Dash Freezing In Crypto Winter: Team Drops Executives As Vise Tightens

Det har blivit mycket uppenbart att Bitcoin-kraschinducerad kryptovinter inte har lyckats förföra björnar. Kraschen på den bredare kryptovalutamarknaden, som skickade investerare som kör i massor, har resulterat i ett antal uppsägningar vid detta (inte så) spirande sektorns mest framstående företag.

Crypto Startup Dash släpper medarbetare

Enligt en blogginlägg, Dash Core Group (DCG), organisationen bakom DASH-kryptovalutan, har ställts inför ”några tuffa beslut” eftersom den syftar till att hålla sig ekonomiskt stabil under nuvarande marknadsförhållanden – i bästa fall bedöms som skrämmande, i värsta fall absolut dyster. VD Ryan Taylor, som författade inlägget, noterade att även om fondbuffertar, lönesänkningar, avskaffande av personalförmåner och kostnadsminskningar gjorde det möjligt för DCG att hitta något flyktigt hopp, har marknaden drivit företagets statskassa till sina gränser.

Och därmed avslöjade Taylor att han formellt skulle skära banden med fyra DCG-anställda för att “minska kostnaderna och anpassa dem till den tillgängliga budgeten.” De anställda som avvecklats inkluderar deras chef för strategi och affärschef, tillsammans med en annan strategimedlem och en enda talang från Human Resources. DCG: s grundare avslöjade också att en frysning av anställningar har funnits, vilket säkerställer att företagets ekonomi hålls så hälsosam som möjligt för att fortsätta främja DASH-ekosystemet.

Roligt nog kommer denna personalrensning bara några veckor efter att Taylor tog till företagets blogg för att hävda att hans företag mer sannolikt skulle vara säkert i denna för närvarande frigid bransch. DCG: s verkställande direktör noterade att även om det finns ett antal nystartade branscher som “stänger av tyst, kör på ångor eller bränner igenom nödställda ICO-medel”, passar hans företag inte in i den kategorin.

Dash Core Group fortsätter att bygga i denna miljö. Läs mitt blogginlägg om situationen. https://t.co/7sOxhmwkvd

– Ryan Taylor (@ RTaylor05) 7 december 2018

Taylor förkunnade stolt att DCG “inte riskerar att stängas av när som helst”, och har inte heller rädslan för att säga upp en betydande mängd personal på grund av en “betydande [kapital / fiat] buffert.” Detta var naturligtvis ett för tidigt uttalande, eftersom kryptomarknaden, särskilt Bitcoin, inte kunde återhämta sig på ett anmärkningsvärt sätt efter hans kommentar.

Men för att vara rättvis är en personalminskning på 8% – fyra begåvade individer – relativt minimal i det stora schemat av krypto.

Inte den första uppsägningen, inte heller den sista

Dashs senaste imbroglio understryker bara läget för kryptovalutaekosystemet så som det ser ut. För många företag är det inte vackert.

I början av december förra året meddelade ETCDEV, en viktig grupp i Ethereum Classic-ekosystemet, sin stängning. Igor Artamonov, grundaren och teknologichefen för utvecklingskonsortiet, citerade brist på finansiering. Men intressant, Artamonovs tillkännagivande kom bara några dagar efter att han anklagade en av sina kamrater för att vara en “trojansk häst” för ett annat lag, som det var. Men det här är bara toppen av isberget när det gäller kryptorelaterade uppsägningar.

Det började med mindre nystartade företag, som Steemit, företaget bakom den decentraliserade sociala mediekryptovalutan STEEM och den amerikanska gruvdriften Giga Watt. Men när björnmarknaden fortsatte att gå sin gång började anmärkningsvärda enheter i det bredare kryptorummet att meddela att de ville sänka kostnaderna, särskilt i ett försök att hålla sig flytande och förlänga sin ekonomiska bana. ShapeShift (KeepKey, CoinCap och mer i förlängning) gjorde en tredjedel nedskärning till sin personal. Gruvjätten Bitmain tappade påstått över hälften av sin personal och förlorade sina två vd. Börskraftverket Huobi gjorde mindre nedskärningar men förlorade påstås dussintals anställda. Och Blockfolio satsade på brännaren medan han klippte en handfull teammedlemmar.

Roligt nog, Travis Kling från Ikigai hävdar att kryptoekosystemet kommer att ta ett nytt benbrytande, hjärtstoppande och blodinducerande slag före ett möte.

I en förutbestämd tweet noterade Kling, en tidigare portföljförvaltare på Steven Cohens Point72 hedgefond, att om Bitcoin ska se en återuppkomst, så har det senaste utbudet av brister i branschen, inklusive uppsägningar, valutakollaps, sträng reglering och ropat att “krypto är död, ”kommer bara att vara toppen av det berömda isberget. Denna kommentar är naturligtvis med hänvisning till den populära känslan att sann kapitulation markerar en långsiktig botten i alla marknadscykler.

Foto av Osman Rana på Unsplash

TweetDela1Dela med sigWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me