Trots ‘Crypto Winter’ fortsätter Bitcoin Fundamentals To Boom

Värdet av Bitcoin (BTC) har sjunkit drastiskt sedan slutet av 2017 på 20 000 dollar, men det anses allmänt att branschens grunder förblir avgörande hausseartade. Faktum är att vissa till och med har sagt att det finns en dramatisk koppling mellan grundläggande utveckling och värdet på kryptovalutan.

Dan Held, en före detta produktchef på San Francisco-huvudkontoret Blockchain.com, påpekade nyligen att medan BTC är på en björnmarknad är han personligen mer hausse än någonsin tidigare. Här är skälen till att Held har en sådan känsla.

Medan vi är i en #Bitcoin björnmarknad, jag är mer hausse än jag någonsin har varit:

– $ 1 miljarder flyttade DAGLIGT på Bitcoin-nätverket

– Enorm tillväxt av Lightning Network

– Schnorr, MAST, Taproot

– Bakkt och Fidelity ska lanseras

– Statsskulden vid alla tidpunkter

– Dan Hedl (@danheld) 16 februari 2019

Bitcoin används fortfarande

Även om det kan vara logiskt att anta att när BTC föll, så gjorde användningsstatistiken för nätverket också. Detta har varit långt ifrån fallet. Enligt statistik från Blockchain.com och andra blockutforskare flyttas faktiskt mer än 1 miljard dollar i värde varje dag på Bitcoin, vilket anses vara det säkraste transaktionsavvecklingsskiktet av Anthony Pompliano.

Detta har endast understrukits av den senaste tidens ökade antal dagliga transaktioner. Per anmärkningsvärd branschpersonlighet Armin Van Bitcoin, närmar sig antalet dagliga transaktioner i nätverket sina högsta tider, som etablerades vid toppen av föregående tjurrally.

Låt oss lägga till dessa också &# x1f642;&# x1f447;

– Hashrate närmar sig ATH

– Transaktioner per dag som närmar sig ATH pic.twitter.com/Ils43ISeky

– A v B ⚡ (@ArminVanBitcoin) 17 februari 2019

Lightning Network flexar sina muskler

För många som tittar på branschen kan Lightning Network verka otydligt. Det är en skalningslösning utanför kedjan / andra lagret som kan underlätta säkra, kostnadsfria och nästan omedelbara transaktioner, till skillnad från on-chain-transaktioner, vilket kan vara dyrt och långsamt.

Men trots skepsis och låga förväntningar har Lightning Network stigit. Nätverket baserat på Bitcoin överträffade nyligen en kapacitet på 700 BTC, ~ 2,5 miljoner dollar, eftersom applikationer byggda med skalningsprotokollet, som den nu populära Lightning Pizza, har lanserats. Även om detta i och för sig är bra, lovade Jack Dorsey, verkställande direktören för både Twitter och Square, nyligen protokollet och till och med förklarade att han avser att lägga till Lightning till sin starts erbjudanden.

Tillsammans med Lightning uppmärksammade Held också annan utveckling inom Bitcoin, som Schnorr Signatures, merkeliserade abstrakta syntaxträd (MAST) och Taproot, vilket möjliggör förbättrad skalbarhet, fungibilitet och programmerbarhet..

Statsskulden når toppnivåer

Sedan Bitcoin tillkom har kryptovalutan alltid varit centrerad kring värden mot etableringen. Held, en långvarig insider inom branschen är en abonnent på denna tankeprocess. Således noterade han i sin senaste kommentar att det faktum att statsskulden skapar toppar från dag till dag borde vara en positiv katalysator för Bitcoin.

För vissa sammanhang, MarketWatch nyligen rapporterat att amerikansk statsskuld översteg 22 biljoner dollar. Som svar på denna svällande statistik hävdade Peterson Foundation, en amerikansk grupp för finansiella tjänster som är inriktad på att ändra nationens ekonomiska frågor, att den finanspolitiska situationen “inte bara är ohållbar utan accelererar.”

Även om detta inte är en uttryckligen hausseartad katalysator för decentraliserade, digitala pengar, har vissa pundits hävdat att Bitcoin ger en lättanvänd väg ut.

Travis Kling, Chief Investment Officer för Ikigai, uppgav nyligen att Bitcoin är en perfekt häck mot “finansiell och penningpolitisk oansvarighet.” Han uppgav att den monumentala ökningen av sysselsatta kvantitativa lättnader (QE) strategier, tillsammans med skuldtillväxten, är “hur du skulle skriva manuset” för antagande av kryptovalutor, särskilt sådana som inte är knutna till arvet.

Inte den enda tjuren på blocket

Helds senaste quip kommer efter att Fundstrat Global Advisors, en New York-baserad investeringsrådgivningsutrustning / -enhet, släppte sin kryptoutsikter för 2019. Enligt Tom Lee, en marknadsoptimist och grundare av Fundstrat, finns det åtta positiva konvergenser för denna tillgångsklass under 2019.

I likhet med Helds kommentar citerade Fundstrats rapport Lightning Network, förestående institutionellt engagemang, en försvagad makroekonomi, bland andra faktorer för att stödja dess kryptovalutaoptimism.

Foto av André François McKenzie på Unsplash

TweetDela37Dela med sigWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me