Hur man köper och lagrar Grin

 

Många är glada över Grin (se vår guide här), en mager, effektiv och mycket privat blockchain byggd på det relativt nya Mimblewimble-protokollet. Av dessa skäl erbjuder Grin eller Grin Mimblewimble (nedan Grin) löfte om en skalbar privat blockchain, med en lagringsstorlek som är mycket mindre än både befintliga sekretessfokuserade kedjor och Bitcoin.

Det fanns gott om hype kring Grin under sin rättvisa lansering (ingen symbolförsäljning, ingen premine, bara gruvdrift), när institutioner staplade för att bryta det nya myntet direkt ut ur porten.

Man kan då förstå att vilja “komma in tidigt” på detta projekt – men se upp. Grin är ett mynt med höga utsläpp, med ett nytt mynt präglad varje sekund (för alltid, förväntar Grin-utvecklare) och inga halveringshändelser.

Det betyder att inflationen på Grin kommer att vara ganska hög under lång tid framöver. Detta är hur utvecklarna vill ha det, eftersom de inte siktar på ett mynt med värdefull valuta. De vill att grin ska användas mer som en valuta, inte innehas som en tillgång.

Men om du ändå vill köpa (och hodl) Grin – så här kan du göra det.

Köp eller sälj

En nyare krypto med låg kapacitet, alternativen för att köpa och sälja Grin för fiat är vid tidpunkten för publiceringen obefintlig. Medlet måste du först köpa bitcoin (här är en guide) eller Ether och skicka det till andra kryptobörser för att köpa Grin.

Även efter det handlar Grin för närvarande inte på de mest framstående börserna. Att vara mer av en shoestring-operation som helt och hållet bygger på donationer från samhället för att finansiera utveckling, är utvecklarna inte heller villiga att betala noteringsavgifter för att komma på de stora biljettbörsen.

Listor kommer dock. Det mest framstående börsen hittills för att lista krypten är kanske Poloniex, som kräver robusta KYC / AML-antagningar – en besvärlig omständighet för ett sekretessmynt att handla under.

Men Grin handlar mycket på de mer marginella börserna. Det finns nu på Hotbit, Bgogo, BitForex, Gate.io, Bittrex och KuCoin med en tillräcklig mängd likviditet. De flesta av dessa börser kräver inte KYC / AML-kontroller, och det är ganska enkelt att registrera sig och börja handla. Men naturligtvis kommer handel på sådana små börser med en viss riskgrupp, eftersom de vanligtvis inte erbjuder tvingande eller robusta förvaringsrutiner.

I alla fall, men särskilt när du handlar med dessa små börser, bör man hålla krypto på börsen bara tillräckligt länge för att handla det och inte mer. Det betyder att du måste ställa in en Grin-plånbok. Detta är ett helt ämne i sig, täckt nedan.

Plånböcker

Så nu har du köpt lite Grin med bitcoin eller Ether, och du vill inte lämna det på börsen. Hur får du bort det?

Du behöver en plånbok – och det finns för närvarande två pålitliga. Tyvärr för Windows-användare finns båda dessa plånböcker för närvarande endast tillgängligt för operativsystem Mac OSX eller Linux. Detta kommer oundvikligen att förändras när ekosystemet byggs upp och mer användarvänliga lösningar är redan på väg.

Den mycket enkla lösningen för detta problem för Windows-användare är att installera en gratis Linux-distribution (Ubuntu är en av de vanligaste) i en virtuell maskin (här är en guide) och installera sedan en plånbok på det VM-laddade Linux-systemet.

Båda plånböckerna är kommandoradsgränssnitt eller CLI – vilket betyder att de fungerar nästan helt genom att skriva kommandon i ett textfält. Men spring inte för kullarna om du är ny på det här; det är inte så svårt som det låter, och det är en bra färdighet att börja bygga om du är i krypto.

En plånbok är den officiella Grin-plånboken, och den andra är en något modifierad version av den (öppen källkod) plånboken som heter Plånbok713. Wallet713 är utformad för att vara både lättare att använda och mer privat. Den officiella Grin-plånboken kan laddas ner här, och Wallet713 här.

Vi kommer att ge några mycket korta exempel på transaktioner på den officiella plånboken, för att visa den ganska rudimentära transaktionsprocessen – men respektive guider har all information du behöver. En transaktionsguide för den officiella Grin-plånboken finns här, och för Wallet713 här.

Transaktioner

En mycket viktig egenskap hos Grin i allmänhet, särskilt när man överväger att göra transaktioner och lagra det, är att det inte använder allmänna adresser. Det är en av de mest unika och iögonfallande aspekterna av Grin, eftersom den står helt bortsett från den “klassiska” blockchain-konventionen för en offentlig / privat adressnyckelparning. Som vi förklarade i vår Grin-guide är denna brist på ett adresseringssystem en av kryptos viktigaste säkerhetsfunktioner.

Allt detta gör transaktion i Grin väldigt annorlunda än vad vi alla förmodligen är vana vid – och också mycket dynamiska, eftersom metoderna för transaktion är helt öppna för utveckling från medlemmar i samhället.

De viktigaste Grin-utvecklarna bedriver inte själva utvecklingen av nya transaktionsmetoder, utöver de grundläggande metoderna som de redan har implementerat för lanseringen, och förväntar sig att samhället ska ta upp slacken.

Därför kan detta förändras efter det att denna guide publicerats.

De två grundläggande, inledande metoderna som finns tillgängliga vid skrivandet är Filöverföring och https-lyssnare. För närvarande är detta de enda två metoderna som används av börser.

Grin-transaktioner uppnås genom att dela två privata nycklar, “blanda” dem för att producera en utdata på blockchain. Så det är nödvändigt att sätta in dessa nycklar på något sätt. De flesta utbyten använder bara den ena eller den andra metoden, utan möjlighet att välja mellan filöverföring och https-lyssnare.

En viktig anmärkning: Att ta emot grins från https-lyssnarmetoden är betydligt svårare än filmetoden, och egentligen inte ett alternativ för nybörjare.

Försök därför hitta ett utbyte som använder filöverföringsmetoden (gå bara till uttagssidan för Grin och se vad den säger). Om du verkligen vill prova att ta emot din egen https-lyssnare, läs den officiella guiden som länkas ovan.

Vi antar att vår plånbok redan har initierats (med kommandot “init”), att en ny plånbok har genererats (och dess utsäde skrivits ned!) Och att plånboken synkroniseras och kopplas till kollegor. Nedan följer en exempelbild på en löpande plånbok på Linux. Lämna det här fönstret igång och öppna ett annat terminalfönster i samma katalog.

 Att köpa Grin

Låt oss ta den första metoden, filöverföring och skicka våra Grins till vår plånbok.

Gör en begäran om att ta ut medel. Utbytet skapar en fil som du måste ladda ner till din dator. Det är lättast att placera filen i samma katalog som Grin-plånboken, så att du inte behöver peka plånboken till en annan plats.

Om du antar att filen du laddade ner från börsen nu finns i samma mapp som din plånbok, riktar du terminalfönstret till din plånboksmapp.

Om du är på Mac skriver du utan citat ”grin plånbok mottag -i [filnamn]”; om på Linux, “./grin plånbok ta emot -i [filnamn]”.

Ange ditt lösenord. Plånboken kommer att svara “Kommando” motta “slutfört framgångsrikt” och producera en fil som heter [filnamn]. Svar i samma katalog som den nedladdade filen var i.

Gå tillbaka till börsen. Det kommer att finnas en knapp för att ladda upp * .respons-filen. Ladda upp den. Det är allt. Ditt uttag ska genomföras.

Varna, uttag kan fastna – men fasta transaktioner burk avbrytas vid behov. Var inte panik, det är faktiskt väldigt enkelt att avbryta fasta transaktioner – det är helt enkelt ett kommando i plånboken. Se de detaljerade transaktionsinstruktionerna länkade ovan.

Som betonats ovan är att ta emot Grins från https-lyssnarmetoden ganska svårare än filmetoden, och egentligen inte ett alternativ för nybörjare. Men att skicka Grins till en https-lyssnare är extremt enkelt.

För att skicka till en https-lyssnare är allt du behöver göra att begära en insättning på ett utbyte och kopiera den presenterade webbadressen. KuCoins är till exempel “https://depositgrin.kucoin.com/deposit/ [några siffror och bokstäver].”

Gå till din terminal. På OSX skriver du “grin wallet send -d [url] [amount to send]” och på Linux “./grin wallet wallet -d [url] [amount to send]” – ditt lösenord kommer att begäras. Det är så enkelt.

Börja ditt Grin Journey Vi hoppas att den här guiden har räckt för att du ska få dina fötter våta med Grin och förhoppningsvis få dina nya mynt från börsen och på en säker plats. Grin verkar ha en ljus framtid, och det är tidiga dagar. Tiden kommer att visa om den lever upp till sin hype av att vara “Bitcoin 2.0.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me