Blockchain bilplånbok: den första i sitt slag

Efter att ha presenterat vår Multipurpose Blockchain EV Charging Station förra veckan vill jag idag presentera vårt koncept för en så kallad Blockchain Car Wallet. Enligt vår strävan “att först bygga en funktionell prototyp innan vi presenterar en idé” kan vi nu presentera vår första funktionella Car Wallet-prototyp.

För att först visa vad en bilplånbok är och hur den fungerar, gjorde vi en kort video.

Blockchain bilplånbok: den första i sitt slag

Demovideo över P2P Char Sharing via en bilplånbok

Avsikt

När vi fick vår BMW i3 var jag glad över innovationen som ligger under huven på den här bilen. Bilen har ett integrerat mobilmodem och är därför alltid online. Via ett modernt API (Application Programming Interface) kan du kommunicera direkt med bilen och designa fantastiska appar. Tack, BMW.

På samma sätt betraktar vi tekniskt sett bilar med ett sådant gränssnitt som en del av IoT eller IoE (Internet of Everything). Eftersom vi har specialiserat oss på att utveckla nya lösningar genom IoT- och blockchain-teknik fick vi omedelbart idén att implementera en Bilplånbok.

Uppdrag

Föreställ dig världen där du aldrig i förväg måste gå igenom en irriterande registreringsprocess för att få några tjänster, som bara matar honungspotten med dina värdefulla privata data. Tänk dig världen där du kan betala för produkter och alla typer av tjänster på ett mycket säkert, problemfritt och billigt sätt med valutan du väljer – oavsett var i världen du befinner dig. Föreställ dig världen där saker som bil kan betalas för att betjäna dig eller där en bil kan betala automatiskt och autonomt för alla typer av tjänster som parkering, vägtullar eller laddning av batteriet – utan att du lyfter fingret. Tänk dig världen där människor kan erbjuda tjänster som EV-laddning eller hyra ut sin bil för att tjäna lite extra pengar.

Den enda lösningen som kan få denna värld att hända är Blockchain Technology.

Målet med Blockchainfirst är att utveckla ett ekosystem där denna värld kan bli verklighet. För 2 år sedan skulle jag ha skrattats åt för att ha den här ambitionen. Idag, med blockchain-teknik som kärna, kan detta mål nås av ett startföretag och inom en relativt kort tidsram. Detta är möjligt genom blockchain-teknik som grund, eftersom blockchain-teknik som standard kan utföra enkla betalningstransaktioner såväl som komplexa affärsprocesser via så kallade smarta kontrakt. Banker, försäkringar, institutioner och alla typer av organisationer, oavsett om de är stora eller små, kommer att använda denna teknik och följa denna nya standard.

För att skapa ett blockkedjebaserat ekosystem för framtida smarta städer och en delningsekonomi kan vi inte och kommer inte att ha avslutat genom att bara utveckla en modern EV-laddningsstation. Nästa systematiskt logiska steg var att utveckla en bilplånbok. Å ena sidan fungerar bilplånboken som den grundläggande tekniken för att hyra sin bil till andra människor, P2P, och å andra sidan gör den samtidigt det möjligt för bilen att utföra specifika uppgifter såsom automatisk, autonom betalning av parkeringsavgifter. Med vår bilplånbok har vi gjort det första steget och med det innovativa konceptet BMW i3, det fungerar förvånansvärt bra.

Vad betyder “bilplånbok”?

Som du kan se i videon har bilen en plånboksadress. Wallet-adressen skiljer sig inte från adressen du får när du installerar en Wallet-app som Coinbase eller Jaxx på din smartphone. Så när du skannar en QR-kod med appen, skannar du Wallet-adressen till pengamottagaren.

Därför är följande möjligt:

  1. Geld anSkicka pengar till denna plånbokadress (bilen tar emot pengar)
  2. Bilen skickar Wallet-pengar till andra Wallet-adresser (bilen skickar pengar / betalar)

Varje gång pengar skickas till en plånbokadress utlöses en så kallad händelse i blockchain (Bitcoin i detta fall), och mottagaren får ett meddelande. I vårt fall med bilplånboken meddelas bilen när någon skickar pengar till bilens plånbokadress. Baserat på programvaran vi har utvecklat vet bilen vad man ska göra när pengar tas emot på bilens konto. Med andra ord:

När pengar tas emot öppnar du dörren och tillåter start av motorn så ofta och så länge tills den mottagna summan har förbrukats i körd kilometer. När den mottagna summan är förbrukad är det inte längre möjligt att starta motorn.

Om bilen får ett programmerat kommando efter mottagandet av pengar är det naturligtvis möjligt för bilen att betala för en tjänst själv om tillräckliga medel finns tillgängliga på dess konto (Wallet Address)? Med andra ord har bilen nästan tillgång till sitt konto (Wallet Address) och är därför auktoriserad att skicka pengar till andra människor, men också till andra enheter eller maskiner.

Det är i princip det. För första gången, och endast genom blockchain-teknik, kan fysiska föremål, som i vårt fall vår bil, äga ett slags bankkonto och slutföra en transaktion autonomt.

Men varför skulle en bil självständigt, som är autonom, kunna slutföra penningtransaktioner? Här är ett exempel: Låt oss anta att bilarna under det kommande året kommer att köra autonomt. Autonom betyder inte bara att vi inte längre behöver styra och styra våra egna bilar. Det innebär också att till exempel taxibilar i framtiden kommer att köra autonomt och transportera passagerare. Ett exempel är startföretaget Nutonomi från Singapore. Naturligtvis måste en bil utan förare i kött och blod så småningom betala för något, till exempel för en parkeringsplats, vägtullar eller för att ladda batterierna. Med en bilplånbok är det därefter möjligt att inte bara köra autonomt utan också skicka och ta emot pengar autonomt.

Enheter och maskiner kan och kommer aldrig att äga ett traditionellt bankkonto. Men de kan äga en i blockchain. Vilken spelväxlare, eller hur?

Där vi är just nu

Som nämnts i videon utvecklar vi under de kommande veckorna vår lösning och gör den praktisk. Det behöver inte sägas att med denna lösning måste vi också ta hänsyn till rättsliga frågor och måste förtydliga vad som är tillåtet och vad som inte är tillåtet.

Samtidigt arbetar vi med en lösning där bilen själv kan göra autonoma betalningar. Det första exemplet vi jobbar med är att betala för en parkeringsplats. Så när bilen kör upp till en parkeringsgrind och bilen har en bilplånbok, öppnas grinden. När bilen lämnar parkeringen betalar bilen autonomt lämpligt belopp vid porten och utgångsporten öppnas. Denna lösning fungerar redan, och vi kommer snart att göra en video och publicera den.

Vad kommer härnäst

Vi arbetar för närvarande mot att skapa ett homogent ekosystem och utveckla en plattform där användaren enkelt kan göra följande:

  1. Ladda sin elbil eller motorcykel och betala utan föregående registrering
  2. Vem som helst kan tillhandahålla betalda laddningstjänster till någon annan, dvs P2P
  3. Alla tjänster kan enkelt och säkert betalas med NFC-kort (som kan köpas med vilken Fiat-valuta som helst)
  4. Att hyra ut en bil till andra, P2P, blir enkelt med en bilplånbok
  5. Tråkiga frågor som parkering eller vägtullar betalas självständigt av bilen (Car Wallet)
  6. Användarkonton och enheter (t.ex. bilen) administreras och konfigureras via en plattform, både via en app och ett webbgränssnitt.
  7. Anslut konventionella laddstationer med vår Ethan BioT © -terminal
  8. Anslut andra enheter och maskiner (till exempel varuautomater) med vår Ethan BioT © terminal

Naturligtvis finns det fortfarande en lång väg att gå för ett sådant ekosystem att hitta sin väg till slutanvändaren. Men det första steget har gjorts och med våra funktionella prototyper kan alla redan testa tekniken idag.

Fortsättning följer…

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me