Visa, Citi, Facebook och andra institutioner vill hyra Crypto & Blockchain Talent

Visst, Bitcoin kan sjunka cirka 80% från de 20 000 $ höga som det etablerade i slutet av 2018, men utvecklingen i detta utrymme verkar bara öka. Exempel på detta har Visa, Citigroup, New York Times, Facebook, bland en rad andra äldre företag (tyst) aviserat förflyttningar till kryptotillgången och blockchain-utrymmet.

Detta har fått vissa att hävda att kryptoekosystemet på något sätt är starkare än någonsin. Det kan vara svårt att tro, men fakta (och otaliga jobbannonser i det här fallet) ljuger inte riktigt.

Möt Visa Crypto?

I en jobbannons som nyligen fästs på SmartRecruiters, det avslöjades att Visa letar efter en “teknisk produktchef”. Detta skriker naturligtvis inte “krypto” eller “blockchain”, men arbetsbeskrivningen gör det verkligen. För den här positionen letar den multinationella betalningsbehandlingsjätten efter en produktchef för sitt Visa Crypto-team, baserat i Palo Alto. Den nämnda individen kommer att behöva “ha betydande funktionell kunskap om kryptovalutans ekosystem”, med en föredragen kännedom om kryptografi.

Det förklarades också att företaget letar efter någon som har en “djup förståelse för befintliga detaljhandelsbetalningslösningar”, vilket antyder att Visa kan undersöka integrering blockchain-teknik i sina betalningsspår..

Några av ansvarsområdena är följande:

  • Hantera produktstrategi och färdplan för kryptovalutarelaterade möjligheter
  • Idéera och utföra möjligheter att bygga produkter som utnyttjar Visas kärnkompetenser
  • Håll koll på den senaste tekniken, särskilt öppen källkodsprojekt (detta här är verkligen intressant eftersom Bitcoin, Ethereum och liknande är öppen källkod) och strävar efter att bidra till Visas IP-portfölj

Wall Street Giant Ser in Blockchain

Kvarteret rapporter att CitiGroup, en New York-baserad organisation för finansiella tjänster, undersöker att anställa en blockchain-talang. En LinkedIn-jobblista nyligen förklarade att institutionen Citi Markets and Securities Services inom institutionen undersöker “Blockchain / Distribuerad Ledger Technology (DLT) och Digital Asset-initiativ.” Det tillades att sådana initiativ spänner över tillgångsslag, företag och regioner, vilket antyder att Citis insatser är (eller kommer att vara) mångfacetterade och omfattande.

Intressant är att detta kommer efter rapporter om att Citi försökte med ett digitalt tillgångsutbud 2015, innan han tappade idén för att stärka sina räls med “befintlig teknik”.

New York Times letar efter “Blockchain Exploration Lead”

New York Times, en av de största publikationerna på planeten Jorden, påstås undersöka blockchain. Enligt CoinDesk, organisationen letar efter någon som hjälper sina ansträngningar för att skapa ett “blockchain-baserat bevis på koncept för nyhetsförlag”, vilket teoretiskt sett skulle möjliggöra bättre intäktsgenerering, lägre nivåer av plagiering och en mer vänlig miljö för innehållsdelning.

Det är viktigt att notera att det berömda utloppet under ett antal år har publicerat krypto- och blockkedjerelaterade bitar genom dess författare, Nathaniel Popper och Paul Vigna.

Facebook dubblar ner på Crypto

Allt detta kommer som det största namnet i teknikvärlden – Facebook – har fördubblats på sitt engagemang i kryptoekosystemet. Divisionen har ännu inte gjort några offentliga anställningar nyligen, men rapporter visar att det finns minst 50 anställda vid Facebooks blockchain-hus, som leds av PayPal David Marcus, tidigare Instagram-chefer och andra med en benägenhet att skjuta nålen.

Och med denna grupp har ledande Marcus påstås ha gått vidare med planer på att lansera en digital tillgång. Som BlockGeeks har antytt i tidigare rapporter, är den Bay Area-baserade sociala mediejätten ute efter att släppa sin egen kryptovaluta, som allmänheten graciöst har kallat “FBCoin.”

Per källor kommer FBCoin att integreras i WhatsApp, speciellt för Indiens ~ 200 miljoner användare, eftersom det finns ett växande behov av billiga, snabba och lättanvända överföringstransaktioner. Bloomberg förklarade en gång att Facebook har varit tveksam till att avslöja satsningen på grund av påstådda kamper om hur man formellt förvarar den underliggande USD.

Foto av Jan Senderek på Unsplash

TweetDela19Dela med sigWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me