Wall Street’s Wells Fargo Fined $ 15 miljarder sedan 2000: Long Bitcoin, Short The Bankers?

Sedan Bitcoin (BTC) fick en del framträdande på det globala finansfasen har en majoritet av de konservativa aktörerna på äldre marknader varit tveksamma till att lovprisa kryptovalutan. De (vill) tror att den digitala tillgången endast används för kriminella handlingar, som penningtvätt, som ett utbytesmedel för smygvaror och så vidare och så vidare. Även de som har kastat bort denna berättelse har hållit sig till spekulationsmanuset, som cyniker utnyttjar för att baska investerare över huvudet.

Och medan Wall Street pratar om ett stort spel om att förbli överensstämmande med den nationella och överstatliga finanslagstiftaren, visar siffrorna att institutioner kan vara lika delaktiga i brott som brottslingar. Bitcoin-skapare Satoshi Nakamoto erkände till synes själva detta och bäddade in en rubrik om 2008: s stora lågkonjunktur i myntbasen i det första blocket.

Men är kryptovalutadiehards sardoniska skämt mot pompösa bankirer relevanta? Har de ens trovärdighet?

Böter på Buffett-godkända Wells Fargo Spark Bitcoin Hype 

Barry Silbert, tidigare chef för SecondMarket (nu en del av Nasdaq) och nuvarande VD för Digital Currency Group, hävdar att ja, dessa kommentarer är relevanta. I en ny tweet förklarade chefen för det New York-baserade kryptovalutakonglomeratet (äger CoinDesk, Grayscale Investments, Genesis – investerar i allt under kryptosolen) att Wells Fargo är långt ifrån den gudgivna ängeln som vissa Wall Streeters målar det skulle vara.

Silbert noterar att sedan 2000 har banken med huvudkontor i San Francisco, som Warren Buffett (en Bitcoin-skeptiker som förra veckan kallade BTC en “vildfarelse för charlataner”) har fått böter på miljarder sedan 2000. I själva verket påpekade industrins bigwig att företaget har blivit böjt med 14,8 miljarder dollar i böter under de senaste 19 åren, som uppkommit på grund av över 93 bedrägerier och “andra missbruk”.

Wells Fargo, en investering i Buffett, har fått böter 93 gånger för bedrägerier och andra övergrepp, för totalt 14,8 miljarder dollar i böter sedan bara 2000

Jag tar bitcoin "charlataner" över det varje dag https://t.co/9OZkzxgQ7x

– Barry Silbert (@barrysilbert) 9 mars 2019

I flera fall tillät banken att det skapades miljontals falska konton, bara för att uppfylla de kvoter som infördes av vem som är i institutionen. Dessa fall av bedrägeri var inte utan deras offer, Bitcoinist rapporter att över 20 000 fick sina bilar återtagna på grund av Wells Fargos lura handlingar. Och även om det redan verkar illa nog, tjänade företaget förmodligen mer än det fick böter, särskilt med tanke på att chefer och anställda gjorde tvivelaktiga saker gång på gång.

Anthony “Pomp” Pompliano satte figuren Wells Fargo fick böter i något välbehövligt perspektiv, eftersom allt över $ 1 miljard är en siffra som är obegriplig för dig eller jag. Morgan Creek Digital grundare förklarade att det amerikanska företaget betalade 20% av Bitcoins marknadsvärde i böter “under de senaste 19 åren för deras bedrägliga verksamhet.”

Roligt nog är Wells Fargo själva banken som Kevin Pham, en bankman som blev anti-etablering förespråkare, började lambast på vanliga medier för många år sedan. Efter sin kampanj, med titeln “Hold Wells Fargo Accountable”, började Pham utnyttja fördelarna med Bitcoin, och senast Satoshi’s Vision-kedja.

Detta är dock bara toppen av isberget. Alec Ziupsnys, en ledande branschforskare, påminner läsarna om Silberts tweet att Wells Fargo bara är en kugge i chugging-maskinen som är amerikansk finans. Han noterar att Bank of America fick böter på 58,4 miljarder dollar under de senaste två decennierna, JP Morgan bötföll 29,7 miljarder dollar, och så vidare och så vidare.

Yttrande: Dubbelstandarden

Intressant nog har detta varit något av en dubbel standard i detta utrymme för sent. Medan vissa har gjort det klart att institutioner är djävulen, så att säga, hävdar optimister att sådana organisationer kommer att återuppliva kryptovalutautrymmet i stort.

När du ifrågasätts om detta, noterar de flesta att intaget av institutionella spelare bara är ett slut på ett medel snarare än en trojanhäst, om du vill. Kommer det dock att vara så? Kan en decentraliserad ekonomi upprättas med Big Brother som tittar över vår axel?

Ja och nej. Jag tror att någon form av omfattande institutionellt engagemang måste inträffa för att nå vanlig distribuering i både data och ekonomi. Men det finns sannolikt en extremt fin linje mellan för få och för många traditionella marknadsaktörer, vilket innebär att kryptovalutaentreprenörer och investerare kommer att behöva trampa lätt under de kommande åren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me