William Mougayar: Hva er staten Blockchain?

Hei, jeg er William Mougayar. Jeg er forfatteren av Business Blockchain som kom ut som den første boken som snakket om forretningskonsekvensene av blockchain. Jeg er også forsker og en investor i Bitcoin og blockchain-området. Jeg skriver på bloggen startupmanagement.org. Jeg er også rådgiver og styremedlem i mange av selskapene som er involvert i blockchain, som Ethereum Foundation, Coin Center, OpenBazaar, OMERS Ventures, Steemit.com og andre.

Hva er staten Blockchain?

Når du ser på hva som skjer med blockchain, må du se på to dimensjoner. Du vil først tenke på om du vil være involvert i det private blockchain-rommet eller i det offentlige blockchain-rommet. Og når du har gjort det, vil du tenke på to andre faktorer: er blockchain virkelig der for å støtte dine eksisterende virksomheter, eller er det der for å opprette nye virksomheter og nye tjenester? De store selskapene er for det meste fokusert internt på å støtte sin eksisterende virksomhet, mens nystartede selskaper vil forstyrre eksisterende modeller og skape nye. Det er et viktig skille. Jeg liker personlig mye som skjer i oppstartsområdet, og jeg har mye håp for innovasjonene som skjer i det rommet. Men vi bør ikke rabatt på det store selskaper gjør også, for det har også fordeler for dem.

Hva mangler i The Blockchain Space

Det som mangler i blockchain-rommet i dag, er en veldig god forståelse, ikke bare hva blockchain er, men hvordan man tenker på blockchain. Så jeg har skiftet måten jeg snakker om blockchain på, hvis jeg ikke bare forklarer det, fordi det kan bli kjedelig veldig raskt. Vi må tenke på hvordan vi bruker blockchain. Og måten å tenke på blockchain er i fire forskjellige områder. Det ene er at det er en ny utviklingsplattform. Hvis du tenker på nettet, har nettet vært en utrolig utviklingsplattform, og alt i dag er utviklet på nettet. I fremtiden vil alt bli utviklet med tanke på blockchain.

For det andre må du tenke på blockchain som et nytt verktøy. Det er et nytt verktøy for flytting av verdier, flytting av eiendeler.

For det tredje er det et tillitsbasert tjenestelag. Vi kommer til å se mange nye tjenester som kommer til å vises på blockchain, og dette kommer til å forstyrre måten selskaper er organisert for øyeblikket..

Og til slutt, det kommer til å skape en ny markedsplass. Det er en ny økonomi der ute, det jeg kaller Crypto-Tech-økonomien, som kan være like stor, om ikke større, enn nettøkonomien. Så vi må være forberedt på det.

Hvor vil Blockchain Space være om to år?

Vi må igjen skille mellom hva som skjer med forbrukere og hva som skjer i forretning til virksomhet med store selskaper. Store selskaper skal begynne å distribuere mange av pilotene de var involvert i 2016. Men vi kommer ikke til å se noen store implantasjoner før 2018.

Jeg er litt bekymret for forbrukersiden, for vi har ennå ikke sett hvilke typer brukervennlige applikasjoner som er på blockchain. I det store og hele er mange av forbrukerapplikasjonene til blockchain fortsatt veldig geeky. Hvis du for eksempel begynner å komme inn i Wallet-applikasjonene, må du forstå hva en Bitcoin-adresse er, og du må virkelig bli involvert i en viss grad av teknisk. Og dette kommer ikke til å være nok til å distribuere det til millioner og millioner av brukere. Så jeg vil gjerne se mer brukervennlighet innen blockchain-forbrukerapplikasjoner. Vi må se flere utviklere komme inn i dette rommet. Vi må se flere applikasjoner, og vi må se flere brukere som bruker disse programmene.

I forretningsmessig forstand har selskaper funnet ut at blockchain er en stor besparelsestype applikasjon. De vil kanskje bruke de neste ti årene på å kutte kostnader, forbedre prosesser og prøve å finne ut hvordan de kan omstrukturere driften for blockchain. Men forbrukerne trenger å se flere applikasjoner som er veldig enkle å bruke, og vi må se mer av det. Så utfordringen er at utviklerne begynner å tenke på millioner av brukere, ikke bare en håndfull brukere, når de utvikler disse forbrukerapplikasjonene.

Hva du mest begeistret for?

Jeg er veldig spent på utsiktene til å bruke kryptovaluta, ikke bare som en ekvivalent til penger, men å bruke den som en måte å tjene noe på grunn av å gjøre en slags arbeid. Hvis du tenker deg om, har vi alle en tredje jobb. Den første jobben er den nåværende jobben du har som du får betalt for. Den andre jobben er å ta vare på deg selv, familien din og omgivelsene dine. Men den tredje jobben er en jobb som andre selskaper har gitt oss innen selvbetjening. Når vi for eksempel følger en pakke, gjør vi jobben til noen andre. Når vi går på sosiale medier, bruker vi tid, men vi får ikke kompensasjon for det. I den nærmeste fremtiden ser jeg kryptovaluta komme inn som denne nye verdienheten som skal tillate oss å bli kompensert for tiden vi bruker.

Et eksempel kan være en markedsplass som heter Steemit.com Hvis du drar dit og bruker tid på å skrive innhold eller oppstemme innhold eller markedsføre innhold, tjener du en kryptovaluta som kan være verdifull, som du kan bruke i denne økonomien som ikke er penger. Så jeg ser en sammenslåing av pengeøkonomien og ikke-økonomien. Og kryptokurrency vil være denne nye aktivatoren for en ny økonomi som, som jeg sa tidligere, kommer til å være potensielt større enn nettøkonomien.

Og fremover må vi ta noen valg som forbrukere. Du velger dine egne kryptovalutaer, de du vil justeres med. Du vil velge økonomiene du vil være involvert i, der du vil bruke tiden din på å tjene verdifulle tokens som du vil bruke på andre transaksjoner innen den markedet. Til slutt skal du bestemme hvem du skal dele dataene dine med.

Dette er fordi vi som forbrukere er en datakilde, og for øyeblikket gir vi disse dataene gratis. Hvis Facebook skulle bli oppfunnet på nytt i desentraliseringstiden, burde de kompensere oss for oppmerksomheten vi gir dem. Men de er ikke i dag; det er de som tjener penger på denne oppmerksomheten. Men jeg er håpfull på at på samme måte som dataene våre er verdifulle, er oppmerksomheten vår verdifull, vår tid er verdifull, og kryptovaluta er den perfekte valutaen for å få oss kompensert for tiden vi bruker online og på disse nye markedsplassene.

Blockchain og Venture Capital

Venturekapital vil bli påvirket av kryptovaluta. Vi ser dette allerede i dag med et nytt fenomen kalt ICO (Initial Cryptocurrency Offerings), som tilsvarer en børsnotering (Initial Price Offering). Med en ICO kan selskaper skaffe egne penger; de kan spytte ut sin egen valuta og skaffe penger fra forbrukere generelt. Det er som crowd sourcing og crowd funding. Og dette snur den tradisjonelle risikokapitalmodellen på hodet, for da trenger ikke teoretisk selskaper risikokapitalister.

Men når det er sagt, kommer dette med mye forsiktighet. Det åpner for å evaluere selskaper. Du må fremdeles gjøre omhu aspekter, som i oppstart, er det et godt marked, er det et godt produkt, er teamet et solid team. Du må også se på motstanden til kryptosalget som de planlegger, hva er mekanikken for salg av tokens. For det tredje må du se på nivået av gjennomsiktighet som disse selskapene gir deg. Skal de virkelig fortelle deg hvordan de har det, for når du gjør en ICO blir du som et offentlig selskap fra første dag, er alt åpent? Og til slutt må du se på forretningsmodellen og hvordan den knytter seg til dette token de utsteder. Dette området er veldig viktig, og noen ganger blir det koblet fra virksomheten.

Så jo mer sammenkoblet forretningsmodellen er med selve symbolet, og jo mer symbolet gir et verdifullt verktøy, jo mer lyd er en virksomhet. Så det eksploderer virkelig den tradisjonelle risikokapitalmodellen, og det gir oss flere parametere å se på. Og dette er et veldig utfordrende område, men samtidig er det et veldig spennende område å være i.

Råd til folk som ønsker å gå inn i Blockchain Space?

Rådene jeg vil gi noen i dette rommet, hvis de ønsker å bli involvert i det, begynner å lese om det ganske mye og begynne å forstå det. Få en bitcoin-lommebok eller registrer deg på en av børsene som finnes der ute. Hvert land har noen utvekslinger. Du må oppleve hvordan penger kan overføres fra en person til en annen uten å ha en bank i midten.

Den andre tingen man kan gjøre er å bruke et program som bruker den faktiske blockchain på en desentralisert måte. OpenBazaar kommer til hjernen, som er en desentralisert peer-to-peer-applikasjon for handel. Ved å gjøre det vil du oppleve å handle, som å gå på eBay uten å ha eBay i midten.

Og for det tredje, gå på en markedsplass som Steemit, som tilsvarer Reddit, men hvor du kan få penger. Det er et incentivert innholdsmarked; du kan tjene kryptovaluta ved å være der, ved å gi deg oppmerksomhet, ved å skrive innhold, ved å stemme på innhold, ved å delta med andre. Og dette gir deg en ide om formen på de kommende tingene.

Du kan følge meg på bloggen startupmanagement.org eller Twitter @wmougayar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me