CRYPOTAGs nya ”Zeus” -produkt: Leaner and Easier Than Ever

Alla kryptovalutor / kryptoassetlagringslösningar finns på en gradient av alternativ. De två polerna i denna lutning, kan man med rimlighet argumentera, är bekvämlighet i ena änden och säkerhet i den andra. Plånböcker som lagras på internet, särskilt i förvar av en eller annan tjänst – troligen ett utbyte – är lika praktiska som de flesta e-posttjänster, men de är sårbara för en rad attackvektorer genom vilka privata uppgifter kan stulas. Detta har hänt ofta och kommer utan tvekan att fortsätta så länge människor lagrar kryptografiska tillgångar online.

Ungefär mitt i detta utbud av alternativ finns hårdvaruplånböcker, som i huvudsak är förhärligade USB-minnen laddade med högsäker och egenutvecklad programvara som enbart är utformad för att lagra privata kryptoasset-referenser. Det är förmodligen ganska svårt att knäcka en av dessa, men det är definitivt inte omöjligt. Men dessa enheter erbjuder en enorm ökning av säkerheten över byte eller heta plånböcker samtidigt som de är ganska bekväma.

I den yttersta änden av detta sortiment finns CRYPTOTAG, som gör den svåraste och säkraste plånboken av alla: En fysisk produkt tillverkad av titan utan elektroniska eller datorer att prata om. Omöjligt att hacka per definition, och mycket svår för att fysiskt förstöra kan du känna dig helt och hållet säker att lagra valfri mängd krypto på en av dessa lagringsenheter – så länge du lägger den på en säker plats (!).

Blixtnedslag

Den andra produkten från CRYPTOTAG slår på marknaden, “Zeus”, som är betydligt smalare än sin föregångare “Thor”. Startpaketet kommer med två titanplattor på vilka privata kryptografiska referenser ska skrivas in, med hjälp av Bitcoin Improvement Proposal 39 (BIP39) protokoll.

BIP39 tillåter att en deterministisk plånbok skapas med en läsbar uppsättning engelska, japanska, koreanska, spanska, kinesiska, franska, italienska eller tjeckiska ord. En liten uppsättning (vanligtvis mellan 12 och 24) ord väljs slumpmässigt från en lista med 2048 ord. Dessa ord, som matats in korrekt i en BIP39-kompatibel plånbok, utgör den plånbokens privata nyckel och kan användas för att bygga om den. Det är viktigt att notera att många plånböcker använder BIP39: s system, inte bara Bitcoin – och därmed är Zeus kompatibel med ett hälsosamt utbud av plånbokslösningar.

Dessutom kan den här typen av plånbok ställas in så att den inte ens rör vid internet under hela dess existens, förrän pengar överförs från den. Till exempel plånböcker som genereras från en offline https: // -fil (här, till exempel) på en luftgappad dator och bryts till, har ingen kontakt med blockchain förrän pengar skickas från dessa plånböcker.

I grund och botten omformar Zeus en “pappersplånbok” till en titan. Pappersplånböcker själva kan vara mycket säkra och säkra som en metod för att lagra privata nycklar. Privata nycklar som skrivs ut (även om utskrift verkligen är en säkerhetsrisk) eller skrivs ut och hålls helt borta från internet tills det är dags att använda dem, är i huvudsak ohackliga. Men uppenbarligen, om de privata uppgifterna är inskrivna på faktiskt papper, finns det en uppenbar sårbarhet: Papper. Pappersbrännskador, fläckar, sönderfall etc. Zeus tar därför alla fördelarna med en pappersplånbok och metalliserar dem.

Dessa 12 eller 24 BIP39-ord är inskrivna på Zeus-plattorna med en mycket enkel metod: Ett fyrsiffrigt nummer som motsvarar varje ords löpnummer på den officiella BIP39-ordlistan stansas i plattorna, på speciellt etsade fält på plattorna. Du behöver inte ens oroa dig för att inte stava orden perfekt, eftersom tillgång till en BIP39-ordlista är den enda förutsättningen för att dechiffrera siffrorna.

Unboxing och användning

Allt du behöver för att etsa dina privata nycklar kommer i CRYPTOTAG-rutan, kärleksfullt skickad av FedEx var du än är. (CRYPTOTAG inkluderar även den typiska holländska söta, Stroopwafel, kompletterande i rutan.)

Det finns två plattor av massivt titan, som vardera innehåller 12 nyckelord. Detta räcker för att säkerhetskopiera en Ledger eller två Trezors och alla andra plånböcker som använder BIP39-standarden (till exempel Exodus GUI plånbok). Två metallklämmor håller plattorna ihop, och det finns knappt en millimeter att ge mellan dem, även om bara en av klämmorna är installerade. Du skulle inte känna dig osäker att skjuta den här saken ur en kanon, den kommer helt klart att överleva. Imponerande kommer CRYPTOTAG att gravera alla fraser du önskar i varje uppsättning du beställer, i vilket typsnitt du vill.

Ned till mässingspinnar har Zeus tappat hammaren och det alfabetiska stanspaketet som behövs i Thor-satsen. Här behövs bara den fjäderbelastade (tysktillverkade!) Stansen för att etsa en nyckel i plattorna. Sättet det fungerar är att ställa in punkten på det önskade numeriska fältet och sedan applicera tillräcklig (kroppsvikt) på stansen tills dess mekanism aktiveras. Stansen kommer att ge ett högt knäppande ljud (det är vad öronpropparna är avsedda för, och de är inte bara för show), och driva en liten, djup sfärisk markering in i metallen antagligen med stor kraft.

Efter ett par falska startar blev det enkelt, intuitivt och ganska tillfredsställande att köra markeringarna hem (videoexempel). Det tar inte mycket lång tid att skriva in dina nyckelord på detta sätt, även om du uppenbarligen måste se till att inte göra några misstag. Du kan inte ångra den här processen alls, så att korrigera eventuella misstag kräver en slags ytterligare algoritm eller mönster för att signalera ett misstag. eller bara komma ihåg var misstaget är, vilket inte är livskraftigt och inte poängen.

CRYPTOTAG tillhandahåller pappersgaller i lådan där allt detta kan fördjupas i förväg. Användare skriver ner det exakta mönstret som ska etsas, så det finns gott om möjligheter att fånga eventuella fel på papperskopiorna innan de transkriberas till metallen. En annan fin touch, de ger till och med några matchningar för att bränna, spionliknande, dina kopieringsark när du är klar med etsning.

Slutsats

CRYPTOTAG har gjort något ganska coolt här. De har tagit det som redan var en idiotsäker, fantastisk och extremt användbar produkt och gjort den smalare, billigare, enklare och bättre. Det är en kraftig minskning av komplexiteten jämfört med den tidigare produkten, och du kan enkelt göra det på vilken tillgänglig yta som helst.

Det är möjligt att vissa användare föredrar att bara stämpla nyckelord direkt i plattorna, och för det Thor är fortfarande tillgänglig för just den här stilen. Och naturligtvis är det möjligt att göra detta arbete på egen hand, köpa dina egna material och använda dina egna verktyg. Men det är förmodligen inte så lätt att hitta bearbetade, platta rektanglar av titan på den öppna marknaden, eftersom CRYPTOTAG redan har producerat dem (ansvarsfriskrivning, jag har inte tittat).

Om du menar allvar med att säkerhetskopiera din kryptoförmögenhet är CRYPTOTAG ett utmärkt komplement till alla säkerhetslager. Oavsett om du lagrar dina nyckelord i ett bankvalv eller begravd i vissa djupa skogar, kan du vara säker på att ingen fysisk förstörelse av din “pappersplånbok” är möjlig med den här produkten. När det gäller kylförvaring kan du inte göra mycket bättre än detta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me