Crypto Investor avslører Fidelity har hundrevis av “lidenskapelige” om Bitcoin

Så mye som kynikere liker å si at krypto er død, er dette kanskje ikke akkurat tilfelle. Ryktene sier at til tross for krisen i Bitcoin-prisen, er interessen for denne begynnende aktivaklassen og relaterte teknologier stor. En nylig tweet fra en ledende bransjeinvestor, som sannsynligvis siterte sin førstehåndsopplevelse, ville bekrefte denne trenden.

Fidelity’s Crypto Culture Is “Bonkers”

Ari Paul, grunnleggeren & investeringssjef for BlockTower Capital, hevder at Fidelity Investments, en Boston-basert gigant for finansielle tjenester, har en kryptokurrency-kultur som er “bonkers.” Investoren bemerker at det er “hundrevis av lidenskapelige talsmenn” for innovasjonen fra C-Suite til de nedre trinnene på den ledende stigen, og fremhever at Wall Street ser verdi i dette økosystemet. Faktisk sier Paul at i 2015 var administrerende direktør for institusjonen selv, den anerkjente Abigail Johnson, personlig gruvedrift av Bitcoin, rett på sitt høye kontor. Han legger til at det er flere kryptofokuserte medarbeidere på Fidelity enn de “fem største bransjefondene til sammen.”

Fidelitys kryptokurrency-kultur er bonkers. Bokstavelig talt hundrevis av lidenskapelige talsmenn på alle ansiennitetsnivåer i firmaet. De har flere som jobber med krypto enn de 5 største kryptofondene til sammen.

– Ari Paul ⛓️ (@AriDavidPaul) 27. mars 2019

Dette er kanskje ikke hørselshilsen heller. I et intervju med bransjejournalisten Laura Shin forklarte Tom Jessop, lederen for digitale eiendeler ved det amerikanske kraftverket, at selskapet har en R&D-gren som har hatt øye med kryptokurver siden 2013-2014. Han bemerker at en gang i tiden hadde selskapet til og med en intern pilot som tillot ansatte å kjøpe mat til bitcoin, og understreket Fidelitys mangeårige støtte til det som mange tradisjonelle økonomer har ansett djevelens gyte..

Denne oppløftende kommentaren kommer da Fidelity nylig ble det første vanlige finansselskapet som lanserte sin egen fullverdige kryptovaluta-divisjon – Digital Asset Services (FDAS). For de som savnet notatet, rapporterte FDAS ‘depotløsning og handelsutførelsesplattform nylig myk lansert til en “velg” liste over klienter – et antatt dusin eller så. Mens et dusin er langt fra alle verdens institusjoner, ønsker denne fremtidsrettede fasetten til Fidelity å utvide sine horisonter.

I et intervju med Frank Chaparro på The Block forklarte Jessop at av de 450 institusjonelle klientene (mangfoldig datasett) det intervjuet, hadde 20% enten en aktiv interesse for kryptovaluta eller en intensjon om å streife. Ekstrapolering av dette tallet til Fidelity’s ~ 20.000 klienter i den delmengden, kan 4000 institusjoner alene utnytte det FDAS har å tilby.

Kanskje burde bjørnene berolige deres uopphørlige juling av “crypto is dead” -trommelen.

Bitcoin Institutional Interest Abound

Alt dette viser bare at nedgangen i 2018 ikke har gjort mye for å dempe interessen for kryptovalutaer.

Begavelser har begynt å hvile etter investeringsmuligheter i dette spirende rommet. University of Michigan’s legat, som har 12 milliarder dollar i eiendeler, kunngjorde nylig sin intensjon om å overføre flere av sine midler til kryptosentriske fond i nær fremtid. I henhold til en Board of Regents-agenda har institusjonen et øye med et “cryptonetwork technology” -fond (de betyr sannsynligvis blockchain-teknologi) forvaltet av den verdenskjente Andreessen Horowitz. Mer spesifikt “CNK Fund I”, som det aktuelle kjøretøyet har blitt kalt av Menlo Park, California-baserte venture-gruppe som støtter det, er for tiden i University of Michigan’s scope. Ifølge Kevin Hegarty, økonomisjef ved den statlige utdanningsinstitusjonen, investerer CNK i “kryptoneteknologiselskaper over hele spekteret av muligheter for frø, venture og vekst.”

Amerikanske pensjonsfond, to fra Fairfax County, Virginia for å være spesifikk, har også begynt å “gå av null”, som Anthony Pompliano fra Morgan Creek Digital vil si. Statens politistyrke og pensjonsplaner for statsansatte ledet nylig en innsamlingsrunde for Morgan Creek’s siste satsing, et fond på 40 millioner dollar sentrert rundt å skaffe egenkapital i ledende oppstart, som Bakkt, Coinbase og Harbour, og tildelinger i fysiske kryptovalutaer. ‘

Som rapportert av BlockGeeks tidligere, planlegger også Visa å få hånden i noen krypto-paier. I en stilling som nylig ble festet til SmartRecruiters, ble det avslørt at Visa leter etter en “teknisk produktsjef.” Dette skriker selvfølgelig ikke “krypto” eller “blockchain”, men stillingsbeskrivelsen gjør det sikkert. For denne stillingen leter den multinasjonale betalingsgiganten etter en produktsjef for sitt Visa Crypto-team, basert i Palo Alto. Nevnte individ vil trenge å “ha betydelig funksjonell kunnskap om kryptovalutaøkosystemet”, med en foretrukket kjennskap til kryptografi.

Men hvilken frukt vil disse forays gi? Noen frykter at det kan være mer sentraliserte ‘kryptovalutaer’, som JP Morgan’s Quorum-baserte stablecoin som vil bli sentralisert til høyt helvete. Men noen er sikre på at institusjoner på en eller annen måte vil smarte opp og åpne armene for desentraliserte kryptokurver når de realiserer potensialet.

Tittelbilde med tillatelse fra Samson Creative Via Unsplash

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me