Hva er personvernmynter?

Blockchain-baserte kryptokurver tillater brukere å gjennomføre finansielle transaksjoner på en desentralisert måte. Fra og med Bitcoin (BTC), den første peer-to-peer (P2P) kryptovalutaen, er det nå mer enn 2000 digitale eiendeler som kan byttes mellom to forskjellige parter – uten at det kreves en mellommann for å gjøre opp transaksjonene.. 

Blockchain, som er en type distribuert hovedboksteknologi (DLT), brukes til å dele transaksjonsdata mellom deltakerne i et kryptonettverk. I motsetning til pengeoverføringene som er registrert på en banks hovedbok, som kanskje bare kan sees av institusjonens ansatte, er transaksjonsdetaljene for de fleste kryptotransaksjoner utført på offentlige blokkjeder tilgjengelig for alle.

Transaksjoner laget med de fleste kryptoer er pseudonyme 

Blokk utforskere, slik som de som tilbys av Blockchain.com, lar brukerne sjekke transaksjonslogger for bitcoin, bitcoin cash (BCH), ether (ETH) og andre kryptoassets. Blokkutforskere viser imidlertid bare begrenset informasjon som inkluderer mengden kryptovaluta overført mellom to (eller flere) parter og den offentlige adressen til både mottakeren og avsenderen.. 

Tidsstempler, som registrerer det nøyaktige tidspunktet og datoen da en kryptotransaksjon ble gjort, er også synlige på blokkerere som Etherscan. Transaksjoner som involverer bitcoin, litecoin (LTC) og andre desentraliserte digitale eiendeler er pseudonymt – noe som betyr at de tillater brukere å opprettholde et visst nivå av økonomisk privatliv. 

Å bruke personlige Crypto-lommebøker ligner litt på å bruke en e-postkonto

For eksempel krever bitcoin-transaksjoner mellom to forskjellige personlige brukerlommebøker ikke at brukerne sender inn identifikasjonsbekreftelsesdokumenter. Å åpne en kryptokonto (ved å opprette en lommebok) kan i de fleste tilfeller være like grei og enkel som å åpne og betjene en e-postkonto. 

Brukere kan sende og motta krypto gjennom lommeboken uten å dele dem personlig identifiserbar informasjon eller trenger tredjeparter for å fullføre transaksjoner. For å gjøre kryptovalutaoverføringer mer private, kan digitale eiendeler som Monero (XMR) og Zcash (ZEC) brukes til å pålitelig gjennomføre P2P-transaksjoner.  

Monero-baserte transaksjoner skjoldadresser til avsendere og mottakere

Monero er en ledende personvernmynt som bruker avanserte kryptografiteknikker til skjerm adressene av både avsenderen og mottakeren i en XMR-basert transaksjon. Når du foretar transaksjoner i Monero-nettverket, blir også mengden kryptovaluta overført skjermet (ikke offentlig synlig). 

Som forklart av utviklerne, tilslører (eller skjuler) alle XMR-transaksjoner som standard både sende- og mottaksadresser og beløpet som byttes mellom forskjellige Monero-kontoer. Henvist til som “alltid på” personvern, bemerker Moneros utviklingsteam at hver XMR-brukeres aktivitet “forbedrer personvernet til alle andre brukere.”

Monero er soppbar, XMR-transaksjoner vil “alltid bli akseptert”

Etter design er Monero soppbar, hvilken midler at alle XMR-mynter er utskiftbare, og de kan ikke skilles fra hverandre. Fungibility er en viktig egenskap, da enkelte kryptovalutaer, inkludert bitcoin, kan bli “plettet” hvis visse BTC-mynter brukes i ulovlige transaksjoner som hvitvasking av penger. Selgere kan nekte å godta disse myntene, men dette påvirker kanskje ikke XMR-overføringer siden de ikke kan spores.  

Som bemerket av utviklerne, kan “XMR-baserte overføringer på grunn av” forvirring “ikke bli plettet på grunn av” deltakelse i tidligere transaksjoner. ” Dette betyr at transaksjoner gjort gjennom Monero nettverket er usensurert, ettersom de “alltid vil bli akseptert”, hevder utviklerne av personvernmynten. 

Lansert i april 2014 som en helt åpen kildekode-kryptokurrency, bruker den obfuscated Monero blockchain den proof-of-work (PoW) -baserte konsensusalgoritmen for å sikre plattformen og validere transaksjoner. 

Zcash-transaksjoner kan være private eller “gjennomsiktige”

Andre store personvernfokuserte mynter som Zcash la også brukere utføre skjermede transaksjoner som kontrolleres gjennom en “z-addr.” Zcash-nettverket gir også muligheten til å gjennomføre “gjennomsiktige” transaksjoner med sin opprinnelige ZEC-kryptokurrency. 

Transparente ZEC-transaksjoner ligner på hvordan bitcoins overføres mellom to forskjellige krypto-adresser. I denne typen transaksjoner deles mengden kryptovaluta og adressene til avsenderen og mottakeren offentlig.

Å avsløre transaksjonsdetaljer for revisjonsformål eller publisering av finansregnskap

Lansert i oktober 2016, Zcash-plattformen tillater brukere å “selektivt avsløre” transaksjonsdetaljer for å bevise at visse betalinger ble utført – som kan være nødvendige for revisjonsformål eller utarbeidelse av regnskap. Å avsløre informasjon relatert til ZEC-transaksjoner kan også være nødvendig når du innleverer skatt eller overholder regulatorisk retningslinjer. 

For å gjennomføre private Zcash-transaksjoner bruker kryptovalutaens utviklere en type zero-knowledge proof (ZKP), kjent som zk-SNARKs. ZKP-er deler bare visse detaljer om kryptoverføringer som er nødvendige for å bevise om en transaksjon oppfyller et bestemt sett med betingelser. For eksempel kan det være mulig å bestemme om transaksjonsbeløpet faller innenfor et bestemt område, for eksempel mellom $ 1000 og $ 10 000, ved å bruke (implementere) zk-SNARKS – uten å vite det nøyaktige beløpet.

Utføre usporbare transaksjoner med Dash

Dash (DASH), en åpen kildekode-kryptokurrency som administreres av en delmengde av nettverksdeltakerne, kalt masternoder (eller transaksjonsvalidatorer), tillater også brukere å utføre raske og usporbare transaksjoner

Programmert i det objektorienterte C ++ -språket, ble Dash opprinnelig utgitt i januar 2014 via en gaffel av Bitcoin-protokollen. Dash-plattformens styring blir tilrettelagt gjennom en desentralisert autonom organisasjon (DAO) som gjør det mulig for nettverksdeltakere å oppnå enighet om forhold knyttet til den pågående utviklingen av kryptovalutaen.

Bruke “PrivateSend” til å gjennomføre private dash-transaksjoner

Dash-kryptovalutaen kan utvinnes via PoW-algoritmen som bruker hash-funksjonen “X11”. Imidlertid kan Dashs masternoder la brukere utføre “InstaSend” -transaksjoner som kan utføres raskt – uten å kreve det gruvedrift

I tillegg kan alternativet “PrivateSend” brukes til å utføre konfidensielle eller usporbare Dash-baserte transaksjoner. Dash-protokollen “mikser deltakende brukeres ubrukte [kryptokurrency] ”- før de utfører en transaksjon. Ved å blande transaksjonsdetaljer for flere DASH-overføringer blir det praktisk talt umulig å bestemme kilden eller opprinnelsen til en transaksjon.

Privacy Coins Market Cap overgår $ 1 milliard mark

Markedsverdien av Dash, i skrivende stund, ligger på nesten 1,4 milliarder dollar med hver DASH-mynthandel på rundt 155,89 dollar, ifølge CryptoCompare-data. I mellomtiden er Moneros markedsverdi for tiden rundt $ 1,5 milliarder dollar – med XMR-mynter som for øyeblikket handles til $ 88,22. Zcashs markedsverdi er verdsatt til $ 716 millioner – med ZEC-mynter som for tiden handles til $ 104,07.

Mens Monero, Zcash og Dash forblir de mest brukte kryptovalutaene som tillater private transaksjoner, er det en økende liste over andre personvernorienterte kryptoer som f.eks. Glise og Pirate Chain (ARRR) som har introdusert en ny tilnærming til implementering av sporbare kryptotransaksjoner. 

Økonomisk personvern kontra lovkrav rettet mot å forhindre økonomiske kriminelle handlinger

Selv om mange kryptoentusiaster foretrekker å utføre private transaksjoner, er regulerende myndigheter bekymret for at konfidensielle betalinger i digital valuta kan brukes til å utføre ulovlige aktiviteter, inkludert narkotikahandel og hvitvasking av penger.. 

21. juni 2019, Financial Action Task Force (FATF), en mellomstatlig organisasjon som fokuserer på å etterforske økonomiske forbrytelser, kunngjort at leverandører av virtuelle aktiva (VASP), som kryptobørs, må dele kundekontodetaljer med hverandre når midler overføres mellom forskjellige digitale aktivaplattformer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me