Vad är TrueUSD (TUSD) och hur man använder det

Ett av de mest eftertraktade resultaten för Bitcoin och andra kryptovalutor är möjligheten att ersätta fiatvalutor och användas globalt för dagliga transaktioner och internationella överföringar. Medan vissa säger detta kommer aldrig att hända, andra anser att det är oundvikligt. Medan vi ännu inte vet vilket som är sant är en sak säker: Om en övergång från fiat till krypto händer kommer det sannolikt att ta år, om inte decennier, innan det händer.

Även om kryptovalutaanvändare enkelt kan överföra pengar till varandra är de fortfarande beroende av fiatvalutor när de köper dagliga artiklar med tanke på att väldigt få platser accepterar kryptovalutor. Så på kort sikt, om fiat är svårt att byta ut, varför inte försöka förbättra det snarare än att ersätta det direkt?

En del av kryptovärlden har blivit vana vid idén att växa vid sidan av det äldre finansiella systemet, en strategi som kan se blockchain-teknik integrerad med det nuvarande ekonomiska paradigmet på ett samarbetsvilligt sätt snarare än att störta det. Med detta i åtanke har många projekt i krypto planerat att skapa produkter designade med fiatvalutor i åtanke. Detta är fallet med stallmynt.

Vad är ett stabilt mynt?

Grovt sett är en stablecoin en blockchain-baserad kryptovaluta vars värde är kopplat till en stabilare tillgång som guld, olja eller fiatvalutor. Som sådan behåller stablecoins samma värde som sin underliggande tillgång, vilket minskar den höga volatilitet som för närvarande finns på kryptovalutamarknaden.

Tjudra eller USDT är ett populärt exempel på en stablecoin där en reserv på USD motsvarande summan av utfärdade tokens sätts in på ett granskat bankkonto – Läs vår guide om Tether / USDT. På Tether-plattformen fick användarna sätta in och ta ut verklig USD och följaktligen växte antalet tokens och krympte beroende på antalet USD som finns på bankkontot.

Medan USDT använts som en pålitlig stablecoin under lång tid, har senaste rykten om projektets legitimitet och anklagelser om ”fraktionerad reservbank”Har lett ett stort antal användare att misstro projektet. Dessutom, brist på likviditet (förmåga att sätta in eller ta ut riktiga USD) har lett till flera avvikelser på USDT / USD-marknaderna som tillhandahålls av börser som Kraken och andra.

Både bristen på förtroende och brist på likviditet har visat sig vara hinder när vi försöker uppnå den ideala modellen för en stablecoin.

TrueUSD, ett nytt projekt som har byggt och lanserat en stablecoin, föreslår en annan strategi för att hantera båda dessa frågor och, medan projektet är ung, verkar TrueUSD sträva efter en högre standard eftersom namnet antyder.

Vad är TrueUSD och hur fungerar det?

TrueUSD, en del av TrustToken tillgång tokenization plattform, är en blockchain-baserad stablecoin som, även om den liknar USDT, verkar vara ett direkt svar på de problem som observerats i Tether under den senaste tiden. Den officiella TrueUSD-webbplats själv säger:

“Vi ville ha en enkel stablecoin utan att behöva lita på [ett] företags dolda bankkonto eller speciella algoritm.”

I TrueUSD-systemet förvaras amerikanska dollar på bankkonton hos flera förtroendeföretag som har undertecknat deponeringsavtal snarare än på ett bankkonto som kontrolleras av ett enda företag. Enligt TrueUSD publiceras innehållet på bankkontona varje dag och är föremål för månatliga revisioner. Denna metod för lagring av USD säkerställer att användaren kan ha större förtroende för TrueUSD eftersom de säkerhetsbestånd som inte är centraliserade i någon enhet utan i stället distribueras över många förvaltarpartner..

När det gäller tekniken implementerar TrueUSD ett ramverk som säkerställer att de inte är ansvariga när de utfärdar tokens. Medan USDT-tokens utfärdas på Bitcoin blockchain via Omni-protokollet, TrueUSD (TUSD) tokens är baserade på Ethereum blockchain, vilket möjliggör en mer avancerad utgivningsmekanism.

Om någon vill skaffa TrueUSD via onlineapplikationen måste de skicka ett KYC / AML kolla upp. När det är klart kan de skicka USD till en av TrueUSD: s förtroendepartners. När fonderna har verifierats av förtroendeföretaget, deras API kommer att instruera TrueUSD-smartkontraktet att utfärda token i förhållandet 1 till 1 och att skicka dem till den Ethereum-adress som är kopplad till det aktuella kontot.

En gång i plånboken kan poletterna överföras till en vän eller användas som betalning, vilket kombinerar fördelarna med fiat (stabilitet och förtroende) med de för kryptovalutor (reducerade avgifter och överföringstider). Användaren kan också lösa in riktiga amerikanska dollar genom att skicka tillbaka TUSD-tokens till den smarta kontraktsadressen, som kommer att meddela förtroendeföretaget och initiera en banköverföring till användarens konto.

Systemet ovan verifierar att emissionen sker i en decentraliserad miljö som använder flera API: er, vilket säkerställer att hanteringen av den underliggande fiatvalutan är överlägsen tidigare alternativ.

Hur man använder TrueUSD (TUSD)

TrueUSD har skapats med några få användningsfall i åtanke, inklusive enkla finansiella tjänster, handel och online-handel. Även om en mycket varierande infrastruktur kan byggas kring TUSD-token och andra kommande TrueCoins, är det potentiellt starkaste användningsfallet som en ersättning eller ett alternativ till USD på kryptovalutabörser.

Bittrex har till exempel redan skapat en USDT / TUSD-marknad, vilket gör att deras användare kan byta Tether mot TrueUSD. Medan TrueUSD kan förvärvas på Bittrex, TrustToken-plattformen är fortfarande under utveckling.

Du kan ansöka om tillgång till köp och lösa in TrueUSD här.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me