Vad är Komodo-plattformen

De Komodo-plattform är ett kryptovalutaprojekt som fokuserar på att tillhandahålla anonymitet genom noll kunskap bevis och säkerhet genom en roman Försenat bevis på arbete (dPoW) protokoll. Komodo-plattformen gafflades från Zcash av SuperNET-teamet och det är utvecklingen av BitcoinDark-kryptovalutan. 

De SuperNET teamet har också utvecklat en hand full av enskilda verktyg som kommer att stå tillsammans med Komodo för att bilda ett komplett ekosystem med avancerade funktioner som decentraliserad handel och blandning.

Innehavare av Komodo får intäkter på 5% per år. Varje KMD-innehavare kommer att ta emot den, och den är verkligen automatisk eftersom det inte finns några inställningar att aktivera, inga lägen att aktivera eller inga lösenord att låsa upp. 5% april förblir tills den maximala tillgången på 200M KMD har uppnåtts. Endast T-adressbalanser får APR.

Integritet

Komodo-plattformen är beroende av den teknik som utvecklats av Zcash-teamet, Noll kunskapsbevis. Denna teknik gör det möjligt för transaktionerna inom Komodo blockchain 100% privat eller transparent enligt sekretesskraven i varje situation.

När transaktioner är privata kan ingen se beloppet, avsändaren eller mottagaren av transaktionen i blockchain, även om gruvarbetare kan verifiera att det är korrekt och att inga dubbla utgifter har ägt rum. När transaktionerna är transparenta beter de sig som en vanlig Bitcoin-transaktion.

Anonyma transaktioner är viktiga, inte bara för att skydda användarens integritet utan också för att säkerställa att alla mynt förblir fungibla, vilket är en av de grundläggande förutsättningarna för valutor.

säkerhet

Komodo har ett nytt sätt att hantera säkerhet. Kärnan är Komodo ett bevis på arbete-kryptovaluta med vanlig gruvdrift. Men det har också en Försenat bevis på arbete ett system som kan "återvinna" Bitcoins hashrate för att säkerställa Komodos oföränderlighet.

Genom 64 förvalda noteringsnoder som röstas på av samhället kan Komodo göra det notisera sina block i Bitcoin blockchain, se till att nästan alla attackförsök mildras eftersom en angripare också skulle behöva ändra Bitcoin blockchain för att manipulera med Komodo.

Blockdata från Komodo introduceras i Bitcoin via anpassade transaktioner gjorda av noteringsnoderna som är anslutna till båda blockkedjorna. Eventuella avvikelser i båda blockkedjorna kommer att upptäckas av dessa noder.

Denna konsensusmekanism kan användas av i princip vilken kryptovaluta som helst som vill förbättra sitt säkerhetssystem. Genom Komodo själv kan andra blockkedjor kopplas in i Bitcoin, vilket sparar kostnader på transaktionsavgifterna (som är billigare på Komodo). – Läs vitboken försenat bevis på arbete

Leguan, EasyDEX, PAX

SuperNET-teamet har utvecklat flera fristående projekt som kommer att samlas kring Komodo-plattformen. Dessa projekt är avsedda att förbättra, inte bara Komodo utan hela kryptokurrencyekosystemet som helhet, ungefär som systemet för försenad bevis på arbete som kan användas av andra blockkedjor.

Bland dessa projekt är Iguana Multi-plånbok, en GUI-implementering där användare kan komma åt Komodo och andra kryptovalutor. Användare kommer att kunna komma åt alla grundläggande funktioner i Komodo, liksom till avancerade funktioner som privata transaktioner. Iguana kan användas av andra blockkedjor som inte har en GUI-implementering.

Inom Iguana multi-plånbok finns det två decentraliserade börser, EasyDEX och PAX.

EasyDEX (Easy Decentralized Exchange) är ett helt decentraliserat utbyte för kryptovalutor. Det gör det möjligt för användare att utbyta kryptovalutor utan att behöva anförtro en tredje parts tjänst. Handlar utförs direkt på de mynt som hålls och inte via proxy-tokens. EasyDEX skiljer sig från andra decentraliserade börser eftersom det ger snabbhet och likviditet, en nyckelkomponent som saknas i nästan alla centraliserade börser. – Läs EasyDEX-vitboken

Via EasyDEX kan användare också få tillgång till en decentraliserad myntblandningstjänst för andra kryptovalutor, eftersom de kan bytas mot Komodo med sekretess och sedan skickas till destinationen i form av det ursprungliga myntet. Denna tjänst heter Jumblr.

De PAX (Pegged Asset Exchange) tillåter användare att utbyta nationella valutor i form av tillgångar utgivna i Komodo-nätverket. Dessa tillgångar skyddas av samma nollkännedom som Komodo, vilket innebär att de kan utbytas och överföras anonymt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me