“Överlägsen produkt vinner alltid”: Dash Core-vd hävdar att Bitcoin kan glida

Även om Bitcoin (BTC) har drivits som ett alternativ till centralbanker, vilket gör det till slutet och slut på allt kryptokurrencyekosystem, är vissa rädda för att projektets utsikter är begränsade. Vissa ser tillväxten av alternativa blockkedjor, som Ethereum, och andra förutom tillgångens penningpolitik och skalningslösningar för att vackla över tiden. Verkställande direktören för Dash Core, den primära DAO-finansierade underhållaren av DASH-krypton, hoppade på denna vagn av Bitcoin-skepsis i en nyligen intervju.

Dash VD: s Crypto Vision

BreakerMag, en handelspublikation, nyligen genomförs en intervju med Ryan Taylor, som blivit en ledande branschchef. Medan en stor del av konversationen var centrerad kring Dash-kryptovalutan, särskilt Taylors engagemang i ekosystemet, berörde BreakerMag intervjuarens tankar om Bitcoin. Och tro det eller inte, vad Taylor hade att säga var inte exakt vackert.

Som svar på en fråga om Dashs decentraliseringsnivå noterade chefen för Dash Core Group att hans kryptovaluta valde “mer decentraliserad” än BTC. Han hävdade att det som det står är bara sex gruvarbetare som driver Bitcoin Blockchain, jämfört med Dashs 4500+ masternoder, som spelar tokens för att få ett bud på att styra kedjan. Och därmed avslutade Taylor, en tidigare anställd på McKinsey:

”Jag kan inte peka på sex personer som styr Masternode-lagret. Det ger faktiskt extra säkerhet i många avseenden. Vi kanske inte har så mycket hashkraft. Men hashkraft är inte det enda sättet att säkra ett nätverk. ”

Taylor fortsatte på detta tankesätt genom att uppmärksamma Bitcoins påstådda stora mängd brister. Han slog fast att han inte tror att kryptovalutan kommer att överleva på lång sikt och tillade att Lightning Network, som är tänkt att vara den innovation som för Bitcoin från en föråldrad teknik till en global betalningsmekanism, “är inte en lösning.” Dashs cheerleader tillägger att eftersom Bitcoin-protokollet saknar kedjestyrning kommer det att ha svårt att anpassa sig till nymodiga marknadsplatser, till skillnad från det projekt han bor i. Men det var långt ifrån slutet på hans tirad.

Han tillägger att människor övervärderar nätverkseffekterna som BTC visar som den största kryptovalutan, med hänvisning till dikotomin mellan de som utnyttjar fördelarna med Betamax och ökningen av VHS-tejp. Taylor drar slutsatsen att när det gäller kryptovaluta är Bitcoin mycket som Betamax, och andra projekt (han specificerade inte vilka) kan liknas med VHS – vilket indikerar att när tiden går och teknik utvecklas kan Betamax glida trots dess första antagande.

Bitcoin dominerar fortfarande just nu

Medan frågor kvarstår om Bitcoins långsiktiga framtidsutsikter har tillgången nyligen visat sig ha ett järngrepp över kryptovalutamarknaden.

JP Thor, en ledande branschforskare, kommenterade nyligen via en Medium post att om du tar hänsyn till volym (likviditet), vilket han gjorde genom att samla 12 månaders handelsaktivitet, är Bitcoin långt ifrån död i vattnet. Thor skriver att Bitcoins dominans i form av likviditet faktiskt ligger långt över de 50% som mäts av börsvärde. Faktum är att Bitcoin har en jämn dominansavläsning på över 80%, vilket bara har trender högre i denna nedgång.

Ethereum, å andra sidan, har en måttlig ~ 7%, medan altcoins tar upp resten av den ordspråkiga pajen. Och med det drogs slutsatsen:

“BTC (de 20%) fångar faktiskt mer än 85% av marknaden, bara med hänsyn till de fem bästa mynten … CoinMarketCaps”Marknadsdominans ‘ är bristfällig eftersom den inte påverkar likviditeten och de rapporterade 55% är signifikant underskattade. ”

Och vissa hävdar att dess uppehållskraft är långsiktig. Fundstrats Tom Lee berättade för CoinTelegraph att BTC är här för att stanna för bara några månader sedan. följer det som uppmärksammas med:

”Det är fortfarande de första dagarna med krypto, och det är på väg att bli en framväxande tillgångsklass. Så [dessa faktorer] kommer att bära mycket högre priser … adoption kommer att växa. och att vi har institutionella investerare som kommer att ha möjligheter att investera. ”

På senare tid hävdade Brendan Blumer, en av hjärnorna bakom EOS-kedjan, att Bitcoin kommer att samla dragkraft som värdeförvaring, så att den så småningom kan få bort guld.

Foto av André François McKenzie på Unsplash

TweetDela1Dela med sigWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me