DEx.top: Hur man köper och säljer Ethereum- och ERC-20-tokens i ett decentraliserat utbyte

Traditionella centraliserade börser spelar en stor roll i kryptoutrymmet, så att användare kan köpa och sälja kryptovalutor snabbt och intuitivt. Men med den bekvämlighet som en centraliserad tjänst tillhandahåller följer några nackdelar. Traditionella börser har visat att de är benägna att säkerhetsfel som hack och exit-bedrägerier, en fråga som har kostat investerare och handlare miljoner dollar och har avskräckt potentiella kryptoentusiaster från att gå med på plats.

Lyckligtvis finns det ett alternativ som blir mer populärt för varje dag. Decentraliserade kryptobörser som DEx.top tillåta användare att köpa och sälja Ethereum- och ERC-20-token på ett bekvämt sätt samtidigt som de fortfarande ger dem möjlighet att hålla kvar sina pengar i sin egen plånbok. Idag ska vi lära oss om DEx.top-utbytet och hur du använder det så att du också kan skydda dig mot elendigheterna i centraliserade utbyten.

Inkuberas av Bitmain i sig är DEx.top ett decentraliserat utbyte baserat på Ethereum-nätverket. Till skillnad från andra skickas insättningar på DEx.top-börsen till ett smart kontrakt som kräver att beställningar signeras med din tillhörande plånboks privata nyckel. Denna metod säkerställer att andra inte kan ta ut pengar eller genomföra affärer utan din tillåtelse, även om själva börsen äventyrades. Den officiella DEx.top hemsida lyder:

”DEx.top har ingen förvaring eller tillgång till dina medel eller din privata nyckel. Det är bara en tjänst för ordermatchning och en källa till likviditet. ”

Medan utbytet av medel sker på Ethereum blockchain hanteras alla andra aktiviteter av börsens off-chain ledger som ger omedelbar beställning, annullering, matchning och utförande.

Eftersom DEx.top utnyttjar Ethereum blockchain för decentraliserad handel är det endast möjligt att handla Ethereum-baserade tokens vilket innebär att andra kryptovalutor som BTC och LTC eller fiatvalutor som USD och EUR för närvarande inte är tillgängliga. DEx.top har dock planer på att lägga till BCH, EOS, RSK och andra ekosystem tillsammans med andra kedjelösningar.

Med tanke på att DEx.top interagerar direkt med blockchain måste du komma åt den via en Ethereum-plånbok. Detta kan enkelt göras med MetaMask Ethereum plånbokstillägg som gör att du kan interagera med DEx.top och andra dApps genom din nuvarande webbläsare.

Låt oss se hur DEx.top Arbetar!

Del 1 – Installera Metamask

Det första du måste göra för att börja använda DEx.top-utbytet är att ladda ner och installera MetaMask. Vi har en bra guide om hur du använder MetaMask, så klicka här för att lära dig “Hur man använder MetaMask".

Del 2 – Registrera ett konto

När du har konfigurerat MetaMask är det dags att registrera ditt DEx.top-konto.

Steg 1: Gå till DEx.top eller klicka här

Steg 2: Klick “Bli Medlem”För att skapa ett nytt konto

Steg 3: Fyll i luckorna med relevant information

Steg 4: Godkänn villkoren och klicka på “Bli Medlem

Steg 5: Du kommer att få ett bekräftelsemeddelande i din inkorg. Klick “Bekräfta ditt konto”För att bekräfta din e-postadress aktivera ditt nyskapade konto.

Del 3 – Logga in

Steg 1: När du har verifierat din e-postadress klickar du på “Logga in

Steg 2: Fyll i din e-postadress och ditt lösenord och klicka på “Logga in” igen

Du kommer till din kontos instrumentpanel.

Del 4 – Bind din plånbok

Nu när du har skapat ditt DEx.top-konto vill du sätta in pengar. Till skillnad från traditionella börser har DEx.top inte tillgång till dina medel. Istället måste du binda din egen MetaMask-plånbokadress eller adresser till ett smart avtal där du måste logga av varje transaktion med din privata nyckel. När du har bundit en adress kan adressen inte användas i ett annat DEx.top-konto.

Steg 1: Klick “Saldo

Steg 2: Klicka nu på “för att binda din adressGå bindande adress

Steg 3: Klick “Bindande ny adress

Steg 4: Ange din Ethereum-adress (MetaMask kommer troligen att fylla i detta automatiskt) och klicka på “Binda ny adress”

Steg 5: Ett MetaMask-fönster dyker upp för att fråga dig om adressen du vill binda. Klicka på “Sign” för att bekräfta detta

Du kan nu se att din adress är framgångsrik på sidan Balanser. Nu är det dags att sätta in dina pengar på Om du inte har finansierat din MetaMask-plånbok är det nu dags att göra det. Du kan skicka ETH- och ERC-20-tokens till plånboken för att börja handla dem.

Del 5 – Insättningsmedel

Steg 1: Välj önskad token eller ETH och klicka på “deposition

Steg 2: Ange beloppet du vill överföra till det smarta kontraktet och klicka på “Insättning”

Steg 3: En popup i MetaMask uppmanar dig att acceptera transaktionen. Klick “Skicka in

Du kan se att transaktionen nu bekräftas i avsnittet Insättningshistorik

Del 6 – Handla kryptor (köp&Sälja)

Nu när din plånbok är finansierad och bunden med DEx.top-börsen är det dags att börja handla! Det är viktigt att notera att, till skillnad från andra decentraliserade börser, täcks insättningsgasavgiften av DEx.top själv.

Steg 1: Klick “Handel

Steg 2: Välj den marknad där du vill handla. Välj ett av tokens i högerkolumnen för att göra det.

Med DEx.top kan du handla ERC-20-tokens för ETH, så genom att välja valfritt par köper eller säljer du nämnda token med / för ETH. I det här exemplet väljer vi PAL (det första i listan) vilket innebär att vi antingen kan köpa PAL med ETH eller sälja det för ETH.

 

Under marknadssektionen och diagrammet ser du en köpkolumn (1) och en säljkolumn (2). Om du vill köpa en ERC-20-token med ETH, använd sektionen Köp och om du vill sälja en ERC-20-token för ETH, använd avsnittet Sälj. Vi ska köpa en ERC-20-token.

Steg 3: Lägg till det pris du vill betala (Du kan klicka på "Lägsta sälj" möjlighet att välja priset för den lägsta eller högsta köporder). Välj det belopp du vill köpa eller sälja. Det totala fältet kommer att beräknas från de två föregående fälten. Slutligen väljer du den tid du vill att ordern ska gälla för. När detta är klart klickar du på "köpa" eller "Sälja"

Del 7 – Ta ut medel

När du väl har köpt din föredragna token eller kryptovaluta kan du ta tillbaka dina pengar till plånboken på saldosidan. Gasavgifter för uttag tas för närvarande upp av DEx.top för att uppmuntra tidig användning.

Steg 1: Återigen, gå till “Saldo” sektion

Steg 2: Välj den valuta du vill ta ut och klicka på “Dra tillbaka

Steg 3: Ange beloppet du vill ta ut och klicka på “Dra tillbaka

Steg 4: En popup i MetaMask uppmanar dig att acceptera transaktionen. Klick “Skicka in

När utträdet startar kan du också se det i avsnittet Uttagshistorik.

Det är det för hur man köper och säljer Ethereum- och ERC-20-tokens på DEx.top-börsen. Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta deras kundsupport som är aktiv 24/7 på deras Telegramkanal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me