Hva er ICO-er (første tilbud på mynter) og hvorfor er de gode for deg?

Husker du når datamaskiner og internett var i begynnelsen? Mange mennesker over hele verden var redd for at disse tingene ville føre til brudd på mange forskrifter og tap av utallige manuelle jobber.

Men vi vet ikke at noe slikt skjedde.

Noen regler og forskrifter ble selvfølgelig omdefinert. Også yrker i mange sektorer ble redesignet, og mange flere yrker ble opprettet. Og hvis du ser alt fra et bredere perspektiv, førte datamaskiner og internett til eksponentiell vekst av menneskelig potensial.

Og det samme skjer akkurat nå med introduksjonen av blockchain og kryptovalutaer.

Nye bransjevirksomheter som aldri har eksistert tidligere blir opprettet. Og nå og da dukker det opp mange nye yrker.

En slik ny vertikal av dette kryptorommet er ICO (Initial Coin Offering).

Nå, når noe nytt er bygget eller introdusert, har det sine egne utfordringer og mangler. Dette er veldig naturlig for enhver ny industri som til slutt gjennomgår mange iterasjoner for forbedring.

Tilsvarende har ICO-vertikalen, som er født ut av kryptorommet, sine egne unike utfordringer. En av de viktigste problemene er at mange ICO-er ikke er annet enn å tjene penger og svindel.

Men samtidig er den andre siden av ICO-historien like lys som den nye morgenen for datamaskiner og internett.

Hva er DApps

ICO-problemet

Forleden forberedte jeg den smarte kontrakten som gjorde at MyEtherWallet kunne investere et lite beløp i CoinDash ICO, men heldigvis slapp jeg fra det og forhindret et betydelig tap.

Ja, jeg slapp unna!

Så snart jeg gikk til nettstedets ICO-side, la jeg merke til at noe var galt med nettstedet deres. Etter det, i løpet av få minutter, surret deres samfunnssjef inn i Slack-kanalen som CoinDash ICOs offisielle nettside ble kapret av hackere.

Hackerne hadde endret den offisielle smarte kontraktadressen til ICO til sin egen ETH-adresse. Dette resulterte i drenering av $ 7 millioner dollar av investorpenger til feil adresse.

En etterforskning pågår, og noen anklager til og med CoinDash for å være en svindel. Se her og her for mer informasjon om det.

Ingen vet hva som er sannheten, men mange investorer ble dratt av.

Derfor tenkte jeg at det ville være viktig for meg å diskutere fordeler og ulemper ved ICO.

Hva gir ICO-er for investorene sine, og hvordan kan vi identifisere svindel-ICOer?

Hva er ICO’s?

ICO står for “Initial Coin Offering”. Noen kaller til og med ICOs “Initial Public Coin Offerings” (aka IPCO). Det er det samme.

Noen av dere tenker kanskje at dette høres ut som børsnoteringer (aka Initial Public Offerings).

Og ja, det er sant at børsnoteringer og ICO har noen likheter, men ikke mye. ICO er en moderne måte å samle inn midler for å starte og utvikle nye blockchain-baserte satsinger og oppstart.

Gjennom ICO-er distribuerer blockchain-start-ups en del av sine nye kryptovalutaer (eller kryptotokener) til tidlige konseptentusiaster i bytte for deres investering. Disse midlene som samles inn gjennom ICO fungerer som mengdefinansierte frøpenger for oppstartsbedrifter for å utvikle, markedsføre og markedsføre deres proof-of-concept (POC) og / eller produkt..

Hvordan ICO fungerer

Hvordan ICO fungerer

De fleste av disse prosjektene er DApps på blockchain eller protokoller.

Konseptet er vanligvis å drive denne DApp eller protokollen ved hjelp av en kryptovaluta eller et token. Disse blockchain-prosjektene er designet på en slik måte at de bare får drivstoff fra sin opprinnelige kryptovaluta. Dette betyr at de vil bli verdifulle og uunnværlige i fremtiden når etterspørselen stiger etter den DApp eller protokollen. For mer, se vår guide på Hva er DApps?

De fleste av disse prosjektene følger en tretrinns strategi:

 1. Trinn 1– Prosjektet / kryptovaluta / DApp kunngjør seg på Bitcoin-samtaleforum under altcoinseksjonen. Informasjon som det offisielle nettstedet, whitepaper, deres veikart, utviklings- og markedsføringsteam, erfaring osv. Blir også avslørt her.
 2. Steg 2– Når det bygges tilstrekkelig skudd i markedet om deres bevis på konseptet, blir deres ICO-er kunngjort på Bitcoin forum. Derfra videre sprer de informasjonen om ICO og lokker oppmerksomheten til tidlige investorer. Informasjon som ICO-tidslinjer, hvor stor del av den totale tilgangen på kryptomynter de skal selge i ICO, hvor mye prosentandel som går inn for utvikling og markedsføring, valutaen en investor kan investere i etc. deles på denne fasen.
 3. Trinn 3– Når ICO er over, kommer prosjektet i gang. Token eller krypto er nå oppført på større børser. De fleste av prosjektene tillater investorer å handle med kryptovaluta på dette stadiet. Herfra fortsetter valutaens markedsverdi å svinge i andelen av markedets tillit og hvor mye folk verdsetter applikasjonen eller protokollen.

Så langt fungerer ICO-greia bra og har blitt et blomstrende marked med 800 kryptovalutaer.

Men det er ganske spennende hvordan dette lille konseptet med crowdfunding har blitt forstørret på en enestående måte ved introduksjonen av ICO.

Så la oss dvele litt i historien.

Historie og utvikling av ICOer

Historie og utvikling av ICOerKilde: SmithandCrown

I august 2013 var MaterCoin den aller første ICO i kryptorommet. Etter at de hadde kunngjort seg på Bitcoin-skjema, de endte opp med å samle $ 600K USD i bitcoins.

Etter det, i juni 2014, ble Ethereum den andre ICO som ble holdt i dette rommet.

Ethereum-plattformen startet med sin ICO i 2014 hvor den samlet inn 31,5K BTC (bitcoins) i bytte av Ether (ETH). Dette tilsvarte 18,4 millioner dollar den gangen.

Hva er det for deg??

Blockchain ICO-investeringKilde- Coindesk

Jeg tror det er noe for oss alle i slike ICO-er. Og jeg tror også at noen av dere leser dette fordi du er en kryptovaluta eller en blockchain-entusiast som er interessert i å delta i ICO.

Så hvis du ser nøye på linje med Ethereums eksempel, vil du bli overrasket over å vite hvor mye tidlige investorer har tjent på investeringen. På tidspunktet for Ethereum ICO ble 1 BTC (gjennomsnittlig verdi på $ 500) byttet mot 2000 ETH.

Så disse 2000 ETH i 2014 (for en gjennomsnittlig verdi på $ 500) er nå verdt mer enn $ 445K. Dette er en prosentvis økning på +88.000%, som er humungous.

Videre krevde ikke denne ICO at du skulle gjennomgå noen form for kompliserte ID- eller bakgrunnsbekreftelseskontroller, det brydde seg ikke fra hvilket land du kom, og det brydde seg ikke hvilken farge du var. Ingenting hadde noe å si. Alle som hadde denne tidlige informasjonen, en internettforbindelse og noen BTC-er, kunne ha blitt en del av denne tidlige investeringen.

Slik ser demokratisk og desentralisert risikokapitalisering for moderne nyetableringer ut. Før ICO-er var det bare tidlige investorer og entusiaster som hadde tilstrekkelige midler som kunne investere i slike nyetableringer, og holdt en stor del av verdensøkonomien utenfor spillet..

Nå med ICO-er, kan alle fra hvilken som helst del av verden med internettforbindelse investere så lite som $ 50 (noen ganger enda mindre) i slike nyetableringer gjennom kryptovalutaer.

Etter å ha lest dette tenker du kanskje at du har funnet en enkel ordning for å tjene penger, men tro meg, det er ikke noe som heter enkle eller gratis penger.

Og unødvendig å si, denne demokratiseringen og desentraliseringen gir sine egne utfordringer og mangler. Siden disse ICO-ene er svært uregulerte og forskjellige fra tradisjonelle børsnoteringer, kan de også være svært risikofylte.

Utfordringer fra ICO

Det er sant at ICO gir muligheter for å tjene penger for investorer.

Men det er mange utfordringer å møte når du identifiserer hvilke ICOer du skal investere i.

Noen av disse utfordringene er:

 1. Noen ICO-er eksisterer bare på en whitepaper, ikke i det virkelige liv.
 2. Noen ICO-er gjøres med det ene formål å lokke penger fra investorer som senere blir dumpet i store mynter som BTC / ETH for å tjene penger for seg selv.
 3. Alle ICO-er er uregulert og ikke støttet av statlige lover.
 4. De fleste kryptovalutaer eller tokens utstedt i en ICO har ingen riktige lommebøker / lagringsmekanismer.
 5. Noen ICO-er har svært skyggefulle eller ikke-gjennomsiktige måter å jobbe på. Noen ICOer utsteder 100% forhåndsutviklede tokens eller kryptovalutaer. En betydelig del av disse tokens eierne har for å manipulere markedet. En er et slikt eksempel er Bytecoin som hadde 82% forhåndsutviklede mynter.
 6. Noen av disse ICO-ene har godt bevis på konseptet, men mangler et solid leveringsteam.

Men jeg prøver ikke å demotivere deg!

Noen ICO-er eller blockchain-baserte prosjekter er ekte perler. Hvis du er i stand til å holde deg oppdatert og vurdere en ICO-brønn, så kan du sikkert skaffe deg et stykke slike perlepai.

Hvordan delta i ICOer

Hvis du vil bli involvert i en ICO, følger du trinnene nedenfor:

 1. Hold deg oppdatert – Det første og viktigste i dette rommet er å være oppdatert og smidig. Bli med på Bitcoin-samtaleforumet eller følg populær nyhetssider på kryptoer og DApps. Når du blir kjent med et nytt blockchain-prosjekt, kan du bli med på deres Slack- eller Telegram-kanal for spesifikke ICO-detaljer. Følg dem også på Twitter og andre sosiale medier.
 2. Velg en lommebok – Les ICO-detaljene og andre tekniske krav grundig, for eksempel hvilken lommebok som skal brukes til ICO. De fleste ICO-er lansert på Ethereums blockchain krever at du bruker smarte kontraktsaktiverte lommebøker der du kan variere gassgrensen og gassprisen. Du må også sjekke hvilken valuta de godtar for ICO (BTC, ETH, USD, etc.).
 3. Fyll opp lommeboken din – Når du først har identifisert en passende lommebok, fyller du lommeboken på med beløpet du ønsker å investere. Hvis ICO-støttet valuta er BTC, fyll på lommeboken din minst en dag før med nok gruvegebyrer, ellers på tidspunktet for ICO, har du ingenting å investere. Dette kan skje fordi BTC-transaksjoner tar timer (noen ganger dager) å bli bekreftet på grunn av blokkjedens overbelastning. ETH-påfyll skjer med sekunder / minutter, men noen ganger hvis en ICO allerede går på Ethereums blockchain, kan det ta opptil 3 timer.
 4. Tidsfaktor – Ulike ICO-er viser forskjellige tidspunkter i henhold til forskjellige tidssoner. Sjekk tidssonen din og vær i tide. Noen ICO-er tidligere har avsluttet på under få minutter, så du må være veldig rask og punktlig. Morsomt faktum – Gnosis’s ICO kom over på mindre enn 15 minutter.

Grunnleggende poeng for analyse av ICO-er

Som jeg fortalte deg tidligere, er ICO en fin måte for investorer å tjene penger på. Men det må gjøres riktig. Hvis det går galt, kan du miste alle pengene dine i ett skudd.

Ikke alle ICO-er er verdt å spore. Noen ICO er bare svindel som bare ser bra ut på papir. Så før du investerer, må du gjøre omhu.

Så hvordan bedømmer du om en ICO er svindel eller ikke? Her er noen forslag fra vår side:

 • Sjekk om prosjektet løser et problem i det virkelige liv.
 • Sjekk om de har en sterk leder eller administrerende direktør eller grunnlegger.
 • Sjekk porteføljen og historikken til utviklingsteamet.
 • Sjekk bakgrunnen til teamet; se om noen av dem er koblet til tidligere svindel.
 • Kontroller papiret og se på teknisk gjennomførbarhet.
 • Sjekk om de har et åpent og gjennomsiktig fellesskap.
 • Evaluer om de kan forklare problemet de løser på en klar måte i whitepaper.
 • Bli med på fora for å sjekke hva de tekniske ekspertene synes om prosjektet eller DApp.
 • Sjekk deres utviklingskart.
 • Sjekk om de har en fungerende prototype-demo av projektoren DApp.

Noen mennesker får problemer hvis de ikke gjør en god analyse. Derfor foreslår vi at du gjør din forskning og due diligence før du går inn i noen ICO.

Hva er bedre: IPO eller ICO?

IPO eller ICO

La oss utforske noen av forskjellene mellom en IPO og en ICO.

ICO Børsnotering
Dette er sterkt uregulert. Dette er godt regulert.
Det er ingen myndigheters støtte. Det er statsstøtte.
Det er ingen juridisk avtale eller dokumentasjon involvert i den. Det er juridisk avtale eller dokumentasjon involvert i den.
Hvis det oppstår svindel, er pengene dine borte. Hvis det oppstår svindel, vil investorene få en viss beskyttelse.
Svært flyktig Mindre flyktig
Alle fra hvor som helst som helst nasjonalitet kan delta. Alle fra hvor som helst som helst nasjonalitet kan ikke delta.

Så det korte svaret er børsnoteringer og ICOer fungerer på helt forskjellige måter. Det er mindre beskyttelse i en ICO, men den er åpen for alle hvor som helst. Børsnoteringer er mye mer selektive, men de er relativt trygge.

Alt avhenger av hvilket spill du vil spille. Nøkkelen er å lære spillereglene og spille deretter.

Mine siste tanker om ICO

ICO er måten, sier de.

Det er ingen tvil om at ICO er en utmerket måte å generere innledende frømidler for å starte en oppstart fra hvor som helst i verden. Og det er også en moderne måte å skaffe risikokapital som et alternativ til tradisjonell risikokapitalisering av prosjekter.

ICO er også en god måte å finne og investere i fremtidens teknologiske infrastruktur i verden. Og jeg ser ikke noe galt i å gjøre det, ettersom du bidrar til å bygge et produkt, og til gjengjeld får du en god del av det prosjektet.

Men som jeg sa før, må du være oppdatert og smidig hvis du vil gjøre det.

Og absolutt, noen ICO-er eller blockchain-prosjekter er her for å bli på lang sikt fordi de virkelig løser noen av verdens viktigste problemer.

Til slutt, som fremveksten av datamaskinen og internett, har denne nye kryptoindustrien til ICO en lys fremtid. Det vil definitivt bli mer modent og sikkert med riktige forskrifter (som diskuteres).

Så jeg håper at denne artikkelen har vært interessant og informativ. Gi meg beskjed om hva du synes om ICO. Har du noen gang deltatt i en? Vet du om en som dukker opp som ser interessant ut? Legg igjen kommentarer og spørsmål du måtte ha i kommentarene. jeg ser frem til å høre fra deg!

Liker dette innlegget? Ikke glem å dele det!

Her er håndplukkede artikler du kan lese videre:

 • Hva er et ERC20-token?
 • 5 smarte tips for nybegynnere før du investerer i ICO-er
 • Hva er smarte kontrakter i forhold til Ethereum?
 • Forstå forskjellen mellom sikkerhetsmerker & Utility Tokens

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me