Hva er ERC-20?

ERC-20, eller Ethereum Request for Comment, er en teknisk standard som brukes til å utstede tokens på den smarte kontraktsaktiverte Ethereum blockchain. Mens det er andre standarder som ERC-721 (for å definere ikke-soppbare tokens), er de fleste tokens opprettet på Ethereum-plattformen basert på ERC-20-standarden..

Definere et felles sett med regler for Ethereum-baserte poletter

I følge Etherscan, det er i skrivende stund 196.695 ERC-20 token-kontrakter som har blitt lansert på Ethereum-nettverket. ERC-20-standarden ble utviklet for å etablere et felles sett med regler for utstedelse av Ethereum-baserte tokens. 

ERC-20-kompatible tokens kan brukes til å pålitelig og trygt gjennomføre transaksjoner på Ethereum blockchain – ettersom de lar utviklere nøyaktig bestemme hvordan tokenoverføringer skal gjennomføres. I tillegg til å definere hvordan tokens overføres mellom forskjellige krypto-adresser, er ERC-20 standard spesifiserer hvordan data tilknyttet tokens kan fås.

Aktivering av en tokenisert økonomi med ERC-20-standarden

Opprinnelig foreslått 19. november 2015 av Fabian Vogelstellar, ERC-20-spesifikasjonen ble utviklet for en Berlin-basert Ethereum-utvikler, slik at brukerne enkelt kan lage blockchain-aktiverte tokens. Den mye brukte standarden tillater også utviklere å programmere tilleggsfunksjonalitet som trengs for verktøytegn.

ERC-20-kompatible tokens er hovedsakelig utstedt under crowdfunding-kampanjer, kalt Initial Coin Offerings (ICO). Flertallet av tokens som ble brukt i ICO-kampanjer var ERC-20-kompatible – da det er en av de enkleste standardene å implementere. Videre tillater den ofte brukte tokenspesifikasjonen interoperabilitet med andre Ethereum-baserte tokenstandarder.  

Største ERC-20-tokensalg har samlet inn over 200 millioner dollar hver

Som bekreftet av ICOData, det største ERC-20 (eller ICO) token-salget som ble gjennomført inkluderer de som ble lansert av utviklerne av EOS, Telegram Open Network (TON), Filecoin og Tezos (XTZ) – med hver crowdfunding-kampanje som samler inn over 200 millioner dollar.

Ethereums Native Token Ikke Basert på ERC-20 Standard

Spesielt er Ethereums native token, Ether (ETH), ikke basert på ERC-20-standarden. For å kunne bruke Ether på kryptonettverk som bare aksepterer ERC-20-tokens, kan brukere konvertere ETH til et “pakket” token, kalt “WETH.” Alle pakket Ethereum-tokens ligger i en smart kontrakt som brukes til å opprettholde en 1: 1-pinne til Ether.

Som bemerket av Investopedia, ERC-20-tokens kan representere et bredt spekter av eiendeler digitalt, inkludert IOU, kuponger og til og med eiendom. Å gjennomføre ERC-20-transaksjoner er også ganske enkelt, da de støttes av de fleste kryptovaluta-lommebøker som tillater Ether-overføring og innskudd.

Programvarefeil kan bli funnet i ERC-20-tokens

Imidlertid kan det være programvarefeil eller feil i ERC-20-tokens som den Ethereum-baserte standarden og blockchain teknologi er i sine tidlige stadier av utvikling.

For eksempel vil ETH-tokens som overføres direkte til en smart kontrakt resultere i tap av midler. 

Tokene går tapt under overføringsprosessen på grunn av en feil i protokollen som oppstår når et tokens kontrakt ikke kan svare på forespørsler om tokenoverføring. Omtrent $ 70.000 verdt av Ethereum tokens har gått tapt på grunn av denne feilen.

Valgfrie og obligatoriske regler for ERC-20-tokens

Ethereum Community har utviklet en liste over regler for definering av ERC-20-tokens. Det er ni regler for å lage ERC-20-tokens – inkludert 3 valgfrie (anbefalte) retningslinjer og seks obligatoriske regler. 

Et tokenavn, symbolet som er knyttet til det, og den foreslåtte bruken av opptil 18 desimaler når du bruker et ERC-20-token, er valgfrie regler eller retningslinjer. Som detaljert av Cointelegraph, obligatoriske regler som ERC-20-tokens må følge inkluderer de som er knyttet til følgende funksjoner (eller prosesser): 

  • Godkjenn – brukes til å forhindre forfalskning som dette funksjon sjekker hver ERC-20-transaksjon mot utestående tokenforsyning,  
  • Kvote – brukes til å sjekke saldoen på ERC-20-kontoer før overføringer, for å avgjøre om en konto har tilstrekkelige midler,
  • balanceOf – en funksjon som returnerer antall tokens som er lagret i en bestemt Ethereum-konto,
  • overføring – brukes til å administrere overføring av tokens til brukerkontoer (hentet fra tokens totale tilbud),
  • transferFrom – en funksjon som brukes til å overføre tokens mellom forskjellige brukere,  
  • totalSupply – totalt antall utstedte ERC-20-tokens

Hvordan fungerer Ethereum, smarte kontrakter og ERC-20-poletter

For å forstå hvordan ERC-20-tokens fungerer i det smarte kontraktbaserte Ethereum-økosystemet, la oss se på hvordan kryptovalutaens blockchain og virtuell maskin arbeide for å støtte transaksjoner på open source-nettverket.

Som et tillatelsesfritt og offentlig tilgjengelig, desentralisert nettverk utfører Ethereum to hovedfunksjoner, inkludert registrering av transaksjoner på blockchain og behandling av smarte kontrakter gjennom sin virtuelle maskin. Disse funksjonene er nødvendige når du bygger desentraliserte applikasjoner (dApps), da de er en integrert del av Ethereums økonomiske system.

ERC-20 poletter kan representere bevis på eierskap

Utviklere som distribuerer dApps på Ethereum, blir belastet for å bruke krypternettets datakraft, og alle betalinger skjer i Ether, plattformens opprinnelige kryptovaluta. Mens du lager dApps, kan utviklere utstede ERC-20-tokens for å bruke dem som en valuta, eller de kan tjene som “poeng” i et lojalitetsprogram..

DApp-utviklere kan også lage ERC-20-tokens for å representere bevis på eierskap til en eiendom eller andre virkelige eiendeler, inkludert gull eller varer. Som forklart utstedes ERC-20-kompatible tokens gjennom smarte kontrakter.

Smarte kontrakter tillater også utviklere å administrere transaksjoner som involverer ERC-20-tokens – ettersom de kan brukes til å føre oversikt over kontosaldoer. Ethereum-baserte smarte kontrakter er programmert med Tørrhet, som bruker If-This-Then-That (IFTTT) -logikk.

Å følge ERC-20 og andre standarder gjør det enklere å oppdatere kildekoden

Etter at ERC-20-tokens er utstedt, kan de handles eller brukes til å betale for varer og tjenester. Uten en etablert standard som ERC-20, ville det ikke være mulig å handle tokens på Ethereum-nettverket, da forskjellige tokens kanskje ikke er kompatible med hverandre.

Det er viktig for Ethereum-utviklere å følge beste praksis som inkluderer å følge etablerte standarder som ERC-20-spesifikasjonen. Programvare må være veldokumentert slik at det blir lettere for utviklere å forstå hva en bestemt kode gjør. Riktig dokumentert kildekode kan også oppdateres på en mer effektiv måte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me