AdEx Review: Använda Blockchain för att fixa onlineannonsering

Online-reklambranschen är trasig. Så mycket att tekniska jättar spårar användare vart de än går, bara visa dem annonser som de inte vill se. Som ett resultat, en uppskattningsvis 615 miljoner Internetanvändare valde en adblocking-lösning.

Ända sedan blockchain-tekniken skapades beslutade ett antal projekt att utnyttja den för att försöka ta itu med problemet. Vissa har redan slutat försöka, men en av de motståndskraftiga är AdEx, en decentraliserad reklamplattform som vill lösa problemet för alla: annonsörer, utgivare och slutanvändare.

AdEx lanserades via ett initialt myntbjudande (ICO) som samlade in 12 miljoner dollar genom försäljningen av sin ADX-token redan 2017. Sedan erbjudandet genomfördes har den lanserat sin decentraliserade reklamplattform som direkt kopplar annonsörer och utgivare.

Dess mål är att ersätta traditionella digitala reklammodeller via en transparent lösning som respekterar användarnas integritet, ansluter annonsörer till utgivare direkt och utnyttjar den oföränderliga blockchain för att ge öppenhet för alla inblandade, samtidigt som man blir av med tredje parts mellanhänder.

Projektet vill också skapa lösningar för internetanvändare genom att erbjuda dem ett sätt att specificera vilka annonstyper de samtycker till att se och vilka personuppgifter de är villiga att dela för riktade annonser. Även om de delar data är det semi-anonymt tack vare blockchain, precis som transaktioner sker i Bitcoin-nätverket.

Detta innebär att AdEx har en lösning för flera problem som plågar onlineannonseringsbranschen: det kan hantera den överdrivna användningen av annonsblockerare genom att låta användarna välja vilka annonser de vill se, det kan bevara integriteten och det kan hantera reklambedrägerier.

På sin webbplats noterar AdEx-teamet att det utmanade status quo:

"Först kopplade vi direkt annonsörer och utgivare, vilket minskade behovet av de flesta mellanhänder. Sedan lade vi till realtidsrapportering, vilket dramatiskt minskade möjligheten för alla parter att rapportera fel data till andra för sin egen ekonomiska vinst."

Vi har sett hur AdEx dramatiskt kan förbättra användarupplevelsen online, men låt oss gräva lite i hur det kan förbättra upplevelsen både annonsörer och utgivare har.

Hur AdEx kan hjälpa annonsörer

Det finns många digitala reklamplattformar där ute, och vissa har extremt dåliga recensioner på plattformar som TrustPilot av en enkel anledning: de visar annonser till bots och tar betalt för annonsörer..

Bedrägeri i det digitala annonsutrymmet är ett problem som AdEx riktar sig genom att ge annonsörer ett sätt att övervaka sina kampanjer i realtid och ge dem tillgång till sin statistik 24/7. Detta innebär att de kan upptäcka trafik av låg kvalitet som inte omvandlar och rensar bort den.

AdEx förhindrar också annonsbedrägerier genom att stänga av mellanhänder. Traditionella reklamplattformar använder mellanhänder för att generera korrekta rapporter, men dessa har ett ekonomiskt incitament att rapportera lägre trafik, intryck och konverteringar för att betala utgivare mindre och behålla faktureringsannonsörer. Det finns inget sätt för varje part att verifiera uppgifterna, så de kommer undan med det.

Med hjälp av IPFS, ett decentraliserat fillagringssystem, AdEx säkerställer att data avgörs mellan utgivarna och annonsören på Ethereum blockchain, vilket leder till en transparent budprocess utan mellanhänder. Med tanke på systemets öppenhet kan utgivare och annonsörer till och med använda sina egna system för förebyggande av bedrägerier för att stoppa potentiella attacker.

Innan utgivare ens upptäcker denna lågkvalitativa trafik, låter AdEx annonsörer svartlista utgivare som genererar dålig trafik för att skydda dem som spenderar pengar på den decentraliserade plattformen. Som ett resultat spenderar annonsörer inte sina pengar på bots. AdEx själv, det är värt att notera, är en censurbeständig plattform.

Med hjälp av plattformen finns det inga onödiga avgifter eftersom det är en blockchain-baserad decentraliserad plattform innebär att det inte finns några mellanhänder. Till skillnad från andra blockchain-baserade lösningar är AdEx tillgängligt i alla webbläsare, prioriterar integritet och fokuserar på att leverera resultat.

På AdEx Network officiella Twitter-konto (@AdEx_Network) de anges

"2020 är redan i full gång och vi tar en stund att se tillbaka på 2019 och alla de fantastiska saker som hände med vår reklamplattform. https://adex.network/blog/2019-in-number #adex #reklam #adtech #blockchain"

Eftersom användare har kontroll över vilka annonser som levereras till dem och vilken information de delar, är chansen att intrycken som genereras via plattformen kommer att konverteras bättre än de som genereras via andra digitala annonseringsplattformar: de användare som ser annonserna bryr sig faktiskt om dem. Detta uppnås tack vare användningen av kontextuell inriktning.

AdEx använder innehållsinriktning, även om den inte spårar sina användare. Det uppnår sitt mål genom att visa annonser relaterade till innehållet som en användare tittar på i sin webbläsare. Genom att inte samla in data är plattformen GDPR-kompatibel och mer etisk än vissa vanliga alternativ, samtidigt som den erbjuder överlägsna klickfrekvenser.

Slutligen, med den oföränderliga Ethereum blockchain är det möjligt för AdEx att vara transparent för annonsörer om vad de bjuder på. När det gäller andra digitala reklamlösningar har annonsörer liten eller ingen information och får bara veta vad de bjuder på och hur mycket det kostar.

AdEx for Publishers

AdEx lösningar påverkar också publicister positivt. Eftersom det inte har några mellanhänder och utgivare inte har en plattform som tar ut avgifter för att sälja sitt lager, får de mer intäkter för sin trafik, och med blockchain-teknik innebär att annonsörer och utgivare får samma data: inget bedrägeri är möjligt.

Ingen tredje part kan ändra data på Ethereum-blockkedjan, vilket innebär att data som AdEx-användare får inte kan manipuleras. Att använda blockchain betyder också att mikrobetalningar är en möjlighet, och som sådant räknas varje intryck som en förläggare serverar och belönas.

Eftersom användare som får annonserna har valt, är det mer sannolikt att omvandlingar, vilket kan översättas till mer intäkter. Intäkterna kan tas ut så snart de har intjänats, eftersom det inte finns något minimikrav på uttag. Detta samtidigt som användarnas integritet bevaras och erbjuds dem en övergripande bättre upplevelse.

Sammanfattningsvis vill AdEx störa onlineannonseringsbranschen med en decentraliserad, blockchain-baserad plattform som är till nytta för användare, annonsörer och publicister.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me