Hva er IEOer?

Blockchain-baserte kryptografiske eiendeler som Bitcoin (BTC) og Ethereums native token, Ether (ETH), er en del av et raskt utviklende desentralisert økonomisk økosystem. I tillegg til disse to store digitale eiendelene, er det for tiden over 2000 kryptovalutaer som har blitt handlet på utveksling og reseptfrie (OTC) skrivebord. 

Bitcoin, verdens første og mest dominerende blockchain-aktiverte kryptovaluta, ble lansert i januar 2009 – etter at den pseudonyme skaperen Satoshi Nakamoto ga ut Hvitbok for Bitcoin 31. oktober 2008. 

Samle inn midler ved å opprette og utstede kryptotokener 

Mens Bitcoin primært fungerer som et desentralisert bytte medium (MoE) eller en butikk av verdi (SoV), tillater Ethereum brukere å bygge og distribuere desentraliserte applikasjoner (dApps). I tillegg kan brukere opprette og utstede sine egne ERC-20 eller ERC-721 kompatible kryptotokener på Ethereum-nettverket. 

I de fleste tilfeller utvikler enkeltpersoner og organisasjoner sine egne tokens slik at de kan skaffe kapital til sine virksomhet som kan innebære å bygge nye produkter eller innføre tilleggstjenester. 

Milliarder dollar høstet via innledende myntoffer (ICO)

For å skaffe penger til prosjektene sine, har mange blockchain-startups lansert private og offentlige tokensalg gjennom en populær crowdfunding-metode, kalt initial mynttilbud (ICO). Flertallet av ICO-kampanjer tillater brukere å kjøpe sine kryptotokener med bitcoin eller andre store kryptovalutaer som eter, bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC), blant andre.

I følge ICOdata, det var 875 forskjellige ICO-er lansert i 2017, og de samlet inn 6,22 milliarder dollar. I 2018 genererte ICOs rundt 7,81 milliarder dollar gjennom 1253 forskjellige token-salg. I mai 2019, a rapportere fra BitMEX (verdens største kryptoderivatutveksling) forskningsdivisjon avslørte at ICO-markedet var nede så mye som 97% siden mai 2018.

ICO Market ned 97% i 2019, Initial Exchange Offerings (IEOs) Becoming Popular

BitMEXs rapport bemerket også at bare 40 millioner dollar hadde blitt samlet inn gjennom ICOer så langt i år (fra januar 2019 til mai 2019). Børsoperatørens forskere bekreftet at et økende antall kryptofirmaer ønsket å skaffe penger via innledende byttetilbud (IEO) – i stedet for å lansere ICO.

IEOs tillater prosjekter å gjennomføre tegnsalg gjennom etablerte børser

IEO-er er også en type crowdfunding-hendelse som gjør det mulig for kryptooppstart å skaffe kapital til å utvikle sine produkter og dekke driftskostnader. I motsetning til ICO-er som hovedsakelig drives og administreres av nylig lanserte selskaper, er IEO-er organisert og tilrettelagt av etablerte kryptoasset-utvekslinger som Malta-baserte Binance.

For å hjelpe kryptostartups med å gjennomføre IEO-er, har Binance-teamet utviklet Binance Launchpad, en plattform som lar brukere skaffe tokens som tilbys av nye prosjekter. Tokene kan enkelt kjøpes ved å bruke midler som brukerne kan ha i utvekslingslommeboken. 

IEO-er kan gi et tryggere miljø for investorer i kryptotoken

Som bemerket av Binances ledelse, viste ICO-mani i 2017 seg å være et veldig høyrisikomiljø. En studie utført av Satis Group avslørt (i juli 2018) at rundt 80% av ICO-ene som ble lansert i løpet av 2017 var svindel. 

Intetanende investorer har angivelig mistet hundrevis av millioner dollar på grunn av ponzi-ordninger eller andre typer falske ordninger organisert under dekke av ICOer. For å forhindre disse utnyttende aktivitetene, tar IEOs sikte på å tilby en forbedret type crowdfunding-metode som kan gi investorer et tryggere miljø for kjøp av kryptotokener.

Utvekslinger “setter” sitt rykte bak kryptoprosjekter

Som forklart av Binances ledelse, kan brukere enkelt delta i en IEO ved å kjøpe tokens (tilbys av kryptostarter) ved å gjennomføre transaksjoner gjennom sine lommebøker – som er tilgjengelige gjennom en kjent handelsplattforms sikre nettbaserte grensesnitt. 

I følge Binance-teamet “setter digitale eiendeler” sitt rykte bak prosjektene “som gjennomføres IEO-er via plattformen deres. Dette, hevder Binance, gir “en høyere grad av tillit” bak kryptoprosjekter og deres tokens.

“Løftet om en umiddelbar brukerbase”

Andre fordeler med å drive tokensalg via en etablert kryptobørs inkluderer “løftet om en øyeblikkelig brukerbase.” Dette, ifølge Binance, som sier at blockchain-oppstart kan spare en betydelig mengde kapital som et selskaps markedsavdeling trenger for å øke bevisstheten om deres prosjekter.. 

I tillegg til å spare kostnader knyttet til uavhengig administrering av token-salg, kan kryptofirmaer kanskje bruke mer tid og ressurser på å faktisk utvikle produktene og tjenestene de har tenkt å tilby. 

BitTorrent og Harmony Token Sales ble gjennomført på Binance Launchpad

I slutten av januar 2019, peer-to-peer (P2P) fildelingsprogram BitTorrent’s (ervervet av TRON) BTT-tokensalg ble gjennomført via Binance Launchpad. Spesielt endte det IEO-baserte BTT-token-salget på mindre enn 15 minutter – med nesten 60 millioner solgte tokens. 

Andre bemerkelsesverdige IEO-er utført gjennom Binance Launchpad inkluderer Harmony (ONE) token salg. Harmony, et prosjekt som hjelper brukere med å handle fungible tokens, så at token-salget ble satt i drift 27. mai 2019 – med 12,5% av den maksimale tokenforsyningen på 12,6 milliarder kroner som ble solgt under Binance Launchpad-baserte IEO.

IEO-er kan bli det mest overbevisende alternativet for oppstart

Det skjervbaserte Elrond-nettverket er blant de siste prosjektene som bruker Binance Launchpad til å gjennomføre sitt tokensalg. Beniamin Mincu, grunnleggeren av Elrond, fortalte CryptoGlobe at selv om IEO-er sannsynligvis ikke vil erstatte alle ICO-er, kan de bli det “mest overbevisende alternativet” for å skaffe penger til blockchain-oppstart.. 

Andre store krypto-børser som Huobi har også gjennomført innledende utvekslingstilbud (IEO) for å forbli konkurransedyktige i den raskt utviklende digitale tokenøkonomien. 27. mars 2019, Huobis ledelse kunngjort at alle 1,5 milliarder Top Network (TOP) tokens som ble tilbudt, var utsolgt på bare 19 sekunder. 

Som forklart av Huobis ledelse, tillater deres IEOs investorer å “få tidlig tilgang” til kryptotokener under markedet priser. Huobis representanter hevder også at poletter blir utsatt for omfattende screeningprosesser, slik at bare høykvalitetsprosjekter velges for tokensalg via Huobi Prime.

OKEx og Bitfinex har også gjennomført IEOs 27. juni 2019, digital eiendomshandelsplattform OKEx avslørt at Wirex, en krypto- og fiat-valutabasert Visa-kortleverandør, skal gjennomføre sin IEO på den Malta-baserte børsens Jumpstart-plattform. Wirex-kortinnehavere kan bruke kryptovalutaen sin på alle salgssteder som godtar VISA. 

En av de største IEO-ene som ble gjennomført i år av IFinex, Inc., morselskapet til kryptobørs Bitfinex, klarte å motta $ 1 milliard i “harde og myke forpliktelser” (i mai 2019). Etter det vellykkede private token-salget bekreftet IFinex-ledelsen at de ikke ville gjennomføre et offentlig salg for UNUS SED LEO.

Prisen på LEO-token har økt jevnlig siden den offentlige handelen startet. Spesielt ble token introdusert kort tid etter at New York Attorney General hadde tiltalte både Bitfinex og Tether Ltd. for dårlig forvaltning og angivelig tapt penger til en verdi av rundt 850 millioner dollar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me