Bygga en Blockchain-karriär 101 – Massor av möjligheter

Hur bygger du en Blockchain-karriär 101?

Blockchain blev ett känt namn efter att Bitcoin lanserades 2009. Men tekniken har applikationer långt utöver att driva kryptovalutan. Bland andra användningsområden blir den decentraliserade huvudboken som innehåller oförändrade register över transaktioner och annan information ett viktigt verktyg inom ekonomi, hälso- och sjukvård, regeringen, försäkring och många andra sektorer.

Med en genomsnittlig grundlön på 136 000 dollar, blockchain-utvecklare har gott om möjligheter. Faktum är att det finns många olika karriärer tillgängliga i blockchain, och människor med olika kompetenssätt och utbildning kan hitta en roll i denna spännande och lukrativa värld.

Varför är blockchain viktigt?

Blockchain är en databas med “block” som innehåller information länkad ihop. Varje block innehåller ett register över kontrakt, transaktion eller någon annan typ av data. Systemet är decentraliserat, vilket innebär att det inte har någon central server.

Att genomföra en transaktion med blockchain, till exempel en penningöverföring, kräver ingen mellanhand – det sker mellan två block i kedjan utan ingripande – så det kan ske mycket snabbare än traditionella börser. Information som lagras i blockkedjan är oföränderlig, vilket ger ett säkerhetsskikt – om ett block ändras påverkas hela kedjan, vilket gör en sådan prestation nästan omöjlig. Information krypteras också, vilket ger ytterligare ett lager av säkerhet och minskar risken för bedrägerier.

Bygga en Blockchain-karriär 101

1. Tänk på den bästa rollen för dig

Den mest igenkännliga rollen i blockchainvärlden är förmodligen en blockchain-utvecklare. Det här är någon med programmeringsförmåga som skapar appar för tekniken. Det finns dock många andra möjligheter för människor med olika kompetenser.

Till exempel har en projektledare för blockchain, som namnet antyder, i uppdrag att organisera och planera blockchain-projekt, hålla alla inblandade i uppgiften och komma med lösningar för att effektivisera och se till att allt går smidigt. Under tiden analyserar, sammanställer, utvärderar och tolkar en blockchain-datavetare data som samlats in från blockchain-plattformar.

Ta reda på dina färdigheter, bakgrund och utbildning för att avgöra vilken roll som är bäst för dig. Med tanke på det stora antalet möjligheter i blockchain är du säker på att du hittar något som passar.

2. Gå en kurs

Du behöver inte nödvändigtvis en examen för att starta en karriär inom blockchain om inte den specifika rollen kräver det – till exempel, för att vara blockchain-advokat behöver du en juristexamen. Oavsett vilket jobb du ska bör du ha en gedigen förståelse för tekniken och hur den fungerar. Överväg att ta en online-kurs för att hjälpa dig att förstå grunderna i blockchain. Ofta kan du hitta alternativ här på Blockgeeks! 

3. Lär dig terminologin

Det finns vissa termer associerade med blockchain som du bör lära dig för att hitta ett jobb i fältet. Här är bara några att börja:

  • Decentraliserad huvudbok: en databas eller ett system som inte har någon central myndighet som styr eller kontrollerar den
  • Distribuerat system: ett system som består av delar på många olika datorer, som ingår i ett nätverk och samarbetar med varandra
  • Distribuerad databehandling: en delmängd datavetenskap dedikerad till studier av distribuerade system
  • Kryptografi: ett sätt att säkra kommunikation inom ett nätverk så att endast den avsedda mottagaren – ett datorsystem – kan tolka det

4. Främja andra tekniska färdigheter

Om du försöker bli blockchain-utvecklare är det viktigt att ha vissa tekniska färdigheter redan på plats. En utvecklare måste ha en programmeringsbakgrund och kunna språk som JavaScript och soliditet. Dessa färdigheter är också viktiga för blockchain-UX-designers och vissa andra roller.

Att förstå processer, metoder och metoder som DevOps och agile hjälper också eftersom många blockchain-team använder dem i utvecklingscykeln.

5. Gå med i en blockchain-community

Blockchain-samhällen hjälper dig att främja och växa dina färdigheter. Du kan ansluta till och lära av andra, såväl som nätverk och hitta möjligheter inom fältet. De kan också vara till hjälp för Crowdsourcing-frågor och komma med lösningar på problem.

Det finns några dedikerade blockchain-samhällen, men du kan också hitta vår egen Blockgeeks Community.

Slutsats – Att bygga en Blockchain-karriär 101

Blockchain är fortfarande ett relativt nytt fält, med många möjligheter som dyker upp varje dag. Även om du förmodligen får en del av din utbildning i tekniken på jobbet är det också viktigt att bekanta dig med det så mycket som möjligt för att göra dig själv till en livskraftig kandidat. Med tanke på att blockchain fortfarande utvecklas måste du fortsätta lära dig och hålla dig uppdaterad om trender och nuvarande metoder som är kopplade till det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me