Vad är Mnemonic Phrase & Mnemonic Passphrase?

Tänk på det här ett ögonblick – du vaknar och kollar din Bitcoin-plånbok för att se att dina bitcoins saknas!

Vid vidare grävning kan du hitta att de har överförts till en annan allmän adress som du inte styr privata nycklar för.

Kan du föreställa dig hur hemskt ett sådant scenario kan vara?

Jag vet att några av er har varit där och det är exakt på grund av bristen på självutbildning och medvetenhet.

Men nu är de gamla dagarna borta där du behöver krångla och hålla dina långa strängar med privata nycklar säkra för att säkerställa din säkerhet.

Nu finns det mer överlägsna sätt genom vilka du kan säkra din Bitcoin och andra kryptovalutor, en genom Mnemonic-fraser och Mnemonic-lösenfras via en HD-plånbok.

Du behöver inte oroa dig om du inte känner till dessa villkor nu. I slutet av den här artikeln får du ett leende i ansiktet.

Vad är Mnemonic fras & Mnemonic lösenfras

Tja, dessa två termer ser lika ut men de är inte. Men de är inbördes relaterade. Låt oss gräva i dem en i taget och hjälpa dig att korrelera båda i slutändan.

 • Mnemonic fras

En mnemonic fras, mnemonic återhämtning fras, mnemonic frö, frö nyckel, och frö ord är alla olika namn på samma sak. Om du bryter “mnemonic fras” kommer du att förstå “mnemonic” står för “ett system som ett mönster av bokstäver, idéer eller föreningar som hjälper till att komma ihåg något, medan “Fras” står för “en liten grupp ord”.

På ett liknande koncept, inom ramen för Bitcoin eller kryptovalutor, har vi en mnemonisk fras. Dessa mnemoniska fraser lagrar all information som behövs när som helst för att återställa dina bitcoins eller altcoins.

Varje gång du skapar en ny plånbok uppmanar plånböckerna dig att anteckna 12, 18 eller 24-ords minnesfras eller frö på ett papper eller på någon säker plats. Det görs för att säkerställa att du har fått en säkerhetskopia i ett scenario där din enhet går sönder eller blir oanvändbar av någon anledning. I sådana fall är allt du behöver vara din minnesfras för att återvinna alla dina medel.

Inte bara det, det finns flera andra fördelar med att använda en minnesfras:

 • Lätt läsbar för mänskliga ögon
 • Lätt att lagra, hantera och säkra
 • Lätt att memorera
 • Lätt att dölja det med andra ord, etc …

Ett exempel på en 12-ords minnesfras:

häxkollaps öva foder skam öppen förtvivlan creek road igen is minst

Mnemonic frasEtt annat exempel på en fras på papper

Det är därför som kärnan är:

“Om du inte äger din minnesfras, äger du inte dina kryptos.”

 • Mnemonic lösenfras

Därför blir det av yttersta vikt att lära sig att säkra dina mnemonic-fraser på ett säkert sätt för dina Bitcoin och andra kryptovalutaplånböcker. Och det är där mnemonic lösenfras kommer in i bilden.

Låt mig förklara det vidare.

Mnemonic-fraser är som säkerhetskopior som kan lagra allt och valfritt antal bitcoins åt dig men det är ganska farligt att lita på bara en rad ord för att säkra alla dina pengar.

Det är därför det finns en mnemonisk lösenfras, det vill säga en slags andra faktor- eller tvåfaktorautentisering för din kryptoplånbok.

När du skapar en ny plånbok ger plånboken dig en minnesfras för att förvara den på ett säkert sätt, men vissa plånböcker frågar också ett lösenord för att kryptera minnesfrasen på 12, 18, 24 ord. Detta extra lösenord eller ord kallas lösenfras.

Detta lägger till ett andra lager av säkerhet i din kryptoplånbok och både mnemonic-frasen och det extra ordet (lösenord / lösenfras) krävs för att återställa plånboken.

Vissa plånböcker kallar denna lösenfras a “Utsäde förlängning”“Mnemonic extension”, “Salt” eller “13: e / 25: e ordet”. Den mnemoniska lösenfrasen kan skrivas ner bredvid den mnemoniska frasen, eller det kan memoreras för att skapa en tvåfaktor mnemonisk fras där båda – “Något du har”  dvs mnemonic fras, och ”Något du vet” dvs..mnemonic lösenfras – krävs för att låsa upp dina bitcoins eller altcoins.

Det är därför den här funktionen är kraftfull och har potential att spara dina pengar även i värsta fall där din frö eller mnemonic fras är stulen och till och med ses av andra.

Notera: Man bör behålla detta extra ord, dvs lösenfras som något som är mycket svårt att gissa eller knäcks av brute-force. Kom också ihåg den här lösenfrasen alltid eftersom du glömmer att den kommer att leda till permanent förlust av bitcoin eller altcoins lagrade i den plånboken.

Slutsats

Jag kan inte betona mer på det faktum att om du gillar krypto är du själv suverän när det gäller dina pengar också. Ingen kontrollerar dina pengar här och du är ensam ansvarig för att säkra dem.

Det är därför det alltid rekommenderas att följa de bästa metoderna för att säkra din mnemonic fras och mnemonic lösenfras. Här är några av sätten att göra detsamma: Hur du håller ditt återhämtningsfrön säkert och säkert.

Använd också lösenfrasfunktionen på bästa sätt enligt din egen kapacitet genom att använda lösenordsfrämjande plånböcker som dessa:

Du kan också lära dig om lösenfrasfunktionen från vår Trezor-video som visas nedan.

Om du gillar det här inlägget, glöm inte att dela det på Twitter och Facebook.

Här är några andra handplockade artiklar som du kan läsa nästa:

 • 20 måste läsa Cryptocurrency Guides för nybörjare
 • De bästa sätten att tjäna pengar på kryptovalutor
 • De bästa plånböckerna för att lagra ERC20-token
 • Bästa sätten att konvertera Bitcoins till kontanter [Fiat]
 • Earn.com: Det enklaste sättet att tjäna extra kryptovalutor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me