutsats: Framåt för MyEtherWallet och MyCrypto

Tja, både MEW och MyCrypto är juridiskt och tekniskt olika enheter.

Som användare kan du välja antingen men jag väntar 6 månader till innan jag använder MyCrypto. Dessutom kommer jag aldrig sluta använda MyEtherWallet eftersom det var den första ETH-plånboken jag någonsin använde.

Som ny användare kan du använda dem båda och se vilka som passar dig bättre men kom ihåg att detta innebär risken för att hantera två konton.

För gamla användare som vill fortsätta använda MEW behöver inga nya åtgärder vidtas. Användare som vill använda MyCrypto-plånbok bör använda samma privata nycklar eller JSON-fil eller seed för att komma åt sin ETH-plånbok på MyCrypto.

Slutligen har MyCrypto en bättre produkt när det gäller utseende och känsla. De har också lanserat sin plånbok för stationära klienter, vilket är ett steg mot utveckling i kryptosfären. Men MyEtherWallet är inte heller långt i lanseringen av en iOS-app för MEW-användare.

Så nu berättar vi för oss: Vilken av de två – MEW eller MyCrypto – använder du?

Vad tycker du om MyCrypto Wallet? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Gilla det här inlägget? Glöm inte att dela det!

Här är några andra handplockade artiklar som du måste läsa för att öka din kunskap om kryptovalutor:

  • Hur man använder MetaMask plånbok för eter & Andra ERC20-token
  • 5 olika typer av Crypto-plånböcker du borde veta om
  • Hur man väljer en Bitcoin-plånbok: den definitiva guiden för nybörjare
  • Bästa smarta kontrakt Ethereum plånböcker
  • Vad är Mnemonic fras & Mnemonic lösenfras?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me