Varför tittar spelföretag på Blockchain Technology?

Eftersom spelindustrin och tekniken kring den fortsätter att expandera på ett svindlande sätt försöker vissa företag bygga spel runt Blockchain för att dra nytta av de unika egenskaperna för kryptovalutor, tokens och blockchain i sig. Oavsett om det handlar om ett kortspel, ett klappspel, MMO eller RPG blir användningen av blockchain-teknik i spelbranschen mer populär för varje dag.

Senast har spel kommit in på marknaden som utnyttjar Blockchain unika egenskaper, såsom dess decentralisering och oföränderlighet, vilket gör det möjligt för spelare att garantera äganderätten till sina artiklar eller valutor i spelet, vilket kan ge deras artiklar verkligt värde.

Vilka spel utforskar blockchain-potentialen?

Det finns flera sätt blockchain-teknik kan tillämpas på spelindustrin, men det mest uppenbara sättet är att använda kryptovalutor för att belöna prestationer i spelet, köpa objekt i spelet eller till och med karaktärsuppgraderingar. Nedan följer en lista över spel som utforskar blockchain-teknik och försöker nå en helt ny nivå när det gäller handel med tillgångar i spelet.

ETH.TOWN

ETH STAD är ett Ethereum-baserat spel med MetaMask-stöd. Spelet är byggt runt ett kryptotorn som är fullt av lägenheter och kontor med massor av överraskande läckerheter inuti. Varje våning har sin egen vinststruktur, regler och bonusar. Dessutom kommer spelet att innebära hjältar som hjälper en spelare att göra mer vinster från vissa våningar, med möjlighet att köpa vissa karaktärer och förbättra dem över tiden för att sälja dem igen för ETH. Några av karaktärerna kommer att ha speciella relationer och alla interaktioner i spelet kommer att genomföras genom karaktärerna.

De ETH.TOWN-token (ETIT), är en av kärnkomponenterna i spelet. Var och en av tokeninnehavarna får automatiskt en del av vinsten som genereras av alla speldeltagares aktivitet. Till exempel, om en tillgångshandel går igenom, går en del av ETH-beloppet till dealern som vinst, en annan aktie tillkommer innehavare av investerartoken och den sista delen går till utvecklarna. Bland tokeninnehavare distribueras ETH ytterligare i enlighet med andelen token de innehar.

ETH.TOWN-tokens kan också användas för att köpa artiklar eller hjältar i spelet. Till exempel, för alla operationer relaterade till Heroes, måste du betala i ETH.TOWN-tokens. Tokens kommer aldrig att köpas direkt från spelets plattform, och beviljas endast för specifika åtgärder i spelet, och också som en extra bonus för att skaffa objekt i spelet under spelet förköp. Tokens kommer att brännas när spelare köper hjältar eller föder upp dem, för att i grunden hålla symbolekonomin stabil och inte blåsa upp beloppet.

Spelet förbereder sig för närvarande för lanseringen av alfa-versionen med begränsad åtkomst och kör en förförsäljning som säljer unika objekt i spelet och Crypto Tower-egenskaper. Kim Dotcrypto (en ETH.TOWN-karaktär som påminner om en asiatisk ledare) köptes i en öppen auktion av Wang Chun, ägare till gruvpoolen f2pool, för 15,1 ETH. Pac-Man-karaktären såldes för 32,2 ETH. DAO Hacker’s floor (en av våningarna i Crypto Tower) såldes för 100 ETH.

CryptoKitties

Skapad av Axiom Zen, CryptoKitties är en applikation byggd på Ethereum blockchain som låter människor adoptera, uppfostra och handla illustrerade katter med unika digitala gener. Spelet introducerade standarden Ethereum ERC-721 token för att skapa unika och icke-fungibla tillgångar (kattungarna).

I CryptoKitties släpps en ny katt automatiskt var 15: e minut fram till november 2018, varefter användare kommer att behöva odla kattungar under en längre tid för att skapa nya kattungar. Dessa förhållanden skapar brist, så det är inte imponerande att den dyraste katten hittills såldes för motsvarande 110 707 dollar i december 2017.

Spelet använder det som kallas en genetisk algoritm (GA) för att skapa nya kattungar. En GA är nästan identisk med hur verklig genetik fungerar, där gener lagrar data om hur resten av kroppen fungerar. Data för varje kattunges genetiska komposition lagras (som ett genom) på Ethereum blockchain, och beräkningar som använder dessa data utförs med hjälp av Smart Contracts, vilket leder till unika kattunge avkommor som är relaterade till föräldrars gener.

Så i princip har varje katt sin egen ”genetiska kod” som ärvs från sina föräldrar och lagras i ett 256-bitarsnummer. Dessa “gener” uppvisar sig själva som “Cattribut”, som definierar det visuella av en kattunge, som färg, uttryck, kroppstyp och “furriness”. Ethereum-plattformens grundare, Vitalik Buterin, sa att CryptoKitties var en bra illustration av potentialen i blockchain-teknik och dess applikationer:

”Jag gillar faktiskt de digitala katteleken. De illustrerar mycket bra att värdet av en blockchain sträcker sig långt bortom applikationer som bokstavligen skulle stängas av banker eller regeringar om de inte använde en sådan. ”

Trollformler från Genesis

Trollformler från Genesis är ett mobilspel som är en blandning av ett handelskortspel (TCG), som tar med däckinsamling och strategi, tillsammans med spelaspekter i arkadstil.

Användare kan samla kort och kombinera dem för att skapa däck för att bekämpa sina fiender. Spelet är en kombination av intuitivt spelande och djupt strategikortspel, där alla kort är länkade till Bitcoin Blockchain. Dessa är länkade via motpartietoken som tidigare har länkats till ett handelskort som spelare kan byta via Blockchain-transaktioner. EverdreamSoft, företaget som skapade Spells of Genesis, förklarade:

“Spells of Genesis tillåter spelare att äga ägande av sina digitala tillgångar via Bitcoin Blockchain. SoG placerar några kort på Blockchain och ger dem därmed några egenskaper hos fysiska föremål. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me