Hashgraph: Vil det gjøre Blockchain foreldet? [Grunnleggende analyse]

La oss oppsummere:

 • Bitcoin ble lansert i 2009 av Satoshi Nakamoto.
 • Verdens oppmerksomhet vendte seg mot “blockchain” i 2014.
 • Smarte kontrakter ble introdusert av Ethereum i 2015.
 • Og nå: Alle vil blokkjede verden.

Men det er problemer:

Det første og det fremste problemet som blokkjedene i verden møter i dag, er å skalere til nivåene på Visa eller MasterCard uten å gå på kompromiss med deres desentraliserte natur.

Et annet problem er bruken av bortkastet bevis på arbeidskonsensus for å oppnå sikkerhet og rettferdighet av mange desentraliserte kryptovalutaer som Bitcoin eller Ethereum.

I hovedsak:

Blockchain er uten tvil IKKE løsningen på alle sykdommer.

Likevel har pionerer over hele verden ikke gitt opp “blockchain” og jobber fortsatt hardt for å gjøre det bedre i alle aspekter.

Og nå har vi også sett andre muterte former for blokkjeder så vel som forskjellige DLT-er som hevder å være bedre enn de desentraliserte blokkjedene vi kjenner i dag, men det har allerede vist seg å være nytteløst mange ganger.

Ubrukelig fordi alle disse alternativene kompromitterer den ene eller den andre faktoren i implementeringen. Men ett alternativ DLT-teknologi lager mye støy i disse dager og hevder å være hundre ganger bedre enn alle blokkjedene vi har sett så langt.

Det går under navnet Hashgraph.

Hva er Hashgraph?

Hva er Hashgraph

Hashgraph er den nye distribuerte hovedboksteknologien (DLT) med en nyutviklet konsensusmekanisme som er mer effektiv enn de andre konsensusmekanismene som bevis på arbeid eller bevis på innsats.

Målet med Hashgraph er å gjøre det mulig for brukere som handler, å oppnå en avtale raskt på en rettferdig og sikker måte. Men husk at disse brukerne ikke stoler på hverandre, så Hashgraph gjør dette ved hjelp av sterke matematiske bevis som den har implementert i protokollen..

La oss se hvordan det fungerer.

Hvordan Hashgarph fungerer

Hashgraph har fundamentalt benyttet seg av disse to metodene for å oppnå en avtale mellom jevnaldrende som ikke stoler på hverandre. Disse metodene er:

 • Sladderprotokoll (Hvem, når, hva)

Sladderprotokoll

Sladderprotokoll er noe som Hashgraph valgte å implementere som den første viktige tingen i alle typer distribuerte hovedbøker, det vil si at alle vet hvilke transaksjoner som har skjedd. Det er en tilfeldig protokoll der, hvis en transaksjon finner sted ved en node eller datamaskin, den vilkårlig sprer transaksjonsinformasjonen over alle noder eller datamaskiner i nettverket.

Disse andre nodene vil spre den gamle informasjonen og den nye transaksjonsinformasjonen som skjedde på slutten tilfeldig til en annen node og så videre og så videre.

Men når disse nodene sprer informasjonen tilfeldig, videreformidler de ikke bare ‘hva’ som skjedde, men de sender også ‘hvem’ fortalte dem ‘hva’ skjedde og ‘når’ det skjedde. Så på denne måten blir hver node kjent med historien om hva som skjedde, når når det skjedde og hvem som ga dem informasjonen. På denne måten er hele greia ganske gjennomsiktig.

 • Virtuell avstemming

Tenk deg når hver peer eller node eller datamaskin i nettverket vet ‘hva’ skjedde, ‘når’ det skjedde og ‘hvem’ ga dem informasjonen, de kan bare gjøre en virtuell avstemning på selve deres opprinnelige node for å nå til endeligheten av ordre på transaksjonene.

Derfor har Hashgraph ordet ‘graf’ i seg, fordi gjennom virtuell avstemming og sladderprotokoll når alle nodene er informert og har bestemt seg for finaliteten, vil alle hendelsene som skjedde se ut som en graf på en tidsbasert hendelseslinje.

Hashgraph

Og ved å gjøre alt dette oppnår Hashgraph de nest siste sikkerhetsstandardene som er kjent i matte som kalles asynkron bysantinsk feiltolerant. I dataprogrammer betyr en asynkron operasjon at en prosess opererer uavhengig av andre prosesser, noe som betyr at de reagerer på den eksakte finaliteten i rekkefølgen av transaksjoner i det øyeblikket de skjer (Hashgraph).

Mens synkron drift betyr at prosessen bare kjører som et resultat av at en annen prosess er fullført eller overleverer operasjon som er våre gamle blokker i en blockchain.

Hashgraph til nå er en patentert teknologi, men kommer snart til å bli offentlig med lanseringen av den offentlige implementeringen kalt Hedera Hashgarph-kryptovaluta.

Hashgraph Team

Hashgraph-teamet består av bemerkelsesverdige informatikere og matematikere, samt markedsførings- og forretningsutviklingspersonell.

Her er fullt team av Hedera Hasgraph.

Hedera Hasgraph Team

Hvordan løser Hashgraph problemene med DLT som Blockchain?

Hva løser Hashgraph

Hashgraph retter seg mot alle problemene i den moderne blockchain ved å være:

 • Skalerbar: opptil 250 000 transaksjoner per sekund.
 • Sikker: asynkron bysantinsk feiltolerant
 • Rettferdig & Stabil: asynkron bysantinsk feiltolerant
 • styresett
 • Regulatorisk i samsvar

Hedera Hashgraph

Hedera Hashgraph er den offentlige implementeringen av Hashgraph-teknologi som er i pre-ICO-fasen.

Hedera vil også være vert for distribuerte applikasjoner, bedre kjent som DApps. Og for dette vil Hedera Hashgraph-nettverket ha en innfødt kryptovaluta, som er et verktøy token som gir tokenholdere tilgang til distribuerte applikasjoner på plattformen..

Tokenet kan også “stakes” og brukes til å kjøre en node (for eksempel å legge til CPU i Hedera offentlige nettverk), og derved gi nettverkssikkerheten i den offentlige hovedboken.

Ta en titt på Hederas promovideo:

Ta også en titt på denne videoen der Hashgraphs skaper forklarer motivasjonen og reisen så langt for å finne på Hashgraph.

Det vil være veldig interessant å se hvordan Hashgraph løser problemene med andre DLT-teknologier, men hittil har Hashgraph gjort det bra når det gjelder å betjene sine kunder i et privat miljø.

Men nå er utfordringen mye større, å være vert for noe offentlig for massebruk, og dette vil være den virkelige testen av tid.

Også, hvis denne teknologien overlever og gjør det bedre enn blokkeringer, selv om det i kort tid, vil du absolutt se verden bytte til den bedre teknologien som Hashgraph tilbyr.

Men foreløpig er alt på papir, og vi har plass til at forskjellige DLT-teknologier kan eksistere og konkurrere sammen i et sunt miljø.

Jeg kommer snart tilbake med en detaljert beskrivelse av Hedera Hashgraph når den er lansert, så se dette rommet på CoinSutra.

Oppdater: De er ennå ikke åpne for publikum, og salget deres er også begrenset til bekreftede investorer, så hold deg tilbake og nyt kryptoturen til hashgraph blir offentlig.

Liker dette innlegget? Ikke glem å dele det!

Her er noen andre håndplukkede artikler du kan lese videre:

 • Bitcoin Mining: En grunnleggende guide for nybegynnere
 • Hva er bevis på arbeid & Bevis for innsats?
 • Zcoin (XZC) Cryptocurrency: Alt nybegynnere trenger å vite
 • Zcoin (XZC) Cryptocurrency: Alt nybegynnere trenger å vite
 • NEO vs. Ethereum: Hvordan er Neo forskjellig fra Ethereum?
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me