Bitcoin Cash 101: Da og nå

Bitcoin kontanter har en kort, men rik historie, og har noen i bransjen optimistiske om at det kan være en positiv kraft for fremtiden for kryptovalutaer. Dens talsmenn hevder at det har raffinert mange av bitcoins kjerneprinsipper, og har vist en sterk tjeneste for forskjellige måter å tenke på. Selv om mange er ivrige etter å påpeke sine enorme forskjeller, deler bitcoin-kontanter og opprinnelsen, bitcoin, overraskende mye DNA.

Hva er Bitcoin Cash?

Bitcoin-kontanter startet som en enkel uenighet i bitcoin-samfunnet. De med en andel i bitcoins fremtid hadde forskjellige meninger om kryptovalutaens formål. En gruppe mente at bitcoins beste sjanse for adopsjon var som et tilgjengelig verktøy for et bredest mulig publikum – ideelt sett milliarder mennesker. Den andre gruppen satte desentralisering over andre verdier og hevdet at kryptovalutaens opprinnelige formål skulle overstyre andre bekymringer. Den tidligere leiren hevdet at denne stædigheten kunne føre til høyere kostnader og redusere dens levedyktighet som en økonomisk løsning. Bitcoin kontanter er førstnevnte, og bitcoin er sistnevnte.

Kjernen i problemet kokte ned til blokkstørrelse, eller hvor mye plass en blokk med transaksjoner tar opp i kjeden. Dette påvirker hastigheten og volumet på transaksjoner, og avgifter også. Bitcoin-utviklere mente at å holde mindre blokker oppmuntrer mindre nettverksnoder til å delta, og derved bevare desentralisering, og at tredjepartsløsninger kan legges til senere for å øke effektiviteten. Motstandere på bitcoin-kontantsiden hevdet at blockchain kunne oppnå sine mål som en frittstående løsning ved å utvide den for å imøtekomme et potensielt større publikum. Dette vil imidlertid bety å gi slipp på noen av bitcoins grunnleggende tro.

Selv med dette nye perspektivet, var det spørsmål om hvordan bitcoin kontanter kunne håndtere dette antatte problemet. Det største utfallet var at bitcoin cash teamet bestemte seg for å øke blokkstørrelser fra 1 megabyte til 8 megabyte. De la også til en annen funksjon, kalt nødvanskelighetsjustering (EDA).

Utviklere fra teamet som skulle bli bitcoin-kontanter bestemte seg for å la brukerne velge hvilken versjon de ønsket, noe som betydde å dele seg fra bitcoins blockchain permanent. Bitcoin kontanter vil bli en ny, separat valuta i det som omtales som en “hard gaffel”I samfunnet.

Gaffelen

Et nøkkelbegrep for kryptovaluta-blokkjeder er algoritmen som justerer lønnsomheten eller vanskeligheten ved gruvedrift. Gruvedrift er hva en datamaskin gjør når det hjelper å behandle blockchain-transaksjonene. Gruvearbeidere i kryptovaluta får betalt i valutaen av hvilken kjede de velger å behandle. Ved å gjøre sin versjon av blockchain-algoritmen til et speilbilde av bitcoin med noen få viktige endringer, oppfordret bitcoin cash-teamet gruvearbeidere, børser og brukere til å vedta det. De hadde også en grunn til å stå bak. Noen har siden hevdet at måten bitcoin kontanter håndterte denne gaffelen var noe villedende, med fokus på kortsiktige fordeler og ignorerer virkningen denne brå gaffelen kunne ha på det bredere kryptoøkosystemet.

Dette historiske eksperimentet var full av kontrovers og hadde interessante resultater. Uansett hva folk mente fremtiden for kryptovaluta burde være, kunne de som minet bitcoin plutselig sammenligne lønnsomheten til de to myntene, og bytt mellom dem Enkelt. Implikasjonene var enorme. Et samfunn som til da hadde en enhetlig bitcoin å støtte så på at den “rivaliserende” valutaen fikk grep. Gruvearbeidere ga bitcoin-kontanter nytt volum, og ved siden av dem et voksende fellesskap av brukere.

Det er fortsatt de samme store uløste problemene med bitcoin-kontanter. For det første strider den nye valutaen mot et hovedprinsipp som ligger til grunn – desentralisering – og noen har hevdet at den kan åpne bitcoin-kontanter for konsolideringsproblemer langs linjen som begrenser gruvedeltagelse. Valutas EDA gir betydelig innflytelse til en sentralisert gruppe, og åpner bitcoin-kontanter for sikkerhetsproblemer som har blitt mindre vanlige med bitcoin.

I tillegg har de store omkostningene for mange børser for å begynne å støtte BCH ført til at noen ikke har det i det hele tatt. Selv om det forbedrer transaksjonshastighetene, er gruvefrekvensen og antall blokker som blir opprettet fortsatt langt under bitcoin, noe som kan føre til adopsjonsproblemer langs linjen. Til tross for noen av de tidlige ulempene, har bitcoin-kontanter imidlertid flere bemerkelsesverdige fordeler som kan hjelpe den med å spille en større rolle i kryptovaluta-økosystemet over tid..

Fremtiden for Bitcoin Cash

I dag er det få mennesker som utelukkende gruver bitcoin. Gruvearbeidere bytter ofte mellom de to forskjellige myntene – i økende grad fordi bitcoin-kontanter regnes som en legitim mynt takket være den økte transaksjonsevnen og skalerbarheten. Den samme støtten som førte folk sammen rundt bitcoin, forekommer nå for bitcoin-kontanter, noe som gjør det bare et spørsmål om tid før det utfordrer bitcoins direkte hegemoni i det nå spirende kryptomiljøet.

Bitcoin kontantdiagram har konsekvent pekt oppover, i stor grad på bekostning av sin eldre motpart. Mens bitcoin-kontanter etter gaffel begynte til en pris på rundt $ 500, er det nå overskygget $ 1000 bare måneder senere, og har nådd en heltidshøyde per mynt på over $ 2500. “The flippening” er en teori blant noen medlemmer av samfunnet om at bitcoin kontanter eller annen kryptovaluta en gang i fremtiden vil bli et større marked enn den opprinnelige blockchain når det gjelder gruvedrift og hashkraft, pris og volum. Takket være den gunstige strukturen, kan den dagen komme raskt i gang for bitcoin-kontanter hvis adopsjonsraten for denne krypto-offshoot akselererer.

Bitcoin kontanter vinner i adopsjon blant kryptovaluta applikasjoner som lommebøker og børser, men har også vært nyttige for off-chain tjenester som Internett-arkivet. Med bransjen som forventer institusjonell investering i kryptovaluta kan bitcoin cashs egnethet for høyere transaksjonsvolumer være en avgjørende fordel i forhold til andre løsninger, og mange mener at denne faktoren alene kan øke adopsjonen og prisen betydelig.

Når revolusjoner utvikler seg

Med bitcoin-kontanter har blockchain med suksess vist at konsensus mellom eksterne internett-samfunn kan gi verdi. Det er ikke noe større eksempel på dette enn den naturlige tilstrømningen av deltakere i kryptovaluta til dette nye systemet. Bitcoin var utvilsomt den første driveren til kryptovalutaøkosystemet, men vokste raskt ut beholderen. Mange BCH-talsmenn hevder at gaffelen skjedde til beste for det bredere samfunnet, og ikke bare teamet og gruvearbeiderne bak bitcoin-kontanter. Disse tilhengerne hevder et behov for hastighet og fleksibilitet, produserte en løsning, uavhengig av hva som eksisterte før.

Hele kryptosamfunnet opplever kollektivt begivenheter som bitcoin cash hard fork for første gang, og ingen vet hva fremtiden bringer. Imidlertid har bitcoin-kontanter allerede tjent sin plass blant de kryptovalutaene med høyest markedsverdi, og få tviler på at suksessen vil ende der.

Mati Greenspan er senioranalytiker for eToro sosiale investeringsnettverk og har vært involvert i kryptomarkedet siden de første dagene. Han ser bitcoin kontanter som et spennende eksperiment som sier …

“Det er veldig interessant å se de forskjellige økonomiske insentivene som spilles ut mellom brukerne, gruvearbeiderne og børsene. Imidlertid er en av de opprinnelige løftene om bitcoin knappheten. Det faktum at bare 21 millioner noensinne vil bli opprettet, sikrer at hver mynt er sjelden og ønskelig. Så langt ser det ut til at ting ordner seg for den nye kryptoen, og jeg anbefaler absolutt alle mine kunder å holde fast litt som en del av en balansert alternativ investeringsportefølje. På lang sikt er jeg imidlertid ikke helt overbevist. Når vi går nedover veien, vil det sikkert være flere gafler, noen av dem er nødt til å være overlegne, så hvor blir det av bitcoin-kontanter? Med mindre det gjør noe virkelig imponerende fra nå til da, er det en reell sjanse for at denne suksesshistorien kan bli forkjølet i glemmeboken. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me