Hva er Facebooks Calibra Wallet?

Facebooks globale kryptokurrency-prosjekt, Libra, er i skrivende stund i sine tidlige stadier av utvikling. 18. juni 2019 bekreftet ledelsen av det amerikanske sosiale medieselskapet at Libra (LBR) myntinitiativet ville bli støttet av en voksende liste over etablerte akademiske institusjoner og andre ledende selskaper over hele verden. 

Selv om Facebooks initiativ allerede har vært kritisert for ikke å være et kryptovaluta- eller blockchain-prosjekt, går Libra-grunnleggerne fremdeles aggressivt – ettersom de tar sikte på å muliggjøre større økonomisk inkludering ved å “gjenoppfinne penger.”

Calibra registrerer seg hos FinCEN

For å støtte transaksjoner som involverer Libra-mynter på en kompatibel måte, vil kryptovalutaens utviklere fokusere på å skille brukernes sosiale og økonomiske data. For å bedre administrere kundenes økonomiske informasjon er det etablert en enhet kjent som Calibra.

Som et datterselskap av Facebook har Calibra blitt registrert i Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), et byrå for det amerikanske finansdepartementet som overvåker finansielle transaksjoner for å forhindre ulovlige aktiviteter som finansiering av terrorisme og hvitvasking av penger.

Transaksjon i Libra Coins Through Calibra Wallet

Som registrert i arkivene, har Calibra fått en lisens for pengetjenester (MSB), og registreringsnummeret er 31000141265767. Ifølge Facebooks ledelse vil FinCEN-registreringen tillate firmaet å tilby finansielle tjenester gjennom Calibra-lommeboken i alle de 50 amerikanske statene og ni samveldene og territorier.

Regulatorisk godkjenning var nødvendig fordi Libra-mynter vil representere pengeverdi, som kan oppbevares og brukes i transaksjoner via Calibra-lommeboken. Som forklart på det offisielle nettstedet, kan lommeboken installeres som en frittstående app på de fleste smarttelefoner, noe som betyr at brukerne ikke trenger en Facebook-konto for å bruke Calibra. 

WhatsApp- og Facebook Messenger-brukere kan bruke Calibra Wallet

Spesielt brukere av WhatsApp og Facebook Messenger kan bruke Calibra-lommeboken for å gjøre raske og kostnadseffektive overføringer Vekten mynter. For å gjøre innskudd kan brukere fylle opp lommeboken, som innebærer å konvertere lokale fiat-penger til Libra-mynter. Det vil også være mulig å ta ut lokal fiat-valuta ved å konvertere Libra-mynter til deres fiat-ekvivalent.

Som forklart på nettstedet, har Calibra-lommeboken blitt spesialbygd for å støtte brukere som nå er koblet til mer enn noen gang før på grunn av fremskritt innen kommunikasjonsteknologi. Calibras skaperne bemerker at de har tenkt å tilby “en tilkoblet lommebok for en tilkoblet verden.”

Å tjene penger til å “fungere bedre” for mennesker fra alle livsstier

I følge utviklerne har Calibra blitt designet på en måte som gjør det mulig å tilpasse seg behovene til alle brukere – uavhengig av deres økonomiske bakgrunn. Som forklart, vil Calibra lommeboken brukes til å lette transaksjoner som involverer Libra kryptovaluta som vil “gjøre at pengene fungerer bedre” for mennesker over hele verden.

Vektebaserte transaksjoner gjennom Calibra-lommeboken vil være ideelle for daglige betalinger, inkludert avregning av regninger og også legge til kreditt til mobiltelefoner. Calibras skapere hevder at transaksjoner via lommeboken deres vil være private og sikre.

Brukere til å motta full refusjon i den “sjeldne hendelsen” av svindel 

For å overholde økonomiske forskrifter, vil alle Calibra-kontoer bli verifisert med brukernes myndighetsutstedte ID-er. Brukerfond vil angivelig holdes trygt i Calibra-lommeboken ved å bruke innebygde mekanismer for å oppdage uredelig aktivitet (ligner på bankene). Calipra-appen vil også tillate brukere å kontakte et dedikert kundesupportteam (tilgjengelig 24 timer, 7 dager i uken) i tilfelle de har spørsmål eller trenger hjelp med lommeboken.

Hvis brukere mister pengene sine på grunn av svindel, vil de ha rett til full refusjon, hevder Calibra lommebøker. Calibras skapere har til hensikt å opprettholde brukernes økonomiske personvern ved ikke å tillate at en kontos transaksjonsaktivitet vises offentlig. 

Calibra lommebok satt til lansering i 2020

I følge Facebook-redaksjon, Calibra-datterselskapet ble etablert 18. juni 2019 – med det uttalte målet om å tilby finansielle tjenester som vil være tilgjengelige gjennom Libra-nettverket. Det første produktet introdusert av Calibra er en proprietær lommebok som forventes å lanseres i 2020.

Årsaker til lansering av Calibra og Libra 

Som understreket på Libra cryptocurrency-prosjektet nettsted, milliarder mennesker over hele verden fremdeles ikke har tilgang til grunnleggende finansielle tjenester. Facebook-redaksjonens blogginnlegg avslørte at nesten halvparten av verdens voksne befolkning ikke har en aktiv (eller brukbar) bankkonto. Kvinner og minoritetsgrupper ser ut til å være enda dårligere – siden de ikke har tilgang til tjenester som vil la dem delta like mye i den globale økonomien.

Omtrent 70% av små og mellomstore selskaper (SMB) har heller ikke tilgang til finansielle tjenester, for eksempel å skaffe seg en kredittgrense, noe som er nødvendig når man gjennomfører visse virksomhet-relaterte transaksjoner. Videre har utviklerne av Calibra påpekt at utviklingslandene taper rundt 25 milliarder dollar hvert år, ettersom deres arbeidsinnvandrere blir belastet med høye pengeoverføringer for å sende penger hjem.

Aktivere større økonomisk inkludering med Calibra og Libra

Spesielt hevder utviklerne av Calibra-lommeboken at tjenestene deres vil gi alle tilgang til moderne finansielle tjenester. For eksempel vil brukere være i stand til å sende Libra-myntene nesten umiddelbart til alle som eier en “smarttelefon på inngangsnivå” og har tilgang til en grunnleggende internettforbindelse..

Etter hvert som Calibras pågående utvikling fortsetter, har skaperne som mål å gi brukerne muligheten til å betale for kaffe ved ganske enkelt å skanne en kode. Appens utviklere planlegger også å la brukerne betale for offentlig transport uten å måtte bære kontanter eller betale for et metropass ved hjelp av Calibra-lommeboken.. 

Avklaringer angående brukernes økonomiske data og personvern

Facebooks ledelse hevder at de vil ta nødvendige tiltak for å sikre brukernes økonomiske personvern. “Bortsett fra begrensede tilfeller”, vil ikke personlige brukerdata og kontoinformasjon bli delt med Facebook eller andre enheter – med mindre kundens samtykke er innhentet.

For å avklare hvordan kundedata skal administreres, bemerker Calibras utviklere at private detaljer som tilhører lommebokens brukere ikke vil bli brukt “til å forbedre annonsemålretting” av Facebook.

Calibra for å bruke Facebook-data

“Begrensede” kundedata blir bare delt i tilfeller der Calibras ledelse trenger å overholde politimyndigheter eller å holde folk trygge i nødstilfeller. For å overholde gjeldende lover, vil Calibra angivelig bruke data fra Facebooks servere. 

Denne informasjonen kan brukes til å oppdage og forhindre kriminell aktivitet, og gir også et høyt nivå av sikkerhet for innehavere av Calibra-kontoer, bemerket Facebooks redaksjon. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me