Ja! Du bør bry deg om Bitcoin: Her er hvorfor

Det niende året inn i reisen vokser folks tillit til Bitcoin i en eksponentiell hastighet og når nye målgrupper. Hacker-penger, som det ble kalt i begynnelsen, er ikke lenger bare for hackere.

Bitcoin var et av de største sprangene innen teknologi siden begynnelsen av Internett, og hyllet den nye epoken med digitale penger, forstyrret bransjer og finansinstitusjoner, samt introduserte et nytt sosialt paradigme der gjennomsiktighet og tillit er standardverdien.

Revolusjon innen finansielle tjenester

Tysk filosof Schopenhauer hadde rett i å si at all sannhet går gjennom tre stadier – først blir den latterliggjort, så motsettes den voldsomt til den endelig blir akseptert som selvinnlysende. Eksempel på bitcoin.

Tilbake i 2010, da det meste av verden først hørte om bitcoin, var velkjente finans- og økonomieksperter skeptiske til den digitale valutaens komplekse matematiske algoritme, tvilsomme opprinnelse og ukjente skaper.

Spol fremover i seks år, og ledende banker og finansinstitusjoner tapper millioner av dollar på forskning. I forsøket på å utnytte kraften til blockchain, protokollen som muliggjør Bitcoins og andre kryptovalutaer, ga store aktører som Santander og JP Morgan en stiltiende erkjennelse av at Bitcoin er verdifullt.

Hva er Blockchain Technology? En trinnvis guide enn noen kan forstå

Hvis bankene fortsetter å vedta blockchain-baserte transaksjoner, så vel som offisielt aksepterer bitcoin som en valuta, vil de gjøre menneskeheten en enorm tjeneste. Tatt i betraktning nåværende banktransaksjonstider på opptil fem dager for ikke å nevne de enorme gebyrene sammenlignet med kryptovaluta-transaksjoner, vil blockchain-betalinger være øyeblikkelige og billigere..

Alternativ butikk av verdi for å bekjempe inflasjon og økonomisk uro

Man kan hevde at Bitcoin som en butikk med verdi kan til og med være bedre enn noen av de nasjonale valutaene, spesielt i land der den lokale økonomien er turbulent, som det er tilfellet med visse latinamerikansk land der $ 1 i dag kan være verdt bare 50 cent dagen etter.

Ja! Du bør bry deg om Bitcoin: Her er hvorfor

En annen fordel med bitcoin er at den innebygde deflasjonsmekanismen oppnås ved en hardkodet grense på 21 millioner bitcoins som noen gang vil eksistere. Måten våre tradisjonelle gjeldsbaserte økonomiske systemer fungerer på, er inflasjon nesten iboende i designet. Med andre ord er dollarens kjøpekraft i dag nesten garantert lavere om et år eller et tiår fra nå.

Tvert imot vil bitcoins etter design stadig øke i verdi når valutaen blir universelt vedtatt til det tidspunktet den siste bitcoin utstedes, en prosess som styres av en mekanisme som kalles halvering. Halvering sørger for at premien som gruvearbeidere får for hver bitcoin de miner, halveres med jevne mellomrom før alle bitcoins har blitt utvunnet, som forventes å være rundt 7. mai 2140.

Til tross for de siste års volatilitet, har bitcoin vært relativt stabil og økende i verdi. Fra et investeringsperspektiv har du kanskje vært tryggere å investere i den digitale valutaen i motsetning til mer tradisjonelle varer som sølv som faktisk mistet nesten 40% av verdien de siste fem årene..

Sosiokulturell renessanse

Da bitcoin-papiret ble utgitt i 2008, fanget det oppmerksomheten til programmerere og hackere som æret det som et ekte mesterverk innen kryptografi og informatikk. Dette frigjorde en bølge av andre kryptovalutaer, også kjent som alt-mynter, og et helt nytt fellesskap av dataeksperter ble dannet som ble inspirert til å dele en ånd av leting og eksperimentering som førte til de første bølgestarterne som benyttet bitcoin blockchain-teknologi..

bitcoin lar alle i verden med en internettforbindelse sende og motta penger uten å stole på – eller trenge tillatelse fra – tredjeparter. Bitcoin-nettverket er desentralisert, noe som betyr at ingen selskaper eller myndigheter kontrollerer plattformen. Sammen med desentraliserte markeder som OpenBazaar, betyr det at bitcoin-brukere kan delta i handel uten at tredjeparter tar et kutt eller sensurerer transaksjonene sine. – Sam Patterson: Medstifter,  OpenBazaar

Dessuten gjelder det desentraliserte hovedbokskonseptet som bitcoin introduserte, for mange næringer utenfor finans. Mange utviklere tror at blockchain vil bli det viktigste datalagringsmediet for myndigheter i fremtiden når ektheten til fødselsattester, ekteskapsavtaler og utdanningsdiplomer vil bli garantert gjennom teknologien. Å bruke bitcoin til dagligdagse transaksjoner er en handling som støtter innovasjon.

Til slutt vil masseadopsjon av bitcoin ikke bare bety økonomisk og teknologisk revolusjon. bitcoin er ikke bare en valuta eller protokoll. bitcoin er det ultimate utstillingsvinduet for tillit til matematikk og legemliggjør perfekt de skiftende tidene vi lever i. Å forstyrre pengeplassen forstyrrer også våre kulturelle, sosiale og politiske systemer.

Finans og politikk har vært nært knyttet gjennom historien, og å anerkjenne bitcoin som en offisiell valuta, vil ha stor innvirkning på verdens regjeringer, politiske partier og administrative institusjoner som må justere lovgivningen for å matche det nye paradigmet. Utvilsomt vil dette føre til mer åpenhet i regjeringer og forhindre korrupsjonspraksis.

Å redusere den menneskelige faktoren i pengemengde og institusjonell involvering i pengedistribusjon til et minimum er et viktig skritt fremover for samfunnet vårt, og forhåpentligvis vil vi være vitne til en omfattende økonomisk reformasjon i et forsøk på å løse de iboende problemene med papirpenger. I denne forbindelse var bitcoin den manglende brikken i puslespillet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me