Vad är Monaize – störande e-bankplattform

Detta är en sponsrad guide och representerar inte investeringsråd från CryptoCompare. Vänligen gör din aktsamhet när du hanterar alla initiala mynterbjudanden och aldrig investera mer än vad du har råd att förlora.

Frilans- och delade ekonomiplattformar har förändrat sättet som frilansare arbetar på, vilket ger dem flexibla scheman och låter dem utforska möjligheter som annars skulle vara oåtkomliga. Kort sagt, dessa plattformar tillåter små företag och frilansare att trivas i en ny distribuerad ekonomi där alla kan tjäna “en bit av kakan”.

Även om internet har utvecklats för att förse oss med dessa fantastiska nya plattformar och appar, har banksystemet varit långsamt när det gäller att anpassa sig till dem och till den nya stilen av arbetare som de har skapat. Stora banker har ännu inte anpassat sina tjänster till frilansare eller småföretagens behov på grund av deras komplexa och olika behov.

Ovan nämnda scenario utgör ett problem för arbetstagare som passar in i denna kategori. Dessa tvingas ofta öppna vanliga B2C-bankkonton med högre B2B-ränta. Vissa kategorier av frilansare som arbetar på delningsekonomiplattformar avvisas ofta från att öppna ett konto helt.

Vad är Monaize

Oavsett hur ineffektiv bankbranschen är, behöver frilansare och småföretag fortfarande hantera det i viss utsträckning. Lyckligtvis, Monaize, en e-bankplattform, har utvecklat en plattform där denna nya klass av arbetare kan tillgodose alla sina bankbehov. Genom en innovativ KYB (Know Your Business) ombordstigningsprocess, kan Monaize ge frilansare omedelbar tillgång till deras företagskonto. De Monaize vitbok lyder:

”Inget behov av att klä upp sig i en snygg kostym, nej i filialmöten, ingen presentation av affärsplaner för bankansvariga. Våra användare kan öppna ett företagskonto på fem minuter från sitt eget hem eller när de är på resande fot. ”

Den tidigare nämnda KYB (Know Your Business) ombordstigningsprocessen tillåter användare att ange sin personliga och företagsregistreringsinformation, ta bilder av deras identifikation och PoA (Adressbevis) inifrån appen. Informationen som tillhandahålls verifieras sedan och ett lokalt IBAN tillhandahålls omedelbart, vilket ger användarna omedelbar åtkomst till deras företagskonto i Monaize-mobilapp.

Monaize-plattformen tillåter frilansare och småföretag att få tillgång till ett brett utbud av funktioner, när verifieringsprocessen är klar inkluderar dessa tillgång till professionell försäkring, betalningslösningar (mPOS, e-post, SMS och andra), publikutlåning och factoring. Företag som har öppnat ett konto hos Monaize får också en Monaize Business Mastercard, som skickas inom 5 arbetsdagar.

Monaize-mobilappen tillåter också företag och frilansare att hantera sina bankbehov var som helst. Tjänsterna inkluderar:

 • Pengaröverföringar
 • Konsultation av kontosaldo
 • Snabbvy Senaste transaktioner
 • Månadsöversikter
 • Omedelbar borttappad eller stulen kortavbokning
 • Kundtjänst i appen (AI Bot) 24/7

Monaize, Komodo och Blockchain-teknik

Blockchain-tekniken har förändrat hur vi ser på vårt finansiella system och bankbranschen. Monaize-teamet förstår blockchain-teknikens störande natur och hur det kan förändra världen. Som en innovativ e-bankplattform vars mål stämmer perfekt med kryptovalutamiljöns mål har Monaize beslutat att integrera tekniken och att göra dess fördelar tillgängliga för användarbasen.

För att göra det, Monaize utnyttjar både de decentraliserade tjänster som tillhandahålls av Komodo-plattform samt den expertis och kunskap som teamet bakom KMD har utvecklat över tiden. Om du inte känner till Komodo-plattformen, se till att kolla in deras tjänsteman hemsida och att läsa vår guide.

Kort sagt, Komodo är en blockchain-plattform som tillhandahåller en mängd innovativa decentraliserade verktyg, inklusive ett atombytesdrivet utbyte, BarterDEX, en decentraliserad mixer, Jumblr, on-chain KV-lagring, pegged fiat-valutor och mycket mer. Komodo kan säkerställa Bitcoin-säkerhet genom att använda den alternativa mekanismen för försenad bevis på arbete. Samma säkerhet tillhandahålls kryptovalutor utgivna på Komodos tillgångskedjor.

Tillgångskedjor är ett nytt koncept som läggs fram av Komodo. Istället för att tillåta att tokens utfärdas inom blockchain eller tillhandahålla sidokedjelösningar, har Komodo tillgångskedjor. Dessa är oberoende blockkedjor som har samma sekretess- och säkerhetsfunktioner som Komodo själv medan de fortfarande är beroende av det. Tillgångar i dessa kedjor bryts genom blockgenerering på begäran, vilket minskar blockchain-uppblåsning och energiförbrukning.

Medan Monaize kommer att använda denna tillgångsteknik för att utfärda sin symbol (vi kommer att prata om detta i nästa avsnitt), symbios mellan de två projekten går längre än så. Genom att utnyttja den teknik som skapats av Komodo-plattform och genomföra den på sin e-bankplattform kommer Monaize att kunna utnyttja alla de senaste innovationerna inom blockchain som kommer att behövas i framtiden för att bäst kunna betjäna icke-bankerade frilansare och företag. Dessa inkluderar:

 • Pegged fiat-valutor
 • Skalbara betalningsnätverk
 • Micropayments via Bitcoins Lightning Network (konceptnivå)
 • Språkagnostiska smarta kontrakt (konceptnivå)
 • KV-lagring i kedjan (blockchain-databas)
 • Blockchain interoperabilitet

Dessutom vill Monaize tillämpa blockchain-teknik på vissa processer som är viktiga för dess verksamhet:

 • Peer to peer-betalningar bland Monaize-kunder
 • Tillitslöst bevis på solvens för affärs- och affärspartners
 • Känn ditt företag (KYB)
 • Kontraktsplacering & Signatur
 • Smarta och enkla kontrakt

Monaize token (MNZ) och Initial Token Offering

Monaize-token blir en viktig del av plattformens kommande tjänster och teknikintegrationer. Själva token kommer att utfärdas med hjälp av den tillgångskedjeteknik som tillhandahålls av Komodo-plattform och kommer att använda equihash-algoritmen, DPoW-skyddsmekanismen och on-demand blockgenerering.

Monaize-token tillåter innehavare att få belöningar baserat på antalet månatliga Monaize Business-skapelser (nya användarregistreringar och förnyelser i Monaize iOS- och Android-bankapplikationer), räknade i slutet av varje månad. Dessa lojalitetsbelöningar ges i form av Komodo (KMD) och delas ut den 1: a dagen i varje månad.

Monaize kommer att hålla en Ursprunglig tokenförsäljning (ITO) som gör det möjligt att distribuera MNZ på ett rättvist och öppet sätt, samla en egen grupp av supportrar och finansiera sin satsning på blockchain-teknik. De medel som samlas in under ITO kommer att användas till

 • Tredjepartsintegration av tjänster (nya betalningssystem, lösningar för publiklån, automatisk kundtjänstchattbot och andra)
 • Ytterligare iOS- och Android-applikationsutveckling
 • Blockchain forskning och utveckling
 • Marknadsföring och försäljning
 • Administration och verksamhet
 • Strategisk partnerskapsutveckling
 • Rättslig
 • Internationell expansion

Klicka här för att lära dig mer om den kommande Monaize ICO.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me