‘GlobalCoin’: Facebook: s nya kryptovaluta som startar 2020

Om du har levt under en sten det senaste året var Facebook överallt nyheterna för att deras potentiella skapande av en kryptovaluta skulle gå med på sina befintliga tjänster och nu planerar det att skapa detta digitala betalningssystem som gör det möjligt för användare att göra transaktioner i ungefär ett dussin länder före första kvartalet 2020.

Som med alla sina tidigare tjänster kommer Facebook att börja testa produkten genom att rulla ut den till riktade användare i specifika länder. Denna nya kryptovaluta som internt har kallats GlobalCoin kommer att göras tillgänglig för deras avsedda målanvändare att testa i slutet av detta år..

Facebook är mycket angelägen om att göra detta försiktigt, eftersom de redan har en negativ image i allmänheten efter dess många integritetsproblem. Detta ledde Facebooks skapare Grundare Mark Zuckerberg för att diskutera möjligheterna och riskerna med att lansera en kryptovaluta med Mark Carney, Bank of England guvernör. De söker råd om operativa och regulatoriska frågor från tjänstemän som arbetar vid US Treasury tillsammans med penningöverföringsföretag som Western Union för att förbättra transaktionskvaliteten på sin kommande digitala tillgång..

Hur fungerar Global Coin?

Skapandet av Facebooks Global Coin, tidigare smeknamnet Project Libra, rapporterades först från källor som kom tillbaka i december förra året.

Facebook, med förvärvet av Whatsapp och Instagram, har alltid sett till att det förblir högst upp. Den nya digitala valutan skapas i syfte att tillhandahålla prisvärda och säkra sätt att göra betalningar på alla Facebook-tjänster inklusive WhatsApp och Instagram. De vill störa befintliga nätverk genom att bryta ner hinder som ställts av finanssektorn och bankerna.

Projektet kommer att se Facebook arbeta hand i hand med banker och mäklare för att göra valutakonvertering problemfri mellan globala mynt och verkliga valutor.

Facebook ser också ut att få in många online-handlare för att acceptera valutan som betalning mot lägre transaktionsavgifter. En schweiziskt baserad förening sägs också tillkännages under de kommande veckorna.

Från en ren skiffer

Facebook har varit under elden de senaste åren för hur de hanterade användarnas integritet och deras personuppgifter. Den amerikanska senaten och bankkommittén hade skrev ett öppet brev till Mark Zuckerberg ifrågasätter valutans funktionalitet och säkerhet. Facebook verkar hålla sig borta från alla juridiska frågor genom att arbeta med US Treasury för att säkerställa korrekt identifiering av användare och se till att vidta åtgärder för att förhindra att valutan används för penningtvätt..  

Detta är inte Facebooks första skott mot digitala valutor. De hade försökt och misslyckats med Facebook Credits, en virtuell valuta utformad för köp i appar i Facebook-appar. De var tvungna att stänga av den efter att ha ignorerats av användare över hela världen. Detta var tillbaka när kryptovalutor inte var lika kända som de är idag.

Ett stort hinder för företaget kommer att vara reglerna om kryptovalutor från länder som Indien. Detta är dock ingenting jämfört med uppgiften att återta miljontals användares förtroende efter alla deras senaste kontroverser.

Framtiden för kryptovalutor

Den största attraktionen för digitala valutor till banker och stora företag är tekniken bakom dess arbete, Blockchain. Blockchain-teknik kan hjälpa till att minska tiden och kostnaden för att skicka pengar över gränserna och lägga till ett extra lager av öppenhet i en tid som domineras av internet samtidigt som tredje part involverar.

Många är skeptiska till Facebooks nya drag. Blockchain-experten David Gerard ifrågasatte behovet av Facebook att skapa sitt eget betalningssystem snarare än att använda redan befintliga. Även med all data de har, är de fortfarande hungriga efter mer, eftersom Facebook med sin egen kryptovaluta kan ha mer tillgång till användarnas beteendemönster. Han tillade också att kryptovalutornas flyktiga natur inte kommer att uppmuntra vanliga användare att acceptera Facebooks nya valuta.

Men Garrick Hileman, forskare vid London School of Economics, är hoppfull och tror att Global Coin kan vara den första vanliga kryptovalutan. Facebook ser ut att göra en vändning och få tillbaka förtroendet från sina användare med hjälp av blockchain och kryptovalutor. Facebook har för närvarande 2,4 miljarder användare varje månad och lanseringen av Global Coin skulle bara vara ett stort landmärke för Crypto Industry.

Tweet5Dela38Dela med sigWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me