Tutellus är den första decentraliserade och tokeniserade utbildningsplattformen som betalar användare för lärande, baserat på NEM Blockchain!

Del 1 – Problemet

Även om det finns en tendens att associera blockchain med riskabla men potentiellt högavkastande investeringar, kan de särskiljande egenskaperna hos denna teknik användas för att radikalt förvandla samhället på många sätt. Utöver prisåtgärden ger det en chans att stärka det vanliga folket genom att eliminera de finansiella mellanhänder och centraliserade myndigheter som fungerar som ett hinder mellan användarna, vilket skapar samhällen där rikedom kan omfördelas enligt rättvisa, offentliga, oföränderliga regler.

Ett av de många områden som helt kan störas av användningen av blockchain är Education, en kritiskt viktig sektor som lider av flera problem som kan lösas eller åtminstone försvagas av teknik som är lämplig för samarbetsgrupper. Att lösa dessa problem kan ha omätbara positiva resultat för kommande generationer. Här är några av dessa problem:

  • För många människor är den ekonomiska insatsen som krävs för att få tillgång till den kunskap de behöver det första och sista hindret. Detta är särskilt dåligt i länder med problem angående användningen av fiatpengar, från och med uppskattningsvis 2500 miljoner människor utan tillgång till ett bankkonto. Utbildning bör vara universell.
  • För dem som har råd med utbildning är brist på motivation oftast framför allt orsakerna till misslyckande. En ordentlig utbildning tar tid och ansträngning, och det finns ett behov av att stimulera eleverna, många gånger kämpar för att tro att det slutliga målet med utbildning, som ofta är ett jobb, kommer att bli verklighet.
  • Det finns också en vanlig brist på motivation bland lärarna själva. Det borde finnas ett sätt att stimulera och belöna lärarna som verkligen förbinder sig till sitt arbete, så att de kan mäta frukterna av sitt arbete både till förmån för eleven och för sina egna.
  • Kärnan i alla dessa problem är en massiv koppling mellan arbetsmarknaden och utbildningsmarknaden. Det är särskilt smärtsamt inom det tekniska området, där ett stort behov av ordentligt utbildade arbetare paradoxalt nog existerar tillsammans med ett stort antal studenter som befinner sig arbetslösa efter examen.

Del 2- Tutellus: Lösningen

Tutellus.com är en online-pedagogisk samarbetsplattform som arbetar sedan 2013, med 1 miljon användare i över 160 länder och 130 000 videokurser. Det är den ledande EdTech-plattformen på den spansktalande marknaden. Tutellus.io är utvecklingen av Tutellus.com, en decentraliserad plattform där användare kan tjäna pengar beroende på deras aktivitet: ju mer de lär sig och undervisar, desto större blir deras belöningar.

Detta uppnås genom att skapa ett oberoende ekonomiskt ekosystem byggt på NEM-blockkedjan med ett dubbelt token-system. Token, TUT och STUT, erbjuder ett brett utbud av funktioner som stöds fullt ut av den snart lanserade nya versionen av kärnmotorn i NEM, Catapult 2.0

  • STUT-token kvantifierar det pedagogiska värde som användaren ger till resten av samhället. Det tjänas genom att göra åtgärder som bevisar att användaren undervisar eller lär sig, eller genom att hjälpa andra användare att göra det. Ett “bevis på lärande” och “bevis på undervisning” slags system. Den är byggd på en intern, privat NEM-blockkedja, vilket möjliggör extremt snabba transaktioner – tusentals på en sekund – till noll kostnad. Ett utmärkt alternativ för ett system för relevans, rykte eller bevis på ansträngning. STUT-token saknar transaktionsvärde och används för att värdera användarens värde för communityn. Det kan inte köpas eller säljas, bara tjänas genom ansträngning.
  • De TUT Token är en helt handeln token, som körs på en decentraliserad, öppen, självbärande offentlig NEM blockchain, som fungerar som valutan för ett belöningspoängsystem. Systemet kommer att omfördela gemenskapens rikedom genom betalningar i TUT-tokens, fördelat på användarna beroende på antalet STUT-tokens som hålls. På detta sätt kommer de som har bidragit mest till plattformen att belönas för sina handlingar. TUT-tokens kan köpas under ICO och kommer senare att finnas tillgängliga på börser. I slutändan är det lagen om erbjudande och efterfrågan på marknaderna som kommer att avgöra hur betydande belöningarna är.

Förutom den grundläggande strukturen som belönar lärare och studenter läggs två funktioner till

  • Ett stipendiesystem kommer att använda samma infrastruktur, med donationer som injiceras i en modifierad version av belöningssystemet. Källorna till donationerna kommer att vara icke-statliga organisationer och stiftelser samt en intern pool för att stimulera specifika ämnen eller platser med ekonomiska problem. Eftersom den följer en offentlig blockchain kommer hela processen att vara fullständigt granskbar, öppen och säker.
  • Slutligen kommer systemet att användas för att minska klyftan mellan utbildnings- och arbetsmarknaden. STUT-token kommer att associeras med färdigheter på flera nivåer, gå så mycket detaljerat som behövs och utnyttja möjligheterna med NEM: s Catapult-kärnmotor. Företagen kommer att kunna använda blockchain för att få höganpassade profiler och den perfekta matchningen för alla jobb. De kommer också att kunna välja ett antal mikrokompetenser och skapa en fond för att utbilda människor i dem.

Detta är lösningen vi erbjuder för de kroniska problem som utbildningen har genomgått i många år. Vi tror att blockchain kommer att bli en vändpunkt i denna sektor, bland många andra, och det är dags att vara en aktiv del av den kommande utvecklingen! Klicka här för att lära dig mer!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me