Worlds Collide: Zuckerberg avslöjar att Facebook överväger att erbjuda blockchain

Det stämmer, Facebook har en blockchain-division. Förra året, eftersom kryptobubblan hade sin pedal mot metallen, uppmanade Facebook ett antal chefer från sina egna team, som Messenger och Instagram, tillsammans med tredje parts talanger att gå med i strävan att plundra in i decentraliserad teknik. Enligt Cheddar har det lite kända teamet idag idag över 40 anställda, som inkluderar blockchain-centrerade utvecklare och en rad tidigare medlemmar av PayPals bästa mässing.

Medan dessa detaljer är kända, har Facebook varit tveksam till att avslöja vad den nyblivna filialen arbetar med. Vissa källor hävdar att teamet undersöker att skapa sin egen kryptotillgång, medan andra hävdar att Silicon Valley-pelaren har ett öga på decentraliserande aspekter av sina plattformar.

Facebook-inloggningar kan gå blockchain

Enligt en Verge-rapporten, som citerade en intervju som Mark “Zuck” Zuckerberg hade med Harvard Law professor Jonathan Zittrain, tittar Facebook på den senare. Mer specifikt hävdade Zuck i den senaste intervjun att kontoautentisering är ett blockchain-användningsfall som han är “potentiellt intresserad av.” Han hävdade att om detta projekt kommer att genomföras skulle det ersätta Facebook Connect, vilket gör det möjligt för individer att avgöra vilka appar och partners som kan komma åt deras personliga data på ett decentraliserat sätt. Zuckerberg utarbetade:

“Du tar i princip din information, du lagrar den på något decentraliserat system och du har valet att logga in på olika platser och du går inte igenom en mellanhand.”

Det föreslagna systemet, som förblir namnlöst, kan vara monumentalt för företaget, särskilt när det gäller att återställa sitt eget rykte. Som du förmodligen är medveten om har Facebook, Menlo Park, Kalifornien, skakats under de senaste månaderna och åren på grund av en handfull dataskandaler..

Dessa kommentarer från Zuck själv är uppenbarligen optimistiska nyheter för denna sektor, men det är viktigt att framhäva att Zuckerberg var tydlig att hans blockchain-team inte har utarbetat denna idé ännu. Men som antyds tidigare i denna rapport har Facebook påstås ha något stort på gång när det gäller kryptovalutor och relaterad teknik.

Per insiders som talar till Bloomberg avser Facebook att skapa en kryptovaluta som kan överföras direkt via WhatsApp, särskilt som ett sätt att transakera värde globalt i ett försök att få bort den ofta dyra överföringsmarknaden..

Kraftfulla människor i krypto

Zuckerbergs senaste kommentar om blockchain kommer bara några dagar efter att några av världens mest framstående företagare lovade kryptovalutor, nämligen Bitcoin. Enligt tidigare rapporter från BlockGeeks inledde Twitter-vd Jack Dorsey nyligen ett korståg för flaggskeppskryptovalutan. Först hyllade han Bitcoin på Joe Rogans världsberömda podcast innan han tog till Twitter för att lova sin trohet mot den decentraliserade penningmålet. På en podcast med Stephen Livera avslöjade Dorsey till och med att Square, ett fintech-företag han leder som hanterar en av Amerikas mest populära mobilapplikationer, så småningom kommer att integrera Lightning Network i sina erbjudanden och skapa en monumental katalysator för omfattande adoption.

Alexis Ohanian, en av grundarna av Reddit, fördubblade också sitt stöd för kryptovalutor. På tal med Yahoo Finance, riskkapitalisten, insider extraordinära sociala medier berättade utloppet att investerare i detta utrymme bör “tänka långsiktigt” och antyda att han förväntar sig att Bitcoin återvänder till framträdande … så småningom.

Till och med Elon Musk, VD för SpaceX, Tesla, bland en rad andra paradigmskiftande startups, kastade i sin hatt i fråga om kryptovalutor. Han hävdade att “Bitcoin-strukturen var (är) ganska lysande” och tillade att Ethereum och “kanske några av de andra” också har meriter. Musk erkände dock att han inte är förälskad i Bitcoins Proof of Work (PoW) konsensusmekanism och noterade att den är energiintensiv.

Ändå förklarade han att kryptotillgångar i grunden är bra eftersom de kringgår valutakontroller, särskilt i länder som är inblandade i finansiell och politisk oro, som Venezuela. Han tillade att kryptovalutor också är ett “mycket bättre sätt att överföra värde än pappersbitar”, vilket därefter säger att han är säker på detta “utan tvekan.”

Silicon Valley största stöttepelare tycker om krypto, men kommer de att agera på deras förälskelse?

Foto av Tim Bennett på Unsplash

TweetDela39Dela med sigWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me