Sikkerhetsrisikoer med Bitcoin, Wall & Desktop Bitcoin Wallets [Må vite]

Det er flere risikoer forbundet med kryptovalutaer.

Noen av disse risikoene er direkte, mens andre er indirekte.

Indirekte risiko er ting som myndighetsreguleringer eller en slags forbud mot kryptovalutaer. Direkte risiko er ting som uforsiktighet med private nøkler eller bruk av en ikke-testet lommebok.

Denne artikkelen er fokusert på sistnevnte risiko – en direkte risiko. Det nytter ikke å diskutere førstnevnte fordi regjeringer vil gjøre hva de vil uansett.

En hoved direkte risiko er lommeboken der du velger å lagre Bitcoin, Ethereum osv. Denne avgjørelsen betyr faktisk mye fordi det er her myntene dine eksisterer. Du vil ikke legge papirpengene dine i en lommebok som hadde et stort hull, ikke sant?

Det er avveininger også. Noen lommebøker har spesielle funksjoner, men kan være mindre sikre enn andre som ikke har de spesielle funksjonene.

Eksempel: Hvis jeg bestemmer meg for å bruke en papirlommebok til å lagre kryptofondene mine, kan jeg ikke si, “Åh! Denne lommeboken har ikke multi-sig-funksjonalitet! “

I denne artikkelen vil vi diskutere noen av risikoen forbundet med bruk av mobile lommebøker, stasjonære lommebøker og nettlommebøker. Jeg skriver dette fordi jeg vil gi forsprang til late investorer som ikke har noe imot å beholde midlene et sted de ikke burde (som på børs).

Risikoen ved mobile lommebøker / desktop lommebøker / web lommebøker

Mobil lommebøker er hot lommebøker som alltid er online.

Noen mobile lommebøker gir funksjonaliteten til å eksportere private nøkler, noe som faktisk gjør dem enda mer risikofylte.

Mobil lommebøker

Anta at du har mistet mobilen din og ikke har angitt en PIN-kode for mobillommeboken … Dette gjør det veldig enkelt for noen å hente nøklene dine og avvikle bitcoins / kryptovalutaer..

I en mobil lommebok lagrer den mobile enheten (eller appen) faktisk dine private nøkler. Så hvis programvaren din er buggy eller kan bli sprukket, kan den utnyttes og dine private nøkler kan hentes ut. Dette har allerede skjedd, så vær oppmerksom på dette.

En annen måte du kan miste Bitcoins / kryptovalutaer på, er når noen har tilgang til mobilenheten din og kjenner mobilens PIN-nummer.

La oss anta at noen på kontoret ditt har lagt merke til PIN-nummerets tastetrykk, og at du tilfeldigvis legger igjen telefonen på kontoret ved et uhell … Nå kan angriperen bare bruke PIN-koden din og sende myntene dine til en annen offentlig adresse som er under hans / hennes kontroll.

Web lommebøker som Coinbase er like problematiske. Hvis du mister mobilnummeret du bruker eller mister telefonen, kan du miste alle pengene dine på få minutter.

Med det tapte telefonnummeret ditt kan angriperen hacke seg inn i Gmail og deretter inn på Coinbase-kontoen din gjennom det tapte nummeret ditt. Du kan lese dette og dette for mer om Coinbase-hack.

Myntene dine kan kapres når Google-autentiseringen din er overtatt. Husk deg, slike ting har skjedd og vil skje en gang til.

Lommebøker på skrivebordet få alle til å tro at de er trygge, men det er ikke alltid sant.

Hvis du bruker en stasjonær lommebok som holder seed-nøklene dine i ukryptert form, kan du også bli angrepet. (Og ja, dette har også skjedde før.)

Ukrypterte hot lommebøker er en annen trussel mot Bitcoin og altcoin beholdningene dine.

Også når du bruker hvilken som helst hot lommebok (dvs. mobil / web / desktop lommebok), kan IP-en din spores og datapakkene dine på internett kan analyseres, og etterlater mange mengder digitale fotavtrykk for å gjøre deg til et mål.

Hvordan holde Bitcoin / Altcoins trygt og sikkert

Vente! Dette er ikke for å skremme deg!

Alt jeg prøver å gjøre er å gjøre deg oppmerksom på alle mulige scenarier som kan skje, slik at du ikke gjør noen feil.

Hvis du vil bruke disse hot lommebøkene (dvs. mobil / web / desktop lommebøker), gjør du følgende:

 1. Sjekk om lommeboken holder de private nøklene i kryptert form.
 2. Hold alltid 2-faktor autentisering PÅ.
 3. Vær oppmerksom på mobilnummeret ditt, for det kan også kapres, mistes eller endres.
 4. Bruk en fingeravtrykkgodkjenning på mobilenheten din.
 5. Bruk et sterkt passord for din lommebok og / eller stasjonære lommebok.
 6. Hold alltid en beredskapsplan klar i tilfelle du får et snev av å bli hacket.

Men hvis du vil unngå noen av disse mulige situasjonene, bør du skaffe deg en hardware-lommebok som den som er laget av Ledger eller Cobo Vault..

maskinvare lommebok

De eksisterer ikke på nettet, og de leveres med sikre OTG-kabler for å koble seg trygt til mobilenheten din. Selv om du mister denne maskinvarelommeboken, kan ingen bryte seg inn i dem.

Så hva er bruken av en programvare lommebok (mobil / web / desktop)? Vel, de er faktisk veldig nyttige …

Men vi lagrer det til en annen artikkel … &# 128578;

Inntil den tiden lykkelig lesing, læring og deling med CoinSutra Cryptocurrency-fellesskap!

Nå vil jeg høre fra deg: Hvilke lommebøker bruker du? Hvilke liker du best? Har du et spørsmål om Bitcoin / altcoin lommebøker og hvordan du kan sikre dem? La oss høre dine tanker / kommentarer / spørsmål / bekymringer i kommentarene nedenfor!

Her er noen få håndplukkede artikler du bør lese videre:

 • De 5 beste Bitcoin-lommebøkene du bør bruke til lagring av BTC
 • Hvilke kryptovalutaer støttes av Ledger Wallet?
 • Hva er en hjerne lommebok & Hvordan lage en for deg selv?
 • Hva er Mnemonic frase & Mnemonic passphrase?
 • Bitcoin-lommebøker som støtter tilpassede transaksjonsgebyrer

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me