Coinbase ger Tezos, Ethereum-baserad tillverkareDAO som satsar på Crypto-investerare

Medan Coinbase nyligen drabbades av en nyckelmedarbetares avgång, har den kryptostart som har sitt huvudkontor i San Francisco kommit framåt. I en senaste blogginmälan, industrins start, värderad till en käftande nedgång på 8 miljarder dollar av privata finansiärer, avslöjade att det skulle tillåta kunder från sitt depåerbjudande att satsa Tezos (XTZ) och Maker (MKR), vilket ger investerare tillgång till en bredare produktlista.

Coinbase tillåter vårdkunder att baka Tezos, styra genom tillverkare

Från och med fredag ​​kommer användare av Tezos-protokollet, en blockchain som underlättar smarta kontrakt och decentraliserade applikationer, som också är klienter av Coinbases högbiljettprodukter att kunna baka sin XTZ på plattformen.

Detta gör Coinbase Custody, som innehar licenser i den notoriskt stränga staten New York, den första “fullservicen, reglerad, omfattande försäkrad och 100% offline-insatsleverantör i krypto.”

Glada att lansera insatsstöd för Tezos genom Coinbase Custody!https://t.co/wPsFJpiVlc

Stöd för mer insatta tillgångar och röstnings- / styrningsstöd kommer snart.

– Brian Armstrong (@brian_armstrong) 29 mars 2019

Användare som sätter XTZ, vilket är hur Tezos finansierar underhållare av sin nyligen lanserade blockchain, kommer att få cirka 6,6% APR efter Coinbases nedskärning. Coinbases nyskapade system gör det möjligt för institutionella intressenter, av vilka många sannolikt var för rädda för att delta i Proof of Stake (PoS) -system tidigare, att äga vissa kryptotillgångar och därigenom skapa ytterligare en intäktsström för sådana långsiktiga investerare. Kathleen Breitman, grundare av Tezos, en ICO som höjer miljoner nära toppen av den tidigare marknadscykeln, uttryckte:

“Att uppnå vårt uppdrag att skapa ett” digitalt Commonwealth “innebär att underlätta deltagande för alla, och det inkluderar de institutionella kunder som Coinbase Custody tar med sig i rymden.”

Med detta satsningserbjudande kommer Coinbase att köra sina egna noder och validerare, vilket säkerställer att det inte finns några tredje parter inblandade i processen att baka XTZ eller andra kryptotillgångar, vilket därmed exponentiellt minskar attackvektorer.

Även om Coinbase Custody för närvarande har få ambitioner, avser denna aspekt av det multinationella kryptovalutaföretaget att öppna sina dörrar för plattformsstyrning i framtiden. För det första under det följande kvartalet kommer Coinbase att tillåta innehavare av XTZ och MKR att styra genom dessa tillgångars respektive plattformar. Tidigare stödde Coinbase endast klassisk vårdnad för de ovan nämnda två tillgångarna. Den här nya funktionen är viktig, särskilt för den Ethereum-baserade MakerDAO, eftersom den säkerställer att DAI (stabiliteten i detta specifika ekosystem) förblir knuten till cirka en dollar.

Ethereum kan vara nästa … Men vissa är bekymrade

Medan Coinbase verkar sätta scenen för den vidsträckta antagandet av insatser, är vissa skeptiska till framtidsutsikterna för denna specifika konsensusmekanism, särskilt för ett nätverk som Ethereum.

Efter ett antal misslyckade försök, på grund av buggar och missförstånd mellan konsensus, gick den berömda Constantinople blockchain-uppgraderingen igång tidigare denna månad. Konstantinopel, för de som missade memot, införde ändringar i Ethereums virtuella maskin som minskar smart gasförbrukning (lägre avgifter), tillsammans med en förändring på -33% i hur mycket Ether utfärdas varje block. Även om denna blockchain-uppgradering hade rötter i att stärka Ethereums kortsiktiga skalbarhetsutsikter, flyttar Constantinople projektet ett steg närmare Serenity.

0 / Vi är glada att släppa vår rapport “Entering The Ethereum”. Läs den fullständigt här! https://t.co/14Dg1vWKzz

– Delphi Digital (@Delphi_Digital) 7 mars 2019

Men den New York-baserade Delphi Digital uttryckte nyligen oro över livskraften med att satsa, särskilt i samband med nuvarande marknadsförhållanden, som drastiskt har sänkt värdet av ETH.

Forskningsbutiken, som nyligen gick ihop med 51Percent och accepterade Bitcoin-tjuren Anthony Pompliano som styrelseledamot, bröt ner hur den planerade PoS-modellen, särskilt den kryptoekonomiska aspekten, kunde gå ut i verkligheten.

Delphis team, under ledning av Tom Shaughnessy, noterar att de föreslagna avkastningarna som erbjuds genom satsning “ser lågt ut”, även utan att ta hänsyn till driftskostnader som följer med att köra en server. De föreslagna avkastningarna som erbjuds validerare, vilket kommer att motsvara gruvarbetare i Serenity-kedjan, kommer att vara högst 18,19% i april – detta är endast fallet om det finns 5 000 000 eter insatt, även när transaktionsavgifterna spikar genom taket. Mer konservativt och representativt för verkliga livet kommer valideringsavkastningen sannolikt att vara väl under 5%, möjligen till och med så låga som 2% till 3%. När det gäller den ekonomiska hållbarheten för dessa avkastningar anmärkte forskarna:

“Det är tydligt att inte bara nätverksavgifterna (gas som används) är den främsta drivkraften för högre valideringsavkastning, utan att belöningsstrukturen inte är ekonomiskt hållbar utan en betydande tillväxt i dessa avgifter.”

Den amerikanska gruppen fortsätter sedan med att bryta ner en Ethereum-validerings nettoavkastning, med beaktande av kostnaden för att köra hårdvara eller en molnserver (som introducerar centralisering) för validering. De noterar att vid nuvarande prisnivåer kommer insatser att vara oerhört olönsamma, kanske till och med mer än de nivåer som kapitulerade Bitcoin-gruvarbetare mötte i december 2018. Mythos Capital-grundare Ryan Adams noterar att enligt Delphis diagram, till $ 100 per ETH (faktiskt nuvarande nivåer) ) och med 400 ETH i dagliga nätverksavgifter, skulle den årliga avkastningen vara -26%. Aj.

I ett antal andra scenarier som anges i diagrammet verkade utsikterna för validerare lika hemska. Spara för scenarier där Ether blomstrar och nätverksavgifterna är höga, vilket verkar osannolikt med tanke på drag för att minska gasanvändningen över hela linjen, validerare skulle förlora sina hårt intjänade pengar i utbyte mot bearbetning av Ethereum-transaktioner. Således bestämde Delphi:

”Vi tror absolut att fortsatt Ethereum-antagande och byggande på plattformen kommer att hjälpa avgiftsmarknaden att utvecklas, men det blir lite av en kyckling eller äggläget. Ett diversifierat och lönsamt valideringsnätverk är avgörande för säkerheten och livslängden för nätverket, men det går inte att uppnå enligt de nu föreslagna specifikationerna utan betydande nätavgifter. ”

Titelbild med tillstånd av Marco Verch Via Flickr

TweetDela1Dela med sigWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me