Lista över länder som har planer på att rulla ut sina egna kryptovalutor

Kryptomarknaden är på väg att växa snabbare än någonsin. Medan å ena sidan uttrycker många länder sin acceptans mot kryptovalutor och ICO, å andra sidan förbjuder stora företag som Google och Microsoft också kryptoannonser.

Simimulatneouly, många är positiva till användningen av “blockchain” -teknologin men de förstår knappt dess användningsfall.

Ett sådant exempel är nationella kryptovalutor, dvs. nationstater som utfärdar eller planerar utfärdande av egna kryptovalutor.

Undrar varför vi behöver nationella kryptos?

Det är så för att regeringar runt om i världen inte vill ha decentraliserade valutor som ligger utanför deras kontroll. Dessutom ser länder som Kina det som ett hot mot sina nationella valutor.

Det är därför de vill utfärda sina egna nationstödda kryptovalutor som bara är en digital form av fiatpengar. Vissa länder har också dragit slutsatsen att användning av nationella kryptovalutor kommer att hjälpa dem med bättre redovisning och spara mycket utskriftskostnader.

Många länder har antingen använt sina egna nationella kryptovalutor eller åtminstone börjat tänka i den riktningen.

Här är den omfattande listan över sådana länder:

Länder med nationella kryptovalutor

1. Dubai (Förenade Arabemiraten)

Dubai Cryptocurrency

 • Kryptovalutans namn: Emcash

Dubai lanserade världens första statsstödda kryptovaluta 2017, känd som Emcash. Emcash-tokens körs på sin egen inhemska blockchain och kan användas för olika statliga och icke-statliga tjänster, såsom dagligt kaffe, skolavgift för barn, elavgifter och penningöverföringar.

Med detta steg är Dubai redo att bli världens första blockkedjedrivna regering 2020.

2. Venezuela

Venezuelas kryptovaluta

 • Kryptovalutans namn: Petro

Venezuela är det andra landet som lanserar sin egen nationella kryptovaluta med namnet Petro. Petro lanserades i februari 2018 efter tillkännagivandet i december 2017. Det påstås stödjas av landets olje- och mineralreserver och är avsett att komplettera Venezuelas sjunkande venezuelanska Bolívar-valuta.

Den venezuelanska regeringen avser också att använda den nationella kryptovalutan som ett sätt att kringgå USA: s sanktioner och få tillgång till internationell finansiering.

3. Estland

Estlands kryptovaluta

 • Kryptovalutans namn: Estcoin

Estland, ett land i norra Europa som är mycket välkomnande av kryptovalutor i allmänhet, meddelade i augusti 2017 om sina planer på att lansera en statsstödda kryptovaluta på Ethereum.

Men den har inte lanserats ännu och förblir en föreslagen kryptovaluta under namnet ‘Estcoin’ som kommer att lanseras via en ICO eller token-försäljning.

Vitalik Buterin var ganska stöttande av denna idé och sa, ”En ICO inom e-residency-ekosystemet skulle skapa en stark incitamentanpassning mellan e-invånare och denna fond, och bortom den ekonomiska aspekten får e-invånarna att känna sig som mer av ett samhälle eftersom det finns fler saker de kan göra tillsammans ”.

Estland kan snart bli det tredje landet i världen efter Förenade Arabemiraten & Venezuela lanserar sin egen nationella kryptovaluta.

4. Ryssland

Rysslands kryptovaluta

 • Kryptovalutans namn: Crypytoruble

Nyligen har Ryssland varit särskilt intresserad av att lansera sin egen kryptovaluta för att kringgå USA: s sanktioner. Dessutom, när intresset kommer direkt från deras president Vladimir Putin, bör du ta det på allvar, för i oktober 2017 beordrade Putin att inrätta Rysslands nationella kryptovaluta till stor del kallad Cryptoruble.

Tvärtom har den ryska centralbanken inte visat stort intresse för att lansera Cryptoruble än. I denna fram och tillbaka process finns det chanser att Cryptoruble kan uppstå någon gång i mitten av 2019.

5. Sverige

Sveriges kryptovaluta

 • Kryptovalutans namn: E-Krona

Under tiden överväger en annan europeisk nation Sverige sin statsstödda kryptovaluta och det verkar som om de är mycket nära deras lanseringsdatum.

Den nya svenska kryptovalutan kommer att kallas E-Kroan genom vilken Sverige strävar efter att gå helt kontantlöst. Därför vill Sveriges centralbank, Riksbank, lansera en motsvarande digital form av kontanter och kommer att lansera den 2018 via IOTA blockchain.

IOTA är populär kryptovaluta på den öppna källkodens decentraliserade marknad som fungerar på “Tangle”, en riktad acyklisk grafbaserad datastruktur som inte har några block, ingen kedja och inga gruvarbetare.

6. Japan

Japansk kryptovaluta

 • Kryptovalutans namn: J-Coin

Japan, ett av de mest välkomnande länderna för kryptovalutor i den asiatiska regionen, har också övervägt sin regeringsstödda kryptovaluta sedan 2017.

Vad de kallar J-Coin, förväntas lanseras före OS i Tokyo 2020. J-Coin kommer att komplettera Yen (JPY) och kommer att knytas till JPY på 1: 1 sätt genom vilket medborgarna kommer att kunna köpa varor och tjänster.

Andra länder som går i den här riktningen

Landets namn Namn på kryptovaluta
Dubai, Förenade Arabemiraten) Emcash
Venezuela Petro
Estland Estcoin
Ryssland Crypytoruble
Sverige E-Krona
Japan J-Coin

Det finns många andra länder, utvecklade och utvecklande, som tänker i den här riktningen. Det beror på att den digitala regeringen stöder kryptovalutor kan hjälpa dem att undvika sanktioner, underlätta redovisningen och minska kostnaderna för nationerna.

På nackdelen hjälper det också att blåsa upp den nationella valutan praktiskt taget utan kostnad genom nationellt stödda kryptovalutor, vilket kan vara ett litet problem på lång sikt.

Några fler länder är:

 • Indien
 • Kina
 • USA
 • Storbritannien
 • Ecuador
 • kanada
 • Israel

Allt från min sida i den här artikeln. Jag kommer snart tillbaka med lite mer intressant och användbar information. Tills dess, fortsätt njuta av kryptorevolutionen med CoinSutra.

Låt oss också veta vad du tycker om begreppet nationella kryptovalutor i kommentarfältet nedan.

Gilla det här inlägget? Glöm inte att dela det!

Här är några andra handplockade artiklar som du måste läsa för att öka din kunskap om kryptovalutor:

 • Topp 3 sätt att tjäna smarta passiva inkomster från kryptovalutor
 • Vad är Supply Chain Management på Blockchain?
 • Vill du köpa Monero / XMR? Här är de fem bästa platserna för dig
 • Decentraliserade Crypto-utbyten vs Centraliserade utbyten
 • Airdrops I Cryptocurrency: Allt som en nybörjare behöver veta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me