Topp 10 kryptovalutor med praktiska användningsfall

Listan över kryptovalutor på CoinMarketCap fortsätter bara att öka …

När denna artikel skrivs finns det mer än 860 kryptor listade på CoinMarketCap, med ett totalt marknadsvärde på 145 miljarder dollar. Av dessa 145 miljarder dollar är 79 miljarder dollar marknadsvärde för den största kryptovalutan – Bitcoin.

De återstående 76 miljarder dollar delas av de återstående 860 altcoins (dvs. alternativa kryptovalutor).

Vissa människor kanske tror att Bitcoin är det enda användbara myntet där ute, helt enkelt på grund av hur det dominerar över 50% av marknaden.

Men jag skulle säga att detta inte är rättvist på grund av tre skäl:

  1. Bitcoin är världens första kryptovaluta och därför har den “första flyttarens” fördel.
  2. Alla / de flesta altcoins / kryptovalutor behandlar olika problem och använder fall som Bitcoin inte syftar till att lösa.
  3. Kryptomarknaden är en decentraliserad fri marknad där ingen har autonom makt. Bitcoin kan drastiskt sjunka i pris på ett ögonblick.

Kryptoprojekt utvärderas av marknadens känslor och de användningsfall projektet avser att lösa.

Jag förnekar inte heller att det finns bedrägerier, pumpar och dumpar och MLM-mynt, men marknaden kommer så småningom att filtrera bort dessa mynt.

Så låt oss titta på några av de bästa kryptorna med riktiga, funktionella och effektiva användningsfall.

Topp 10 kryptovalutor med praktiska användningsområden

1. Bitcoin (Betalningar & Värdeskapare)

Bitcoin

Naturligtvis kommer jag att börja min lista med kungen av kryptovalutor – Bitcoin.

Bitcoin har effektivt löst ett verkligt problem sedan det föddes 2009. Det uppfanns av Satoshi Nakamoto och var tänkt att vara ett alternativ till det traditionella banksystemet för de globala massorna..

Satoshi förstod att centralbanker och regeringar har blivit lömska och inflationära. Därför, genom Bitcoin, ville han visa oss att decentraliserat förtroende kunde skapas och att vi inte längre behövde vara nådda av centraliserade huvudböcker (banker, PayPal, etc.) som debiterar godtyckligt för enbart överföring av medel.

Han skapade också Bitcoin för att vara en pålitlig värdebutik, precis som hur värdet på guld kan bevaras i åldrar.

Och nu, 2017, är Bitcoins 9408 fullt fungerande noder ett vittnesbörd om att Bitcoin är det decentraliserade kraftpaket som det var designat för att vara. Sedan 2009 har den bara blivit starkare och starkare.

Jag känner till några klagomål om höga Bitcoin-transaktionsavgifter, men eftersom det räknar ut hur man effektivt skalar, kommer det att försvinna.

Bitcoin har hittills stolt levt tidens test och kommer att fortsätta att förbättra med andra lagret teknik.

Köp Bitcoin nu

2. Ethereum (smarta kontrakt & DApps)

Ethereum

Ethereum kom in på marknaden i början av 2014 med ett meddelande från grundaren, Vitalik Buterin.

Ethereum avser att vara en one-stop shop för att skapa decentraliserade applikationer och smarta kontrakt som inte har en enda felpunkt och är autonoma.

Och efter nästan tre år sedan Ethereums lansering skulle jag säga att det har varit mycket framgångsrikt med att implementera sitt användningsfall av smarta kontrakt och DApps.

Dess 667 DApps – varav några kör och andra är under utveckling – tillsammans med totalt 1727819 kontrakt som redan har distribuerats på Ethereums blockchain är ett vittnesbörd om att det når sitt mål.

Även om vi fortsätter att höra om Ethereum-hack, hårda gafflar och skalningsfrågor, det betyder inte att det inte har någon praktisk användning. Jag tror att det kommer att fortsätta att göra det bra genom att lösa och genomföra dess grundläggande syfte.

Det enda som jag tror kommer att vara i vägen är Ethereums inflationsmyntförsörjning. Grundaren verkar inte bry sig om det, och han har gjort det klart Ethereums avsedda syfte ska inte bara användas som pengar (till skillnad från Bitcoin).

Köp Ethereum nu

3. Monero (anonym, privat & Fungible Digital Money)

Monero

Visste du att Bitcoin inte är anonym?

Det är rätt. Det är inte. Allt finns på det offentliga blockkedjan. Denna funktion av Bitcoin gör den pseudo-anonym och icke-fungibel. Med tanke på detta kom Monero (XMR) in på marknaden 2014 med en praktisk idé att tjäna riktigt anonyma, privata och fungibla digitala pengar.

Och 2017 har Monero kommit närmare sitt ursprungliga mål eftersom de framgångsrikt har testat och implementerat smygadresser, ringsignaturer och ring-CT-liknande tekniker (se Wiki-sida för mer information). Det enda som är kvar är implementeringen av permanent IP-förvirring, vilket jag tror kommer att ske snart. Men för närvarande, som en lösning, kan du använda ett Tor- eller löknätverk för att uppnå detta mål.

Och en Twitter-kommentar av Riccardo Spagni (kärnutvecklare av Monero) talar volymer om Moneros integritet. Under det senaste AlphaBay-fiaskot kunde utredarna inte ens hitta mängden Monero-medel som AlphaBay hade samlat.

Monero är så privat att brottsbekämpning inte kan ta reda på hur mycket AlphaBay-ägaren hade; inte så med de andra kryptovalutorna. pic.twitter.com/nLat3k0ZVQ

– Riccardo Spagni (@fluffypony) 20 juli 2017

Men det måste noteras att funktionerna i sekretess, anonymitet och fungibilitet inte bara är nödvändiga för brottslingar. Även vanliga människor som du och jag behöver dessa saker eftersom det utan dem är lätt att bli rånad eller kidnappad.

Det är därför Monero-valutan har ett praktiskt användningsfall som den försöker implementera.

Köp XMR nu

4. Factom (decentraliserad notarie)

Fakta

Factom (FCT) kom in på kryptovalutamarknaden i slutet av 2014. Det avser att vara världens oföränderliga universella rekordhållare.

Factoms grundare Peter Kirby insåg att Bitcoins blockchain, enligt design, har kärnbegränsningar som inte lämnar mycket utrymme för innovativa lösningar. Men genom åren har denna mycket blockchain visat sig vara den mest pålitliga och oföränderliga posten av monetära transaktioner som någonsin skapats.

Factom utformades för att dra nytta av den säkerheten och oföränderligheten.

När något har spelats in på Factom-plattformen kan det inte ändras och det blir för alltid oföränderligt när det förankras i Bitcoins blockchain. Detta fungerar som en pålitlig post mot vilken digital artefakt (dokument, videor eller ljud) kan verifieras och originalregister förvaras säkra.

Factom använder SHA-256-hash, Bitcoins blockchain och sin egen blockchain för att uppnå tre saker:

  • “Bevis på existens”
  • “Proof of Process”
  • “Bevis för revision”

Och det är det som gör det till världens mest betrodda decentraliserade notarie.

Hittills har Factom säkrat över 126.485.400 poster, vilket är ett vittnesbörd om dess praktiska.

Se vår exklusiva guide om Factom för mer info.

Köp Factom nu

5. Dash (Digital Cash)

Rusa

Dash skapades för tre år sedan den 18 januari 2014 av dess utvecklare Evan Duffield. Dash släpptes ursprungligen som “XCoin” (XCO). I februari 2014 ändrades namnet till “Darkcoin”. Och den 25 mars 2015 ommärktes Darkcoin som “Dash”.

Evan planerar att göra Dash lätt att använda såväl som anonym för integritetscentrerade användare.

Dash syftar till att studera de bästa metoderna i fiatvärlden och arbeta bakåt i att utveckla sina produkter för att vara användarvänliga för folket. Så även om människor använder DASH-krypten på backend, kommer de inte att ha några problem med att interagera med den på grund av det välbekanta traditionella bankgränssnittet.

Dash är en bra investering på grund av de praktiska användningsområdena, funktioner som InstantSend / PrivateSend, den starka grunden och det anmärkningsvärda arbetet i deras ledningsgrupp.

Om du inte har tillräckligt med Dash i din portfölj bör du överväga att fylla på.

Vår VD, Harsh Agrawal, träffade Dashs finansdirektör, Ryan Taylor, vid evenemanget Bitcoin Miami. Du kan se deras diskussion här.

Köp DASH nu

6. Golem (decentraliserade superdatorer)

Golem-Project

Du kan tänka på Golem som Airbnb för datorer.

Det är världens första öppna och decentraliserade superdator som drivs av sin Ethereum-baserade Golem-kryptovaluta – GNT (Golem Network Tokens). GNT: s myntförsörjning är fast, vilket innebär att när projektet blir mer populärt kommer priset på GNT sannolikt att öka.

Golems “superdator” får sin kraft från både små personliga bärbara datorer och gigantiska datacenter spridda över hela världen. Och som användare av Golems plattform, du kan köra en webbplats, göra energiintensiva vetenskapliga beräkningar, köra en lång kod eller göra CGI-rendering. Du kan till och med köra gruvarbetare med hjälp av denna beräkningsresurs och gruva-kryptovalutor.

Golems superdatorer körs när användaren betalar GNT-tokens. Dessa tokens kommer att ges till personer som har hyrt ut sin extra datorkraft i Golem-nätverket.

Golem har en lång färdplan på cirka 4-5 år, vilket är ganska långt i denna snabbt föränderliga kryptovärld. Men det finns ingen överdrift att säga att när Golem-plattformen är live kommer GNT-kryptovalutan att ha ett enormt värde. Se den här artikeln för deras utvecklingskarta.

Köp Golem nu

7. Siacoin (decentraliserad molnlagring)

Siacoin

Om Golem är Airbnb för datorer är Sia Airbnb för hårddiskar. De har ett mycket livskraftigt användningsfall och försöker lösa något som de flesta av oss varje dag – molnlagring.

Sia tillåter sina användare att hyra ut sitt oanvända hårddiskutrymme och därmed tjäna pengar.

Medan Sia är en molnlagringsplattform som Google Drive, Dropbox och Amazon Cloud, det som skiljer Sia ut är att det är ett öppen källkod, blockchain-baserad och decentraliserad molnlagringsplattform. Kort sagt, Sia är ett decentraliserat moln där data lagras i blockchain.

Centraliserade lagringstjänster är utsatta för enstaka felpunkter och missbruk av okrypterad data för högre affärsvinster.

En annan sak som gör den här tekniken mycket praktisk är att den kan vara väldigt billig jämfört med Google Drive, Dropbox och Amazon Cloud.

Men det finns stora utmaningar i hur decentraliserad data kommer att lagras och Sia har en lång utveckling färdplan.

Det långsiktiga målet för Sia är att konkurrera med de stora molnlagringsplattformarna. Men i blockchain-utrymmet har Sia också direkta konkurrenter som Storj och MaidSafe… men Sia påstår sig vara bättre med kryptering och decentralisering.

Sia-utvecklarens community är övertygad om att de gör en mycket kompetent produkt och de tror inte på massmarknadsföringskampanjer för marknadsföring.

Sias användningsfall är definitivt praktiskt, och det är en krypto som är värt att titta på i framtiden.

Köp Siacoin nu

8. IOTA (Internet Of Things)

IOTA

IOTA är en annan kryptovaluta som påstår sig vara nästa generation av kryptovaluta. IOTA syftar till att vara den mest använda kryptovalutan i denna ständigt växande internetvärld.

IOTA har potential att ändra sättet vi betalar på eftersom det erbjuder helt gratis transaktioner vilket inte är möjligt med andra kryptovalutor.

Det är också den första kryptovalutan utan blockchain; istället använder den något som kallas Tangle-teknik.

Förvänta dig en långsam antagningsgrad för IOTA eftersom den bara kommer att växa när fler och fler människor börjar använda IOT-saker och smartphones / smarta enheter.

Köp IOTA nu

9. Ripple (bankens kryptovaluta)

Krusning

Ripple är som en kryptovaluta för banker.

Ripple är ett betalningsprotokoll som gör det möjligt för banker att skicka internationella betalningar i realtid till varandra utan behov av en central motpart eller clearinghub.

Den är utformad så att den följer alla banker och centralbanker. Ripple kan implementeras utöver snabb infrastruktur som alla banker för närvarande har.

Ripple (XRP) löser det giltiga problemet med internationella överföringar.

Under de första dagarna var jag ganska skeptisk till Ripple, men det försöker definitivt lösa några av smärtpunkterna i internationell bankverksamhet.

Förvänta dig en enorm tillväxt av XRP eftersom banker är hungriga att anpassa sig till blockchain-tekniken, och Ripple ger en färdig plug-and-play-lösning för sina problem.

Och det händer … de har redan börjat göra betalningar i realtid med Nationalbanken i Abu Dhabi.

Köp Ripple nu

10. Civic (Universal Digital Identity)

Medborgerlig

Civic har ett uppdrag att skapa en digital identitet för alla på ett decentraliserat sätt. Dessa identiteter kommer att överensstämma med olika regler och föreskrifter från regeringarna runt om i världen (som ett digitalt ID-nummer).

Civic använder blockchain för att säkra data. Dessa data verifieras strikt av Civic- eller identitetsverifierande partners och intygar och förankras i blockchain i form av icke-dekrypterbar data. Dessa data utbyts endast mellan användaren och begäraren av dessa data med hjälp av Civic tokens (CVC).

Se denna introduktionsvideo av Civic för att förstå mer:

På så sätt behöver du inte ge dina data om och om igen till olika enheter. Civic gör det enkelt och verkligt friktionsfritt för användare och identitetsbegärare att verifiera data och förhindra identitetsstöld eftersom allt lagras i blockchain.

Civic implementerar ett praktiskt användningsfall för identitetsverifiering, och jag tror att detta projekt ytterligare kommer att visa sig vara ett värdefullt kryptomynt inom en snar framtid.

Köp Civic nu

Kryptovalutor med praktiska användningsfall

Antalet kryptovalutor fortsätter att öka när ekosystemet mognar. Och bara framtiden kommer att avgöra vilka av dessa nya valutor som kommer att vara mest praktiska för marknaden.

För närvarande har jag bara listat de valutor som jag tror starkt på. Det är naturligtvis förutom dessa tio valutor att det finns fler valutor som har praktiska användningsfall. Men just nu är dessa tio mest lovande för mig.

Jag kommer att uppdatera listan igen, så håll koll på CoinSutra för alla de senaste kryptoutvecklingarna.

Vilken kryptovaluta tycker du är den mest praktiska? Vilken tycker du har det bästa användningsfallet? Låt mig veta dina tankar / förslag / frågor i kommentarfältet nedan.

Om du gillade det här inlägget, dela det med ditt nätverk!

Här är några förslag på saker att läsa nästa:

  • Ethereum-kryptovaluta: Allt som en nybörjare behöver veta
  • Counterparty (XCP) Cryptocurrency: Allt du behöver veta
  • Siacoin (SC) Cryptocurrency: En Ultimate Nybörjarguide

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me