Kalifornienbaserad IPro stämd av SEC för $ 26 miljoner Crypto Pyramid Scam

US Securities and Exchange Commission (SEC) lämnade in en civilrättslig föreläggande mot operatören av ett påstådd pyramidesystem, en bedräglig affärsmodell som samlade 26 miljoner dollar från investerare. Tvister för situationen är Daniel Pacheco, 45, bosatt i San Clemente, Kalifornien, som har anklagats av SEC för att sälja oregistrerade värdepapper samt ha drivit ett multimillion-dollar-digitalvalutapyramidesystem..

De klagomål från SEC säger följande:

”Pacheco deltog i ett bedrägligt pyramidesystem genom att begära IPro-medlemmar på falska och vilseledande sätt, inklusive webbplatser, reklamkonferenser och personliga möten, där han pratade om de vinstgivande aspekterna av IPros iPN-kompensationsplan, samtidigt avleda IPro-medel för sin egen fördel. ”

IPros Scam Tactics

Bedrägeriet utfördes huvudsakligen med hjälp av e-handelslektioner och återlösbara kryptopunkter.

Pacheco sålde oregistrerade värdepapper genom de kaliforniska företag som han kontrollerar (IPro Network LLC och IPro Solutions LLC) mellan tidsramen januari 2017 och mars 2018, uttryckte SEC i pressmeddelande.

IPro kom med sin egen kryptovaluta, Pro Currency. Pro Currency, den digitala tillgången som används för att lösa in IPro-medlemspoäng, listas på CoinMarketCap som “ProCurrency” med förkortningen “PROC.”

Kryptovalutan listad på CoinMarketCap har samma logotyp som i denna IPro-handledning video-:

IPro-medlemmar kan få kryptoinlösbara poäng antingen som rabatt för paketköp eller med hjälp av att hänvisa andra användare till IPro.

Pacheco samlade över 26,5 miljoner dollar från amerikanska investerare via stängningen av “IPro-paket” fokuserade huvudsakligen på e-handelslektioner om hur man tjänar vinster med en webbutik samt att ge sina kunder en inskrivningsbaserad löneplan och möjligheten konvertera poäng till Pro-valuta.

Enligt SEC: s klagomål, på cirka 14 månader lyckades Pacheco snabbt växa IPros samhälle till 20 000.

Pacheco sa till IPro-investerare att hans företag skulle skapa en e-handelsplattform där Pro Currency skulle användas för transaktioner, vilket skulle ge ett värde för kryptovalutan på lång sikt.

IPro kom också med ytterligare en $ 50 årlig aktiveringsavgift för kunder att bli aktiva medlemmar med potentiella framsteg till att bli oberoende säljbolag eller premium oberoende säljbolag..

Spiral Ponzi Scheme

Pacheco undvek sig inte att dra full nytta av de medel han samlade med IPro-paket. Han köpte snart ett lyxhus för $ 2,5 miljoner i Redlands, Kalifornien tillsammans med en Rolls Royce för $ 150.000.

Detta var bara början på den dåliga förvaltningen av IPros medel eftersom det skulle fortsätta och leda till en snabb kollaps av pyramidesystemet eftersom företaget inte kunde betala provisioner och andra förmåner som bonusar det var skyldigt sina medlemmar.

Enligt SEC överförde svaranden 1,9 miljoner dollar till Accept Success Corporation, ett företag som ägs av hans dotter men som fortfarande är begränsat av Pacheco och 2 miljoner dollar till E Profit Systems LLC, ett aktiebolag som han också förvaltade och brukade inneha 600 000 dollar i IPro finansierar orättvist.

Eftersom 30% av rekryteringsbonusarna betalades i Pro Currency-konvertibla poäng, var företaget bara tvunget att fördela mellan 41,5 och 45,5 procent av alla sina inkomster för att betala ut bonusar och provisioner, enligt SEC. IPro hade en kompensationsplan där företaget skulle dela ut rekryteringsbonusar mellan 58 och 65 procent av alla sina inkomster från företagets paket.

Men under januari 2017 och augusti 2018 kunde IPro bara betala ut mindre än 30 procent till sina medlemmar, vilket resulterade i att organisationen sönderfallit och upphörde med all verksamhet i mars 2018.

Slutet på ProCurrency

Fall som dessa är anledningen till att kryptoindustrin har varit under elden ända sedan den skapades. Det finns en enorm inneboende sårbarhet i investera i kryptovalutor främst på grund av dess flyktiga natur och bedrägerier som Pro Currency. Detta har varit det största hindret i den vanliga antagandet av kryptovalutor.

Sedan januari 2018 har PROC varit i en kontinuerlig nedgång och minskat från 0,10 USD till så lågt som 0,0013 USD. Den nuvarande avkastningen på ProCurrency (PROC) på CoinMarketCap är på -98,66 procent. Genom utseendet på valutans nedgång kommer den snart att slå botten.

Tweet1Dela26Dela med sigWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me