Vad är IEO: er?

Blockchain-baserade kryptografiska tillgångar som Bitcoin (BTC) och Ethereums ursprungliga symbol, Ether (ETH), är en del av ett snabbt utvecklat decentraliserat ekonomiskt ekosystem. Förutom dessa två stora digitala tillgångar finns det för närvarande över 2000 kryptovalutor som har handlats på utbyten och OTC-skrivbord. 

Bitcoin, världens första och mest dominerande blockchain-aktiverade kryptovaluta, lanserades i januari 2009 – efter att dess pseudonyma skapare Satoshi Nakamoto släppte Vitbok i Bitcoin den 31 oktober 2008. 

Samla in pengar genom att skapa och utfärda kryptotoken 

Medan Bitcoin huvudsakligen fungerar som ett decentraliserat medium-of-exchange (MoE) eller ett värde-värde (SoV), tillåter Ethereum användare att bygga och distribuera decentraliserade applikationer (dApps). Dessutom kan användare skapa och utfärda sina egna ERC-20 eller ERC-721 kompatibla kryptotoken i Ethereum-nätverket. 

I de flesta fall utvecklar individer och organisationer sina egna tokens så att de kan skaffa kapital för sina företag som kan innebära att nya produkter byggs eller införandet av ytterligare tjänster. 

Miljarder dollar samlade in via initiala mynterbjudanden (ICO)

För att samla in pengar till sina projekt har många blockchain-startups lanserat privata och offentliga tokenförsäljningar genom en populär crowdfunding-metod, kallad initiala mynterbjudanden (ICO: er). Majoriteten av ICO-kampanjer tillåter användare att köpa sina kryptotoken med bitcoin eller andra större kryptovalutor som eter, bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC), bland andra.

Enligt ICOdata, det lanserades 875 olika ICO under 2017 och de samlade sammanlagt 6,22 miljarder dollar. I 2018 genererade ICOs cirka 7,81 miljarder dollar genom 1253 olika tokenförsäljningar. I maj 2019, a Rapportera från BitMEX (världens största kryptoderivatutbyte) forskningsavdelning avslöjade att ICO-marknaden var nere så mycket som 97% sedan maj 2018.

ICO-marknaden sjönk 97% under 2019, första börsutbud (IEO) blev populära

BitMEXs rapport noterade också att endast 40 miljoner dollar hade samlats in via ICO hittills i år (från januari 2019 till maj 2019). Börsoperatörens forskare bekräftade att ett ökande antal kryptoföretag ville samla in pengar via initiala utbyteserbjudanden (IEO) – istället för att lansera ICO: er.

IEOs tillåter projekt att genomföra tokenförsäljning genom etablerade börser

IEO: er är också en typ av crowdfunding-händelse som gör det möjligt för krypto-startups att skaffa kapital för att utveckla sina produkter och täcka driftskostnader. Till skillnad från ICO: er som huvudsakligen bedrivs och hanteras av nystartade företag, organiseras och underlättas IEO: er av etablerade kryptoasset-utbyten som Malta-baserade Binance.

För att hjälpa kryptostartups att genomföra IEO: er har Binance-teamet utvecklat Binance Launchpad, en plattform som gör det möjligt för användare att skaffa tokens som erbjuds av nya projekt. Token kan enkelt köpas genom att använda medel som användarna kan ha i sina utbytesplånböcker. 

IEO: er kan ge en säkrare miljö för Crypto Token-investerare

Som noterats av Binances ledning visade ICO-mani 2017 sig vara en mycket högriskmiljö. En studie utförd av Satis Group avslöjade (i juli 2018) att cirka 80% av ICO: er som lanserades under 2017 var bedrägerier. 

Intet misstänkta investerare har enligt uppgift tappat hundratals miljoner dollar på grund av ponzi-system eller andra typer av bedräglig system ordnade under sken av ICO. För att förhindra dessa exploaterande aktiviteter syftar IEO: er att erbjuda en förbättrad typ av crowdfunding-metod som kan ge investerare en säkrare miljö för att köpa kryptotoken.

Utbyten “sätter” sitt rykte bakom kryptoprojekt

Som förklaras av Binances ledning kan användare enkelt delta i en IEO genom att köpa tokens (erbjuds av kryptostarter) genom att genomföra transaktioner via sina utbytesplånböcker – som är tillgängliga via en välkänd handelsplattforms säkra webbaserade gränssnitt. 

Enligt Binance-teamet “sätter [deras] rykte bakom de projekt” som genomför IEO: er via deras plattform. Detta, hävdar Binance, erbjuder “en högre grad av förtroende” bakom kryptoprojekt och deras tokens.

“Löfte om en omedelbar användarbas”

Andra fördelar med att genomföra tokenförsäljning via ett etablerat kryptobörs inkluderar “löftet om en omedelbar användarbas”. Enligt Binance, som säger att blockchain-startups kan spara en betydande mängd kapital som ett företags marknadsavdelning behöver för att öka medvetenheten om sina projekt. 

Förutom att spara kostnader relaterade till oberoende hantering av sin tokenförsäljning, kan kryptoföretag kunna ägna mer tid och resurser på att faktiskt utveckla de produkter och tjänster de tänker erbjuda. 

BitTorrent och Harmony Token-försäljning genomfördes framgångsrikt på Binance Launchpad

I slutet av januari 2019, peer-to-peer (P2P) fildelningsprogram BitTorrent’s (förvärvade av TRON) BTT-tokenförsäljning genomfördes framgångsrikt via Binance Launchpad. Speciellt slutade den IEO-baserade BTT-tokenförsäljningen på mindre än 15 minuter – med nästan 60 miljoner sålda token. 

Andra anmärkningsvärda IEO: er utförd via Binance Launchpad inkluderar Harmony (ONE) tokenförsäljning. Harmony, ett projekt som hjälper användare att handla med fungibla tokens, såg sin token-försäljning live den 27 maj 2019 – med 12,5% av sin maximala 12,6 miljarder tokenförsäljning som säljs under sin Binance Launchpad-baserade IEO.

IEOs kan bli “mest övertygande alternativ” för startups

Det skärvbaserade Elrond-nätverket är bland de senaste projekten för att använda Binance Launchpad för att genomföra sin tokenförsäljning. Beniamin Mincu, grundaren av Elrond, berättade CryptoGlobe att även om IEO: er sannolikt inte kommer att ersätta alla ICO: er kan de bli det “mest övertygande alternativet” för att samla in pengar för blockchain-startups. 

Andra stora kryptobörser som Huobi har också genomfört initiala utbyteserbjudanden (IEO) för att förbli konkurrenskraftiga i den snabbt växande digitala tokenekonomin. Den 27 mars 2019 ledde Huobis ledning meddelat att alla 1,5 miljarder Top Network (TOP) tokens som erbjuds hade sålts på bara 19 sekunder. 

Som förklarats av Huobis ledning tillåter deras IEO: er investerare att “få tidig tillgång” till kryptotoken på under marknaden priser. Huobis representanter hävdar också att tokens utsätts för omfattande screeningprocesser så att endast högkvalitativa projekt väljs för tokenförsäljning via Huobi Prime.

OKEx och Bitfinex har också genomfört IEOs Den 27 juni 2019, digitala handelsplattform OKEx avslöjade att Wirex, en krypto- och fiatvalutabaserad Visa-kortleverantör, skulle genomföra sin IEO på den maltebaserade börsens Jumpstart-plattform. Wirex-kortinnehavare kan spendera sin kryptovaluta på alla försäljningsställen som accepterar VISA. 

En av de största IEO: erna som genomfördes i år av IFinex, Inc., moderbolaget för kryptobörsen Bitfinex, lyckades få 1 miljard dollar i “hårda och mjuka åtaganden” (i maj 2019). Efter den framgångsrika privata tokenförsäljningen bekräftade IFinex ledning att den inte skulle genomföra en offentlig försäljning för UNUS SED LEO.

Priset på LEO-token har ökat stadigt sedan dess offentliga handel började. Speciellt token introducerades strax efter att New York Attorney General hade den anklagade både Bitfinex och Tether Ltd. för felhantering och påstås ha förlorat medel värda cirka 850 miljoner dollar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me