Ledger Nano X Review: Hur du säkert lagrar dina Cryptoassets offline

Det senaste tillskottet till Ledgers hårdvaruplånböcker, Ledger Nano X, leverantörsanvändare ett lättanvänt sätt att lagra sin kryptovaluta säkert offline som har flera fördelar jämfört med andra kylförvaringsmetoder.

Vår granskning av Nano X visar att det verkligen är en lättanvänd enhet packad med information som hjälper nykomlingar att vara deras egen bank, samtidigt som de tillgodoser behoven hos mer erfarna användare som till exempel vill diversifiera sina portföljer eller tjäna staking kryptoassets.

Vad är hårdvaruplånböcker

Innan vi granskar hårdvaruplånboken, ska vi först ta reda på vad en hårdvaruplånbok är och skillnaden mellan en kall och en varm plånbok. En kall plånbok är en som inte är ansluten till internet och är som standard säkrare eftersom enheten inte är sårbar för typiska hackmetoder, vilket kan innefatta skadlig programvara som injiceras, keyloggers och så vidare.

En het plånbok är å andra sidan en kryptovalutaplånbok som är ansluten till internet – vanligtvis på användarens mobila enhet eller PC – och används för vardagliga transaktioner. Ett bra sätt att tänka på det är din kalla plånbok är som ditt bankkonto, medan din heta plånbok är den plånbok du lagrar kontanter att ha till hands.

En hårdvaruplånbok är en form av kylförvaring, precis som en pappersplånbok, men med flera fördelar. En hårdvaruplånbok, som Ledger Nano X, låter användare enkelt styra sina medel via sina gränssnitt och är lätta att bära med sig säkert. En pappersplånbok är, även om den är billigare, mindre säker eftersom papper lätt kan erodera eller slängas av misstag och inte är det bästa alternativet att ha med sig.

Om Ledger

Ledger är en fransk cryptocurrency-plånbokstillverkare som enligt Crunchbase har fått över 85 miljoner dollar i finansiering från några av världens främsta investerare och har varit verksam sedan 2014.

Enligt företagets webbplats har de sålt drygt 1 miljon Ledger Nano S-enheter till kunder i över 165 länder, och 2018 fick de en Årets startpris från den globala bokföringsjätten Ernst & Ung för regionen Ile-de-France.

Ledger Nano X vs Nano S

Jämfört med den tidigare Ledger Nano S-modellen, X har några extra funktioner som kommer att behaga användarna, med början på en större skärm som gör det lättare att läsa vad som finns på den och att inte förlora enheten – även om den kan knytas till din nyckelring.

Bland förbättringarna finns stöd för Bluetooth. Användare kan ansluta sina plånböcker till en mobil enhet för att hantera sina kryptoassets via Ledger Live-applikationen, så att de kan hantera sina portföljer när de är på språng.

Navigering har också underlättats med knapparna på enhetens framsida. Nano X Ledger har lagt till mer lagringsutrymme för appar och ett inbyggt batteri så att det fungerar utan att behöva anslutas till en dator.

Den nya funktionen som troligen sticker ut mest är dock stödet för hundratals kryptoassets. Enligt tillverkaren av hårdvaruplånboken är det möjligt att lägga till 100 appar på Ledger Nano X, vilket innebär att en (mycket) diversifierad portfölj kan upprätthållas i en enda enhet.

Vad finns i boxen

Unboxing av Ledger Nano X är en premiumupplevelse, nästan som att avboxa en avancerad smartphone. Unboxing-upplevelsen verkar ha varit otrevlig och rutan kommer med nästan allt du behöver för att du inte ska förlora dina kryptokurrencyinnehav:

  • Ledger Nano X
  • USB C-kabel
  • Nyckelring
  • 3 ark för att skriva ner återhämtningsfrasen
  • Instruktioner

Inställning

Ledger Nano X är ganska lätt att installera. När vi slår på enheten får vi allmän information, med Ledger själv som ber oss att gå till Ledger.com/start för att få vägledning om hur du ställer in enheten.

På den sidan har vi en steg-för-steg-guide om hur vi ställer in vår Ledger Nano X. Det första steget handlar om att ladda ner Ledger Live-appen – det är viktigt att notera att du bara bör ladda ner den från Ledgers webbplats. För den här granskningen laddar vi ner Windows Ledger Live-appen, men appen är också tillgänglig för Mac-, Linux-, iOS- och Android-enheter.

Efter att ha laddat ner det måste vi välja ett tema och frågas om vi ställer in en ny enhet eller återställer en plånbok – vilket skulle vara tillämpligt om vi till exempel uppgraderade från en Ledger Nano S till en Ledger Nano X.

Därefter är det dags att välja vår enhet för att starta installationsprocessen. Efter att ha valt Nano X får vi några steg för att starta konfigurationen. Vi måste använda den medföljande kabeln för att ansluta Ledger till vår bärbara dator för att börja konfigurera den.

Det första vi blir ombedd är en PIN-kod. PIN-koden säkerställer att vi är de enda som kan komma åt vår enhet, så få dig att komma ihåg den PIN-kod du har ställt in. Om du glömmer det kan du behöva återställa enheten för att sedan importera plånboken via fröfrasen.

Nu är det en del att skriva ner fröfrasen. Vi har en plats att skriva ner dem från lådan, så allt vi behöver göra är att hitta en penna och gå igenom den. Efter att ha skrivit ner det måste vi bekräfta alla 24 ord efter ordning som kan vara lite besvärliga, men återställningsfrasen är extremt viktig så det är förståeligt varför Ledger skulle insistera på detta.

Slutligen en säkerhetskontroll för att säkerställa att enheten är äkta, att vi själv valde vår PIN-kod och att vi själva skrev ned fröet. Efter dessa kontroller kan vi – om vi vill – ställa in ett lösenord så att vi bara kan komma åt Ledger Live-appen.

Efter att ha gått igenom dessa steg är Ledger-plånboken redo att användas. Nästa steg är att installera appar för kryptovalutorna vi vill säkra offline. Den vi använder i det här exemplet är Bitcoin (BTC). Efter installationen måste vi lägga till ett konto. Därefter får vi en översikt över vår plånbok: vi kan nu skicka och ta emot pengar.

Det är enkelt att övervaka vår portfölj: vi behöver bara lägga till pengar till adressen som tillhör vårt konto eller använda Ledger Live-appen för att se hur mycket vi har. För att flytta pengar måste den fysiska enheten vara ansluten till enheten som en säkerhetsåtgärd.

Från Ledger Live-applikationen är det också möjligt att köpa kryptovaluta via olika partners – inklusive ShapeShift, Simplex och andra.

Para ihop Nano X med en smartphone

Vi kunde initialt ha parat ihop enheten med vår smartphone direkt, på ett sätt som liknar det som visas ovan. Eftersom vi redan är anslutna till vår stationära enhet är allt jag behöver göra att gå till min Ledger Live-applikation och exportera kontot.

Applikationen visar oss hur vi gör det, och vi behöver i princip bara skanna en QR-kod.

Det är det – vi kan nu hantera vår portfölj på språng via Ledger Live-applikationen, tillgänglig för både Android- och iOS-enheter. Efter att ha importerat det befintliga kontot måste vi bara ställa in ett lösenord för Lever Live-appen. Om din smartphone har en fingeravtryckssensor kan du låsa upp den på det sättet.

Kryptovalutor som stöds

Ledger Nano X, som sett ovan, kan stödja över 100 kryptoassets inklusive de bästa kryptovalutorna som BTC, BCH, ETH, XRP och LTC. IT stöder också bitcoingafflar som bitcoinguld och etergafflar som ethereum classic.

Populära integritetscentrerade kryptovalutor som Zcash (ZEC) och DASH stöds också. De flesta av de populära ERC-20-tokens – huvudsakligen de som utfärdas via initiala mynterbjudanden – kan behöva ytterligare programvara ansluten till Ledger-enheten för att fungera, Proof-of-Stake-kryptovalutor som Tezos (XTZ) och TRON (TRX) stöder staking, så användare kan skydda sina medel samtidigt som de säkrar sina nätverk.

En snabb titt på Ledgers sida med kryptoassets som stöds låter dig enkelt se om du behöver ytterligare programvara eller inte.

Pris

Den nya Ledger Nano X ger dig tillbaka € 119 ($ 129) inklusive moms. Den äldre Nano S kostar 59 € (64 $) och den extra kostnaden kompenserar i huvudsak för den större skärmen, den större kapaciteten och det inbyggda batteriet samt Bluetooth-stöd.

Om du vill ha en Ledger-säkerhetskopia kan du köpa Nano X och en Nano S för totalt 149 € (162 $) för att säkerställa att dina kryptoassets alltid är säkra.

Slutsats – Är Nano X värt det?

I slutet av allt detta måste vi fråga oss om Nano X är värt sitt pris. Enligt min mening ja – Bluetooth-anslutning är en fantastisk livskvalitetsförbättring och Ledger har gjort enheten ganska enkel att använda, även om du inte riktigt vet mycket om krypto måste du bara följa instruktionerna.

Även om det finns alternativ till hårdvaruplånböcker – som pappersplånböcker eller metallplånböcker – gör det lättare att styra dina pengar från en applikation, även om de är säkert lagrade offline, gör det lättare att äga kryptoassets. För att spara upp – stack sats – allt vi behöver göra är att få vår adress från appen och skicka pengarna dit och vänta på bekräftelser för att medlen ska visas där. Med pappers- eller metallplånböcker måste vi skanna blockkedjan online och eventuellt exponera oss själva.

Det är svårt att säga om Ledger-enheten hjälper till med vanlig antagande av kryptovalutor, eftersom det är svårt att förklara för någon som brukade lagra sina medel i en bank att de behöver en enhet för att vara sin egen bank. Det är dock ett bra argument för självförvaring i kryptorummet.

De Ledger Nano X finns på Ledgers webbplats. Vi rekommenderade att du inte köper den på någon annan officiell plattform, eftersom bedragare kan äventyra enheter och sedan sälja dem igen för att stjäla dina kryptoassets..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me