Ethereum DeFi-projekt såg nästan 1000% i tillväxt det senaste året

Trots den senaste tidens volatilitet på kryptotillgångsmarknaderna visar data att Ethereum-baserad decentraliserad finansiering (DeFi) – ansågs vara en av blockchains “killer” -applikationer – är allt annat än krympande.

Här är fördelningen. 

Ethereum DeFi-ekosystem växer med ett snabbt klipp

I en rapport som publicerades 9 april, Blockchain-analyswebbplatsen DappReview avslöjade att transaktionsvolymen för DeFi-projekt har ökat med nästan 800% när man jämför Q1 2020: s mått med Q1 2019.

Mycket av denna tillväxt hänför sig till projekt som Maker och Compound – som erbjuder decentraliserade lån och stablecoin-lösningar – och derivatleverantörer som Synthetix och Augur. I själva verket såg dessa applikationer, betraktade som “finansiella” dapps, en käftande ökning jämfört med året innan med 1 743% under första kvartalet 2020.

I synnerhet indikerade rapporten också att den totala dappvolymen över de 13 ledande blockkedjorna (Ethereum, Tron, EOS, Icon, Waves och mer) ökade med 82,2% när man jämförde det sista kvartalet med Q1 2019, vilket stod bra för den bredare industrin.

Den starka tillväxten i användning av DeFi-kontrakt har återspeglats i mängden låst värde i Ethereum-baserade finansiella smarta kontrakt.

Per ny data från DeFi Pulse, det finns cirka 734 miljoner dollar i låst värde i DeFi-applikationer, som består av 2 700 000 ETH och ett antal ERC-20-tokens och icke-fungibla tokens.

För att ge en viss kontext till dessa siffror var det låsta värdet bara 650 miljoner dollar i början av året, 322 miljoner dollar i början av 2019 och 70 miljoner dollar i början av 2018, före explosionen i Kambrium i Ethereums dapps. Se tillväxten nedan.

DeFi lanseras för att öka adoptionen

Decentraliserad finansiering förväntas växa ännu mer när fler produkter, som tilltalar kryptokonsumenternas behov, lanseras.

Som rapporterats av BlockGeeks tidigare kommer crypto upstart Thesis och andra partners snart att släppa tBTC – ett projekt som kommer att fungera som en decentraliserad representation av Bitcoin i Ethereum blockchain. 

Steven Becker, president för MakerDAO, förklarade för Bloomberg i en nyligen intervju just denna tanke och påpekade att anslutningen av Bitcoin och Ethereum gör att DeFi kan svälla i storlek:

“TBTC är lysande eftersom det i slutändan länkar samman två huvudkoncept. [Bitcoin och Ethereum arbetar tillsammans] är hur alla dessa nätverk kommer att sammanföras för att skapa en kedjekonomi. ”

Med tBTC och andra liknande projekt kan decentraliserade börser och andra DeFi-applikationer – särskilt utlåningsprotokoll och skalningslösningar i andra lager – utnyttja Bitcoins likviditets- och “hårda pengar” -status, vilket ökar deras funktionalitet och popularitet.

Det finns också projekt som Opyn, vilket är ett Ethereum-baserat försäkringsprotokoll som syftar till att rikta sig till användare som fruktar onödiga standardrisker när de tar decentraliserade lån. 

Inte redo att gå mainstream ännu

Trots dessa faktorer fruktar vissa att DeFi ännu inte är redo att gå mainstream.

Under den 12 mars snabbkrasch – som såg Bitcoin, Ethereum och resten av kryptomarknadskratern med 50% på ett dygnsperiod – gick DeFi-ekosystemet i oordning. Ethereum application Maker, som emitterar lån, såg ett underskott på 4 + miljoner dollar som ett resultat av en orakelfel, en avmattning i blockchain och snabbt rörliga priser. 

Och medan hälsan hos DeFi-ekosystemet har börjat återhämta sig sedan blodbadet, har effekterna på psyken hos investerare, särskilt DeFi-användare, varit bestående. 

Tushar Jain, en partner på krypto- och blockchain-centrerad investeringsfond Multicoin Capital, uttryckte sin rädsla i en utökad Twitter-tråd, skrivande

”Hela DeFi-ekosystemet dog nästan idag. Flera stora marknadsaktörer gick i anspråk. […] Om vi ​​bara alla måste acceptera att krypto kan sjunka med 60% + på en dag som * allvarligt * begränsar användningen av denna teknik. ”

Hela DeFi-ekosystemet dog nästan idag. Flera stora marknadsaktörer gick i anspråk.

Många handlare kunde bokstavligen inte få pengar till börserna tillräckligt snabbt för att handla på grund av trängsel i blockchain & den extrema volatiliteten förvärrades då.

– Tushar Jain (@TusharJain_) 13 mars 2020

Jon Jordan av DAppRadar upprepade detta i en intervju med mig och sa:

”Jag tror inte att någon tror att den nuvarande generationen av DeFi är redo att distribueras till mainstream. Totalt är det förmodligen färre än 10 000 personer som använder DeFi-protokoll – jämför det bara med Binance. ” 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me