MediChain – Spara liv med Blockchain

Detta är en sponsrad guide och representerar inte investeringsråd från CryptoCompare. Vänligen gör din aktsamhet när du hanterar alla initiala mynterbjudanden och aldrig investera mer än vad du har råd att förlora.

Du kanske inte har hört talas om det, men det finns ett stort problem med vårt nuvarande system för lagring och överföring av medicinsk information. Ett länssjukhus kan använda ett system av elektroniska medicinska register (EMR) medan den lokala privata onkologiska praxisen kan använda ett annat system. När en patient ser sin onkolog från den privata praxis och ordineras kemoterapirund på sjukhuset, måste den privata praxis och sjukhus spendera extraordinära mängder resurser på att förena sina respektive EMR-system bara för att hantera patientens medicinska historia.

Dessutom har patienten ingen kontroll över vad som händer med deras medicinska data eller vem som ser det. De kan inte se det utan att fråga sin läkare eller sjukhus.

Det här är inte de enda konsekvenserna av föråldrade EMR-system. Forskare som behöver använda denna information för att studera trender måste konsolidera olika system och bearbeta var och en separat. De centraliserade lagringsformerna som implementeras av nuvarande EMR-system är utsatta för hack, där känslig och privat patientinformation äventyras.

Alla de frågor som anges här har gjort branschen mogen för välbehövlig förändring.

Introduktion till MediChain

Det är här MediChain kommer in i bilden. Blockchain har gett mänskligheten ett säkert sätt att lagra och skicka känslig och värdefull information utan behov av förtroende. Genom att implementera en kombination av blockchain och off-chain lagring av EMR skapar MediChain ett enkelt sätt att överföra viktig medicinsk information mellan enheter. Detta nya system kommer också att ge patienter kontroll över sin egen information, så att de kan dela sina register med så många eller så få människor som de anser lämpligt. Patienterna kommer att kunna välja vad de ska göra med sina data, oavsett om det innebär att sälja den till läkemedelsforskningsgrupper eller delta i kliniska studier. Patienter kommer att ha samma förtroende och kontroll över sina data som innehavare av Bitcoin har över sina medel.

Hur fungerar MediChain?

Närhelst någon information samlas in om en patient, av en enhet eller läkare, utdelning av recept eller till och med köp av receptfritt läkemedel, skulle patienten (via en app) eller enheten få en chans att få en referens eller “pekare” lagt till Ethereum blockchain. Så blockkedjan är ett index för lagring och den innehåller hashes som validerar offchain-data.

Istället för betalningar skulle detta blockchain-ekosystem registrera kritisk medicinsk information utanför kedjan, indexerad av blockchain. Varje punkt där en läkare loggar in på blockkedjan (eller om patienten loggar in på sig själva med sitt smartkort och ger dem kontroll över sina egna data) skulle bli en del av en patients off-chain-register, oavsett vilket elektroniskt system läkaren använde —Så vilken vårdgivare som helst kan använda den utan att oroa sig för inkompatibilitetsproblem.

MediChain (MCU) -token

MediChain Utility-tokens (MCU) är ERC-20-kompatibla och representerar värdet på patientdatablock. MCU kan köpas via plattformen under tokensförsäljningen. En tumregel är att från början ges data från varje konsultation eller data godtyckligt ett värde i MCU: er som motsvarar köparkostnaden för konsultationen i US-dollar. Med tiden justeras detta värde för tokens tillgänglighet, olika datatyper, sjukdomar, patientdemografi etc. för att återspegla köparens marknad. Data är tillgänglig (under förutsättning av regler och anonymisering) via en eller flera marknadsplatser för köpare.

Innehavare av MCU kan använda sina tokens för att rösta om fokus för framtida forskningsprojekt, köpa olika personliga medicinska datatjänster, samt få rabatter med tjänster relaterade till Fitbit-produkter som Fitbit HR, AliveCor Cardiac Monitors som Kardia, Apple Watches som Apple Watch Series 3 och relaterade hälsokitprodukter från partners; MCU kommer också att användas i rabatter på medicinska tjänster som kan omfatta konsultationer och recept på tillämpliga domäner. Data kan säljas till läkemedelsdataenheter i utbyte mot MCU.

Följande diagram från vitboken MediChain beskriver MCU-ekosystemet:

Slutsats

Även om det finns många projekt som försöker få EMR till blockchain, sticker MediChain ut med sin modell att använda data som anonymiserad big-data. Modellen gav min MediChain är en skalbar och hållbar lösning på problemet med pluralistiska EMR-system och deras sammanhållning. För att lära dig mer om MediChain, besök deras hemsida och läs deras vitt papper.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me