DMarket – Gör virtuella tillgångar verkliga

Detta är en sponsrad guide och representerar inte investeringsråd från CryptoCompare. Vänligen gör din aktsamhet när du hanterar alla initiala mynterbjudanden och aldrig investera mer än vad du har råd att förlora.

Varje gång en person spelar ett onlinespel förvärvas virtuella varor under den tid som spenderas på spelet. Dessa varor kan variera från föremål som svärd, rustningar, bilar eller bara en hög med kristaller. Tyvärr är onlinespel inte kopplade till varandra, och affärer mellan dem är inte säkra och pålitliga.

För närvarande finns det tusentals spel där människor potentiellt kan handla och byta digitala varor. På grund av spelutvecklarnas oförmåga att tillhandahålla på spelhandelsmarknaderna är det dock ännu inte hänt.

En annan anledning till att köpa virtuella varor inte är lika säkert som andra fysiska föremål är att de inte täcks av köparens skydd. Som en del av den senaste uppdateringen av sin bedragerspolicy sa Valve, en onlinespelplattform:

"Vi sympatiserar med människor som blir offer för bedrägerier, men vi ger tillräckligt med information på vår webbplats och inom vårt handelssystem för att hjälpa användare att fatta bra handelsbeslut. Vår gemenskap tilldelar ett objekt ett värde som åtminstone delvis bestäms av artikelns brist. Om fler exemplar av artikeln läggs till i ekonomin genom återbetalning av lager, skulle värdet av varje annan instans av artikeln minskas."

DMarket-lösningen

DMarket, en decentraliserad global marknadsplats för handel med digitala föremål har tagit fram en plattformslösning som tillåter användare att handla alla virtuella varor från vilket spel som helst. Användare kommer att kunna utföra enkla köp / säljbeställningar för ett klick för alla möjliga speltillgångar, valutor, objekt, skal eller andra spelobjekt.

Projektet kommer också att erbjuda en unik lösning för spelutvecklare, DMarket API. API: et gör det möjligt att integrera artiklar i spelet i populära onlinebutiker, användas som betalningar för varor och tjänster eller tas emot som lån. Potentiellt kommer DMarket att möjliggöra föremål i spelet att bli verkliga tillgångar. När detta händer kan användare kanske försäkra tillgångar i spelet eller få ett lån från en bank med virtuella tillgångar som säkerhet. Dessutom arbetar teamet också med en mobilspellösning för iOS och Android.

Hur fungerar det?

De DMarket systemet är uppdelat i två delar. Den första är en decentraliserad blockchain-databas – ett helt oberoende distribuerat informationslagringssystem för alla transaktioner som äger rum i spelet eller på handelsplattformen. DMarkets blockchain kommer att dra nytta av smart kontraktsteknik, vilket säkerställer transparens och säkerhet för alla deltagare. Dessutom möjliggör tekniken minskning av transaktionskostnader.

DMarket kommer att använda flera funktioner genom att använda smarta avtal, såsom verifiering av närvaro i spelet (baserat på HASH) och deras tillgängliga mängd, övervakning av användarnas solvens för att köpa en viss artikel och andra parametrar som kommer att förinställas av användaren eller plattformen.

Efter ett framgångsrikt köp aktiveras ett smart kontrakt som ansvarar för att göra ömsesidiga kostnadsavklaringar.

Den andra delen av DMarket-systemet är en oberoende handelsplattform som kan bearbeta hundratusentals operationer per sekund och interagera med blockchain-data samtidigt. Detta lager är utvecklat med GoLang, PostgreSQL. För att leverera bästa möjliga prestanda har DMarket-utvecklare valt en mikrotjänstarkitektur med RestFull API. Kluster, byggda på Kubernetes, säkerställer stabiliteten i mikrotjänster.

DMarket-systemet använder också en oberoende lagringstjänst för multimedia. Denna tjänst samverkar med både blockchain och handelsplattformen och fungerar som en höghastighetslagring av mediaressurser. Tack vare denna servicearkitektur påverkar inte dess fullständiga frånkoppling datakontinuiteten och säkerheten.

Integration av DMarkets API

För att hantera objekt i spelet får spelutvecklare alla nödvändiga verktyg i form av API-dokumentation, DLL-bibliotek eller färdiga lösningar som kommer att utvecklas för populära spelmotorer, vilket förenklar DMarkets API-integration. För närvarande utvecklar teamet redan tjänster som hjälper spel skrivna i Unity 3D, CryEngine eller Unreal Engine för att göra anpassningsprocessen så snabb och förståelig som möjligt.

Hur fungerar systemet ur slutanvändarens perspektiv?

Användaren måste skapa ett konto på DMarket-plattformen. Systemet skapar automatiskt en plånbok baserat på DMarket Tokens. När användaren har tillgång till sitt konto kan han omedelbart börja arbeta med plånboken och lägga till den nödvändiga mängden DMarket-token eller artiklar i spelet som stöds av marknaden. Köp av DMarket Tokens kan göras med kreditkort. Systemet tillåter också omedelbar konvertering av valutor till DMarket-token.

För att genomföra handelsoperationer synkroniserar systemet automatiskt användarnas spelobjekt med sitt personliga konto på blockchain och marknadsplats. Synkronisering utförs med hjälp av ett API med användarnas referenser för auktorisering.

För att implementera denna synkronisering och den övergripande interaktionen mellan spelet och handelsplattformen kommer spelutvecklare att få ett API som innehåller flera grundläggande grupper av metoder. Vitboken lyder:

“Metoder för att registrera en utvecklare i systemet, medan systemet registrerar ett nytt saldokonto för utvecklaren; Metoder för att generera HASH-värden för varje spelobjekt (HASH kommer att användas som ett unikt värde för att ta hänsyn till virtuella objekt.); Metoder för att överföra HASH-värden inom nätverket mellan spelare och säljare; Metoder som möjliggör identifiering av tillståndet för varje spelartikel; Metoder som spårar vissa parametrar för vissa virtuella objekt. ”

Token och ICO

DMarket Coin är den enda kryptovaluta som fungerar på DMarket. Alla transaktioner med digitala varor (inklusive avgifter) görs endast i DMarket Coin. Efter Token Sale-fas 2 kommer alla bidragsgivare att få ett ERC-20 utbytbart DMarket Token i Ethereum-nätverket. Efter lanseringen av det huvudsakliga DMarket-nätverket kommer detta att bytas 1 mot 1 med ett inbyggt DMarket-mynt. Antalet producerade tokens kommer att motsvara antalet sålda tokens vid Crowdsale, men inte mer än den deklarerade Hard Cap.

DMarket Coin kommer att användas på DMarket och är inte begränsat till plattformen. I framtiden kommer det att bli en fullfjädrad post i virtuell valuta. Du kan köpa DMarket Tokens under två försäljningsfaser. Den första försäljningsfasen hölls 17–21 augusti 2017. Under denna period kunde användare köpa tokens med mer gynnsamma köpvillkor. Den andra försäljningsfasen börjar den 3 november 2017 och fortsätter till och med den 17 november 2017. Se ICO-detaljer här.

För att lära dig mer om DMarket, besök deras tjänsteman hemsida.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me