Bitcoin Giant Bitmain kommer ut ur garderoben, avslöjar Crypto Shakeup

Sedan etableringen 2013 har Bitmain varit en integrerad aspekt av kryptovalutans ekosystem. Dess gruvprodukter, de fruktade och älskade ASIC: erna, har blivit en häftklammer i gruvgårdar, särskilt de som är centrerade kring Bitcoin. Men när marknaden började tumla 2018 gled Bitmains grepp om ekosystemet. Dess ryktade 15 miljarder dollar + värdering förlorades för etern, det påstods skära hundratals anställda, och dess vd, Jihan Wu, föll helt tyst.

Under allt detta förblev företaget relativt tyst och misslyckades med att utfärda en djupgående uppdatering för att blidka sina investerare, gruvarbetare och andra intressenter. Men äntligen publicerade Bitmain en företagsuppdatering på tisdag. Även om det inte fanns några löften om framgång var fokus tydligt: ​​kunder. När allt kommer omkring officiellt blogginlägg fick titeln “2019: s fokus är på kunder.”

Komma tillbaka på sina fötter: Nya Bitcoin Miners, AI Focus, Fresh Leadership

Bitmain tog först upp 2018: s debacle och kallade det en “betydande förändring” och, överraskande nog, “tillväxt för verksamheten.” Bristerna var “viktiga”, skrev företaget och tillade att det “möjliggjorde” det för att hjälpa visionen att skapa Internet of Money, en biprodukt av en utbredd kryptovaluteadoption. Företaget i Peking med huvudkontor tvekade att direkt ta itu med vissa scenarier, som de ryktade uppsägningarna (det kallades att en “anpassning till vår personal”), ASIC överstock, C-suite-blandning, bland andra imbroglios, men det hävdades att 2019 kommer att vara året för att det ska ”dubbla ner på att förnya och betjäna kunder.”

Företagets PR-team skriver att det har omfördelat sitt fokus på kryptogruva och artificiell intelligens (AI), eftersom Bitmain avser att bygga en “långsiktig, hållbar och skalbar verksamhet.” Enligt uppskriften betyder det att den har “etablerat tydliga affärsdivisioner” och integrerat de rätta resurslinjerna för sina uppdaterade filialer, som är relativt magra och väsentliga för Bitmains framgång och dess väg till ära. När AI till synes blir en integrerad aspekt av teknikvärlden finns det en sannolikhet att Bitmain inte bara kan bli känd som en Bitcoin-gruvarbetstillverkare utan också som en viktig aspekt av vägen till AI..

Och med allt detta har Bitmain utsett en ny VD, Haichao Wang, som har varit chef på företaget i ett antal år nu. Med detta drag, Micree Zhan och Jihan Wu, kommer de tidigare vd-direktörerna att bli styrelseledamöter som kommer att “styra företagets strategiska utveckling.” Detta är dock bara en del av dess omstruktureringsarbete.

Bitmain presenterade nyligen sin senaste flaggskeppsprodukt – 7nm-baserade BM1397 – som kommer att vara högre, mindre och mer energieffektiv vid gruvdrift av kryptovalutor, som Bitcoin och Bitcoin Cash, jämfört med sina föregångare. Denna chipset har redan integrerats i Antminers S17 och T17.

AI-klokt har företaget tecknat ett avtal med kinesiska regeringsorgan och lokala företag för att ”rulla ut olika generationer av neurala processorer. Och slutligen kommer det påstås att ”fortsätta att finansiera open source-utvecklare, projekt och organisationer”, ungefär som Jack Dorsey.

 Bitmains IPO Goes Bust

Allt detta kommer när Bitmains börsnotering på Hongkongs börs (HKEX) har löpt ut … oj. Enligt en uppdatering av börsens webbplats har förslaget från företaget betraktats som “bortfallet”, vilket innebär att det varken drogs tillbaka eller avvisades. Till skillnad från US Securities and Exchange Commission (SEC) har en enhet som HKEX inte mandat att utfärda dom på varje förslag. Så nu har Bitmains ambitioner att bli ett offentligt företag för att säkra mer finansiering gått i anspråk.

Men i det ovannämnda tillkännagivandet skrevs det:

”Vi startar om listansökningsarbetet vid en lämplig tidpunkt i framtiden. Under tiden har noteringsprocessen gjort företaget mer transparent och standardiserat. Processen med rationalisering och optimering har gjort vår verksamhet mer fokuserad på de saker som är kärnan i vårt uppdrag. ”

Matrix Crypto Startup

Medan Bitmain vill sätta sin bästa fot, har företaget fortfarande blöjt från sina sidor och förlorat många av sina medarbetare på grund av ekonomiska problem. Som rapporterats av BlockGeeks vid ett tidigare datum samlades medlemmar i företagets Bitcoin Cash-division och andra filialer nyligen för att bilda ett nytt kryptocentrerat företag, Matrix. Detta nybildade företag kommer påstås erbjuda institutionellt centrerade produkter, som vårdnad, receptfri handel och utlåning. Källor berättar för CoinDesk att Yuesheng Ge, en större aktieägare i Bitmain, kommer att delta i Matrix. Yuesheng kan till och med bli startande verkställande direktör för tillfället.

Det har inte gjorts några uppdateringar om hur Matrix går. Men BlockGeeks kommer säkert att uppdatera dig om behovet uppstår.

Foto av Alex Knight på Unsplash

TweetDela1Dela med sigWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me