Vad är Basic Attention Token (BAT)?

Basic Attention Token (BAT) har utformats för att avsevärt förbättra den digitala reklambranschen. Utvecklat på en decentraliserad öppen källkodsplattform, kan BAT-token utbytas mellan konsumenter, reklambyråer och innehållsförlag. 

Enligt dess tjänsteman hemsida, Basic Attention Token har skapats i Ethereum (ETH) blockchain-nätverket. BAT-innehavare kan använda sina tokens för att betala för olika reklam- och “uppmärksamhetsbaserade” tjänster. 

BAT-tokens värde härrör från “användarnas uppmärksamhet”

Som förklaras av dess utvecklare, nyttan av BAT-token baseras på ”användarnas uppmärksamhet”, vilket innebär att symbolens värde och användbarhet beror på om konsumenter är mentalt fokuserade eller engagerade.

BAT-plattformen utvecklades för att hantera de största utmaningarna inom den digitala reklambranschen. Enligt tokens utvecklare är den aktuella onlineannonseringen företag är “överskridet av mellanhänder, spårare och bedrägeri.” 

Påträngande annonser tappar batterikraft, bryter mot användarnas integritet 

För närvarande missbrukas smarttelefonanvändarnas dataplaner – eftersom upp till 50% av informationen konsumeras av annonser och spårare, hävdar BAT: s utvecklingsteam. I genomsnitt betalar mobiltelefonanvändare 23 dollar extra per månad på grund av påträngande annonser. 

Dessutom minskar annonser en telefons batteritid med cirka 21% och många stora webbplatser bryter mot användarnas integritet genom att använda så många som 70 olika spårare. Som konstaterats av BAT: s skapare, antalet skadliga skadliga program, inklusive ransomware, har ökat med 132% det senaste året.

Innehållsskapare kompenseras inte rättvist

Många kritiserar de befintliga reklammodellerna för att inte tillåta innehållsproducenter att tjäna ett rimligt belopp för sina bidrag. Jätte internetbaserade företag som Facebook och Google tar enligt uppgift en nedskärning på 73% från de totala annonsintäkterna och också 99% av all tillväxt på sina plattformar. 

Som konstaterats av BAT: s skapare har internetbots “orsakat” 7,2 miljarder dollar i bedrägerier under det senaste året. För att undvika potentiellt allvarliga säkerhet problem och förhindrar irriterande popup-fönster, många användare har installerat ad-blockerare – vilket kan kräva extra tid och ansträngning för att hantera.

De flesta användare tenderar att ignorera annonser på grund av dålig inriktning

Modiga och andra kritiker hävdar att den nuvarande reklammodellen inte ger adekvat information till annonsörer så att de kan fatta välgrundade beslut angående vilka typer av annonstjänster att köpa. Marknadsförare online riktas också mot internetbots och bedrägliga webbplatser.

Under tiden ignorerar användarna vanligtvis de flesta onlineannonser – eftersom de kanske inte tycker att de är intressanta eller relevanta. 

Förbättra användarupplevelsen med modiga webbläsare och BAT-token

För att ge en förbättrad användarupplevelse (UI) rekommenderar skaparna av Basic Attention Token att installera och använda sekretessinriktad Modig webbläsare. Som nämnts på Braves webbplats blockerar webbläsaren med öppen källkod automatiskt felaktigheter och spårare som finns på de flesta webbplatser. 

Brave-webbläsaren använder också ett huvudbokssystem som “anonymt fångar användarnas uppmärksamhet” så att innehållsproducenterna får rätt kompensation för sitt arbete. Belöningar beräknas av Braves huvudbokssystem och betalningar till utgivare görs med BAT-tokens.

Förläggare kan tjäna mer intäkter med Brave Browser, BAT-token

Enligt dess skapare är den modiga webbläsarens blockchainbaserade incitamentsmodell mer effektiv och transparent jämfört med befintliga kompensationsplaner för digital reklam.

Förutom att tillhandahålla en mer tillgänglig plattform kan förläggare som använder webbläsaren Brave och BAT-token tjäna mer intäkter. Detta, eftersom det blockchain-aktiverade reklamsystemet minskar mellanhänder och bedrägerier.

Annonsörer kan också fatta bättre beslut om vilka annonser som ska köpas, eftersom de får “bättre data om sina utgifter”, hävdar Braves ledning.

Privat övervakning av användarnas uppmärksamhet

Som noterats av BAT: s utvecklare övervakas användarnas uppmärksamhet privat på enheten i webbläsaren Brave. Plattformens skapare har utvecklat en “anonymitetssköld” som skyddar användarnas privata data genom att se till att den aldrig lämnar deras enhet (dator eller smartphone).

Användarnas uppmärksamhet mäts privat medan tittarna bläddrar igenom innehåll och visar annonser i webbläsaren Brave. Plattformens programvara kan avgöra vilken webbläsarflik som är aktiv för att beräkna belöningar i realtid. 

Maskininlärningsalgoritmer som används för att “anonyma” matcha användarnas intressen med annonser

Annonsens “uppmärksamhetsvärde” beräknas genom att ta hänsyn till hur mycket tid användarna ägnar sig åt innehållet på webbsidor. För närvarande arbetar Braves utvecklare med att utveckla olika andra sätt att övervaka och tjäna pengar på användarnas uppmärksamhet, till exempel ”kostnad per åtgärd” -modeller. 

Speciellt lokaliserad maskininlärning algoritmer används för att “anonymt” matcha konsumenternas intressen med lämpliga annonser. Enligt Braves utvecklare kommer användarna oftast att se annonser om produkter de faktiskt kanske vill köpa. 

Braves ledning avser att samarbeta med annonsörer och innehållsskapare för att utveckla bästa praxis för att “bedöma” användarnas uppmärksamhet. 

Förlag kommer att tjäna “Lion’s Share” av annonsintäkterna

Som förklarat kan användare tjäna belöningar i BAT-tokens för att se annonser. BAT-tokens kan också användas för att få tillgång till premiuminnehåll eller specialtjänster på den blockchain-drivna plattformen.

Braves utvecklingsteam hävdar att innehållsskapare kommer att tjäna “lejonparten” av de totala intäkterna från reklam. De räknar också med att vissa användare kan donera BAT-token till innehållsutgivare, vilket kan hjälpa dem att tjäna ytterligare inkomster.  

Enligt CryptoCompare-data ligger Basic Attention Token-börsvärdet på cirka 380 miljoner dollar – med BAT-token som handlas till cirka 0,298665 $ (i skrivande stund).

Brave, BAT: s ledningspartners med TAP Network

I mars 2019 samarbetade Brave Browser och BAT: s utvecklare med TAP-nätverket, ett kryptorelaterat reklamföretag. Som nämnts i meddelande, TAP-reklamplattformen är ansluten till mer än 250 000 varumärken. Dessa inkluderar bland annat Amazon, Apple, Starbucks, Paramount Pictures, Red Bull. 

TAP-nätverkets inbyggda kryptovaluta, kallat TAP-mynt, används för att genomföra transaktioner på plattformens blockchainbaserade reklamsystem. TAP: s partnerskap med Brave och BATs skapare gör det möjligt för användare att lösa in sina intjänade BAT-tokens inom TAP-ekosystemet. 

Mer än 30 miljoner modiga webbläsarnedladdningar

Lanserades av Brendan Eich, en tidigare Mozilla Firefox-chef, har Brave-webbläsarprojektet finansierats genom ett första mynterbjudande (ICO) där BAT-tokens såldes till investerare. Som en integritetsfokuserad plattform har Brave-webbläsaren en inbyggd annonsblockerare. Spårare blockeras också som standard av Braves programvara. 

Det finns också en tippfunktion i webbläsaren Brave, som är tillgänglig för stationära användare. Funktionen förväntas vara tillgänglig på mobila enheter för både Android- och iOS-enheter någon gång senare. Enligt AppBrain, Brave-webbläsaren har laddats ner mer än 30 miljoner gånger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me