Security Tokens Vs. Utility Tokens: Vad är skillnaden?

Med United States Securities and Exchange Commission (SEC) klämma ner ICO, är ICO: s dagar över?

Det beror på.

Det råder ingen tvekan om att SEC står bakom bedrägliga och oregistrerade ICO eller token-försäljning, men det finns många ICO som fortfarande händer och fortfarande tillåts av SEC och regeringar runt om i världen.

Men frågan är, hur bestämmer de vilken som ska tillåtas eller vilka som inte ska.

Tja, svaret ligger i kategoriseringen av ICO: er eller tokens.

Det finns två huvudtyper av tokens som du kommer att se i det decentraliserade Crowdsourcing-utrymmet eller ICO-utrymmet:

 • Säkerhetspoletter
 • Utility Tokens

Vad är säkerhetstecken

Säkerhetstoken är kryptotoken som utfärdas till investerare i en token-försäljning eller ICO för utbyte av sina pengar. Crypto-tokens som betalar utdelning, delar vinster, betalar ränta eller investerar i andra tokens eller tillgångar för att generera vinster för tokeninnehavarna betraktas som ”säkerhetstoken”.

Sådana tokens är förbjudna i länder som USA och bör följa SEC innan deras ICO eller tokenförsäljning för att kunna genomföra sådana frågor.

Men nyligen, på grund av blockchain och ICO: s eufori, har många nystartade företag och grundare blivit okunniga om detta faktum och har lanserat “säkerhetstoken” utan kunskap från US SEC.

Det är det som har lett den amerikanska regeringen att slå ner på sådana oreglerade ICO eller token-försäljning för att skydda investerarna. Om du är en “säkerhetstoken” måste du följa reglerna i SEC.

Vanligtvis är ett lakmustest, kallat ”Howey-test‘, Är anställd för att bedöma om krypton är en säkerhetstoken eller inte. Här är vad ett ‘Howey Test’ är:

“Howey Test” är ett test som skapats av Högsta domstolen för att avgöra om vissa transaktioner kvalificeras som “investeringskontrakt.” Om så är fallet, enligt Securities Act of 1933 och Securities Exchange Act of 1934, anses dessa transaktioner vara värdepapper och är därför föremål för vissa upplysnings- och registreringskrav.

Det finns en säkerhet att det finns när alla fyra av dessa element finns:

 1. Investering av pengar
 2. I ett gemensamt företag
 3. Med en förväntan om vinst
 4. Från andras ansträngningar.

Även om vår Token Sale innebar en investering av pengar var ingen av de tre återstående delarna tillämpliga.

USA eller SEC är inte mot ICO i allmänhet, de är mot oreglerade säkerhetstoken eller ICO.

Exempel på några av SEC-reglerade ‘säkerhetstoken’:

Vad är verktygstecken

Verktygstoken kallas också appmynt eller apptoken.

Det beror på att verktygstoken borde ha någon nytta i den decentraliserade applikationen som ett team bygger och höjer ICO för.

Det finns flera exempel på verktygsmarknader där ute, men investerare måste vara medvetna om vissa projekt som försöker presentera sig som nyttomärken när de inte är ett.

Och för att nästan alla verktygståg har ett begränsat utbud, försöker många lag marknadsföra det som ett investeringsalternativ, för på grund av efterfrågan och utbudet kommer priset på den token säkert att öka om appen blir populär.

Men sådan taktik finns också på bevakningslistan för SEC idag. Därför måste man förstå grundligt ekonomin och nyttan innan man investerar i en token-försäljning eller ICO.

Några exempel på rena verktygstecken är:

 • Filecoin
 • Sia
 • Eter

Slutsats: Skillnad mellan säkerhetspoletter och verktygspoletter

Säkerhetspoletter Utility Tokens
Äganderätt till tillgången Tillgång till protokoll eller verktyg
Investerare som förväntar sig vinst Köpare, ingen vinst garanterad
Reglerade erbjudanden-KYC Oreglerad tokenförsäljning

Till ICO- eller token-försäljare är mitt budskap att vara medveten om sådana investeringar. Förstå noggrant vad du investerar i.

Vad är det? Säkerhetstoken eller verktygstoken

Med den här artikeln vill jag inte hämta budskapet om att säkerhetstoken är dåligt utan istället vill jag att du ska förstå att om det är en säkerhetstoken ska den följa säkerhetslagarna.

Ovanstående exempel på ICO: er som jag nämnde i avsnittet säkerhetstoken är faktiskt SEC-kompatibla säkerhetstoken.

SEC har nyligen slagit ner på ICO: er som inte uppfyller kraven och bedrägerier som:

Det finns några ICO som fortfarande kämpar för att tala öppet om sin status och har undvikit SEC under en tid. Till exempel ICONOMI.

Tro inte blindt att ett verktygstoken är bra. Istället är det riskabelt eftersom det beror mycket på nyttan av appen för vilken verktygetoken är gjord. Om appen misslyckas är din token dömd.

Slutligen, se upp för ICO: er som försöker presentera sig som verktygstoken men som faktiskt är värdepapper, för om du investerar och SEC spricker på dem kommer dina investeringsfonder att sitta fast länge.

Gilla det här inlägget? Glöm inte att dela det med ditt nätverk!

Ytterligare föreslagna avläsningar på CoinSutra:

 • Vad är ICO: er (myntutbud) & Varför är de bra för dig?
 • Metallkryptovaluta: Tjäna medan du skickar & Ta emot pengar
 • Vad är DApps (decentraliserade applikationer)? – Nybörjarguiden
 • CIVIC Cryptocurrency: Allt du behöver veta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me