Metallkryptovaluta: Tjäna medan du skickar och tar emot pengar [grundläggande analys]

Det har gått nästan ett decennium sedan Bitcoin introducerades till världen som ett alternativ till det traditionella banksystemet.

Inte bara det, ända sedan Bitcoins introduktion har vi också sett uppväxten av många kryptovalutor för att antingen konkurrera eller komplettera Bitcoin.

Trots det är vi fortfarande långt ifrån de saker som vi kan göra genom det traditionella banksystemet. Vi har ännu inte sett realtidsbetalningar på miljarder dollar på blockchain för faktiska kommersiella ändamål.

Det beror på att många kryptovalutor uppmuntrar mentaliteten hos hamstring för att förverkliga framtida fördelar och många, som Bitcoin, Monero etc, kräver god teknisk förståelse för att faktiskt använda dem.

Sanningen är dock att ingen av dem ännu tjänar syftet med dagliga betalningar men påstår sig vara framtiden för betalningar.

Nåväl, det kanske eller inte är sant eftersom vi inte kan se framtiden ännu men det finns några kryptovalutor som specifikt fokuserar på dagliga betalningar och användbarhet. Vissa uppmuntrar också kryptovalutabetalningar genom att belöna användare.

En sådan valuta är Metall, känd under kortnamnet $ MTL i kryptoland.

I denna grundläggande analys av Metal (MTL) kommer jag att beröra följande punkter:

 • Vad är metall?
 • Hur fungerar det?
 • Metal Team
 • Metal Token Economics
 • Metall & Banker
 • Var man kan köpa Metal Cryptocurrency?
 • Plånböcker av metall
 • Metal’s Future & Färdplan

Vad är metall?

Metal är namnet på en ny kryptovaluta-token som är byggd på Ethereum blockchain som en ERC20-token. Metal är också namnet på betalningsbehandlingsappen som använder Metal-tokens liksom andra kryptovalutor för betalningar.

Du kan tänka på det som Venmo, Square eller PayPal-appen, men till skillnad från dessa kommer Metal-appen att ha kryptovalutastöd för att inkludera fiatvalutor.

Den här appen ger fiat-till-krypto- och krypto-till-fiat-omvandlingar på en efterfrågan baserat på marknadspriset på Metal i just det ögonblicket.

Det kan betraktas som en nästa generations hybridbetalningsapp som syftar till att stödja populära kryptovalutor via en Metal Vault kombinerat med fiatvalutor på ett ställe, drivs av en uppmuntrande stimulansmekanism som vi kommer att diskutera vidare i den här artikeln.

Hur fungerar Metal?

Metal-kryptovalutan vill uppmuntra användare att anta kryptovalutor och ge dem bekvämligheten av sömlös interoperabilitet mellan fiat och kryptovärld på ett rättvist sätt samtidigt.

För att göra det på ett rättvist sätt använder den MTL-tokens som är ERC20-tokens som utfärdas över Ethereum-blockkedjan, vilket innebär att hela utbudet inte kan blandas med och det förblir öppet och rättvist för alla att granska.

För att uppmuntra användaradoption uppmuntrar det också användare att göra transaktioner via Metal-appen via en belöningsmekanism som kallas PoPP (aka Proof of Processed Payments).

Men innan jag berättar vad PoPP är vill jag säga att detta inte bara är en belöningsmekanism utan också ett sätt att introducera nya Metal-tokens i systemet.

För att uttrycka det i enklare termer har PoPP-belöningssystemet ett visst antal tokens låsta i sitt namn och dessa belöningar låses bara upp för att belönas till Metal-användare när de konverterar sin fiatvaluta till krypto via Metal-appen.

På det sättet tjänar det två syften – introducerar ny Metal-valuta och belönar användarna.

För att delta i detta system måste du verifiera din identitet och vara helt i enlighet med Metal KYC-reglerna. Först då är du berättigad till sådana belöningar?

För att spåra att användaren faktiskt har konverterat fiat till krypto, ger det dig ett inbyggt bankkonto när du ställer in din Metal-app för första gången. När du nu konverterar din fiat till krypto efter konverteringen, returneras en del av bruttobeloppet av betalningen i Metal tokens till både avsändaren och mottagaren.

Detta är 5% av transaktionsvolymen till handelsvärde för MTL i båda riktningarna (avsändare / mottagare). Låt oss säga $ 100 värd MTL, handel till $ 1 / MTL skickas. I så fall skulle både avsändaren och mottagaren få 5 MTL-token.

Notera: Sådana belöningar har gränser. Individer kommer att kunna få upp till $ 1000 i MTL per månad, medan företag kan få upp till $ 5000 per månad via PoPP.

Metal Team

Metal-teamet är imponerande och består av entreprenörer, ingenjörer, designers och betalningsbranschexperter – en kombination som krävs för ett sådant projekt.

Metal Token Supply & Metal Market Cap

Metallkryptovalutan har en fast leverans av 66 588 888 MTL-tokens utgivna över Ethereum blockchain. Du kan kolla metallkrypto-smartkontraktet på ETH-blockkedjan här.

Av det totala utbudet, PoPP-utgivningsmodellen har 26 341 112 MTL-tokens i reserven för att fördelas i belöningar och nyemission av valuta när och när distributionskriterierna är uppfyllda. 5% belöningen som vi pratade om tidigare kommer från dessa reservtoken och kommer bara att vara så länge PoPP-utbudet förblir.

Bortsett från det här är den ytterligare fördelningen av token-distributionen:

 • Mynt i omlopp: 47 983 821 MTL
 • Operation Pool for Metal Project totalt: 13 378 888 MTL (låst i ett år)
 • Anställda / rådgivare: 3.780.000 MTL (intjänad per person)
 • Metal Foundation: 2.000.000 MTL (för att hjälpa projekt, partners och företag för ombordstigning)

Enligt CoinMarketCap, det totala cirkulerande utbudet av MTL är 65 383 821 MTL och det aktuella priset för varje enhet är 0,29 USD som värderar sitt marknadsvärde till cirka 19 miljoner USD (vid tidpunkten för denna artikel).

Metal, Banks och Metal Vault

Metal kommer också att ge användarna ett bankkonto som börjar från USA. I USA kommer det att tillhandahålla FDIC-försäkrade konton som garanterar säkerheten för användarens pengar om banken går ur drift.

Detta bankkonto kommer att ge allt som en vanlig bankanvändare får – checkkonto, ett dirigeringsnummer, ett bankkort etc..

Denna funktion kommer inte bara att vara begränsad till USA som i framtiden och kommer även att utvidgas till andra länder.

Å andra sidan Metal Vault skulle vara porten för krypto, som kommer att vara en inbyggd plånbok i Metal-appen för att säkert hålla dina kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, Metal och andra ERC20-tokens. Detta valv (eller plånbok) kommer att vara en plånbok som inte är värd, vilket innebär att du alltid kommer att hålla dina privata nycklar i dina kryptovalutor utan att förlita dig på en tredje part.

Var man kan köpa Metal Cryptocurrency?

Här är några av börserna där du kan köpa MTL-tokens:

 • Binance: Par som stöds är MTL / BTC, MTL / ETH
 • Huobi: Par som stöds är MTL / BTC
 • Livecoin: Par som stöds är MTL / BTC, MTL / USD, MTL / ETH

Notera: Att köpa MTL i fiatvalutor som USD, EUR eller GBP är för närvarande svårt.

Plånböcker av metall

Metal är en ERC20-token så du har gott om alternativ för att lagra dina Metal-tokens på ett säkert sätt. Några av dessa alternativ har listats nedan och hjälper dig att hålla din MTL säker.

Metal’s Future & Färdplan

Metal's Future & amp; Färdplan

Jag har blandade åsikter om Metal på grund av den otydliga färdplanen och policyn.

En av dem är deras bankrelationer. Med tanke på att bank- och kryptohandel inte smälter särskilt bra, är jag orolig för hur bekvämt den kommer att segla när den fullt fungerande appen används i realtid.

Jag tror att det är samma anledning till att Metal kommer att göra en rigorös KYC för både privatpersoner och företag, vilket kan göra det begränsat till människor som är bekväma med KYCs.

Nackdelen är att de på det här sättet kommer att förlora människor som inte är bekväma med verifieringar och KYC.

En annan sak är deras utgivningsmodell för nya MTL-tokens. Även om det belönar 5% extra till båda de inblandade parterna, kan det leda till utspädning av det verkliga marknadspriset på Metal på grund av inflation av Metal-tokens när utbudet ökar.

Det är allt från min sida i denna introduktionsrunda av Metal-projekt och MTL-tokens.

Uppdatering: De har lanserat Crumbs-appen som gör det möjligt för dig att förvandla din reservbyte till kryptovaluta.

Metal Pay är nu live och du kan använda dem iOS-mobilappar i vissa amerikanska stater och njut av den fulla kryptolänkade bankupplevelsen. Metal Pay kommer att vara tillgängligt för alla amerikanska invånare som bor utanför följande uteslutna stater – AL, CT, GA, HI, ID, IL, KS, NY, NC, TX och WA.

Officiella metallresurser

Några officiella länkar som hjälper dig att hålla dig uppdaterad med Metals nyheter:

Här är några andra handplockade artiklar som du kan läsa nästa:

 • Topp 10 kryptovalutor med snabba transaktionshastigheter
 • Förståelse av Polymath, framtiden för säkerhetspoletter
 • Hur & Var kan jag köpa Tron (TRX) Cryptocurrency
 • En nybörjarguide till 0x-protokollet (ZRX)
 • Hur & Var man kan köpa Cardano (ADA) Cryptocurrency

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me