Hashgraph: Kommer det att göra Blockchain föråldrad? [Grundläggande analys]

Hashgraph

Låt oss sammanfatta:

 • Bitcoin lanserades 2009 av Satoshi Nakamoto.
 • Världens uppmärksamhet riktade sig mot “blockchain” 2014.
 • Smarta kontrakt infördes av Ethereum 2015.
 • Och nu: Alla vill blockera världen.

Men det finns problem:

Det första och det främsta problemet som blockchainsna i världen möter idag är att skala till nivåerna av Visa eller MasterCard utan att kompromissa med deras decentraliserade karaktär.

Ett annat problem är användningen av slösaktigt bevis på arbetskonsensus för att uppnå säkerhet och rättvisa av många decentraliserade kryptovalutor som Bitcoin eller Ethereum.

I huvudsak:

Blockchain är överlägset INTE lösningen på alla sjukdomar.

Ändå har pionjärer runt om i världen inte gett upp “blockchain” och arbetar fortfarande hårt för att göra det bättre i alla aspekter.

Och nu har vi också sett andra muterade former av blockkedjor och olika DLT: er som påstår sig vara bättre än de decentraliserade blockkedjor som vi känner idag, men det har redan visat sig vara meningslöst många gånger.

Meningslöst eftersom alla dessa alternativ äventyrar en eller annan faktor i deras genomförande. Men ett alternativ DLT-teknik gör mycket buller idag och hävdar att de är hundra gånger bättre än alla blockkedjor som vi hittills har sett.

Det går under namnet Hashgraph.

Vad är Hashgraph?

Vad är Hashgraph

Hashgraph är den nya distribuerade huvudteknologin (DLT) med en nyutvecklad konsensusmekanism som är mer effektiv än de andra konsensusmekanismerna, såsom bevis på arbete eller bevis på insats.

Målet med Hashgraph är att göra det möjligt för transaktionsanvändarna att snabbt nå en överenskommelse på ett rättvist och säkert sätt. Men kom ihåg att dessa användare inte litar på varandra så Hashgraph gör det med hjälp av starka matematiska bevis som den har implementerat i sitt protokoll.

Låt oss se hur det fungerar.

Hur Hashgarph fungerar

Hashgraph har i grunden använt dessa två metoder för att nå en överenskommelse mellan kamrater som inte litar på varandra. Dessa metoder är:

 • Skvallerprotokoll (vem, när, vad)

Skvallerprotokoll

Skvallerprotokoll är något som Hashgraph valde att implementera som det första viktiga i alla typer av distribuerade huvudböcker, dvs. alla vet vilka transaktioner som har hänt. Det är ett slumpmässigt protokoll där, om en transaktion sker vid en nod eller dator, den slumpmässigt sprider transaktionsinformationen över alla noder eller datorer i nätverket.

Nu kommer dessa andra noder att sprida den gamla informationen och den nya transaktionsinformationen som inträffade i slutet slumpmässigt till en annan nod och så vidare och så vidare.

Men när dessa noder sprider informationen slumpmässigt förmedlar de inte bara “vad” som hände utan de skickar också “vem” berättade för dem “vad” hände och “när” det hände. Så på det här sättet får varje nod lära känna historien om “vad” som hände, “när” det hände och “vem” gav dem informationen. På så sätt är det hela ganska transparent.

 • Virtuell omröstning

Föreställ dig nu att när alla kamrater eller noder eller datorer i nätverket vet “vad” som hände, “när” det hände och “vem” som gav dem informationen, kan de bara göra en virtuell röstning i sin egen nod för att nå slutgiltigheten av order av transaktionerna.

Det är därför Hashgraph har ordet “graf” i sig, eftersom genom virtuellt röstnings- och skvallerprotokoll när alla noder är informerade och har bestämt sig för slutgiltigheten, skulle alla händelser som inträffade se ut som ett diagram på en tidsbaserad händelserad.

Hashgraph

Och genom att göra allt detta uppnår Hashgraph de näst sista säkerhetsstandarderna som är kända i matematik som kallas asynkron bysantinsk feltolerant. I datorprogram betyder en asynkron operation att en process fungerar oberoende av andra processer, vilket innebär att de reagerar på den exakta finaliteten i transaktionsordningen i det ögonblick de inträffar (Hashgraph).

Synkron drift innebär att processen endast körs som ett resultat av att någon annan process slutförts eller överlämnar operation som är våra gamla block i en blockchain.

Hashgraph fram till nu är en patenterad teknik men kommer snart att vara offentlig med lanseringen av sin offentliga implementering kallad Hedera Hashgarph-kryptovaluta.

Hashgraph Team

Hashgraph-teamet består av anmärkningsvärda datavetare och matematiker samt personal inom marknadsföring och affärsutveckling.

Här är hela teamet av Hedera Hasgraph.

Hedera Hasgraph Team

Hur löser Hashgraph problemen med DLT som Blockchain?

Vad löser Hashgraph

Hashgraph riktar sig mot alla problem i den moderna blockchain genom att vara:

 • Skalbar: upp till 250 000 transaktioner per sekund.
 • Säker: asynkron bysantinsk feltolerant
 • Rättvist & Stabil: asynkron bysantinsk feltolerant
 • Styrning
 • Regulatorisk överensstämmelse

Hedera Hashgraph

Hedera Hashgraph är det offentliga genomförandet av Hashgraph-teknik som befinner sig i pre-ICO-fasen.

Hedera kommer också att vara värd för distribuerade applikationer, bättre känd som DApps. Och för detta kommer Hedera Hashgraph-nätverket att ha en inbyggd kryptovaluta, vilket är ett verktygstoken som ger tokeninnehavare tillgång till distribuerade applikationer på plattformen..

Token kan också “satsas” och användas för att köra en nod (till exempel lägga till CPU till Hederas offentliga nätverk), vilket ger nätverkssäkerheten inom den offentliga.

Ta en titt på Hederas promovideo:

Ta också en titt på den här videon där Hashgraphs skapare förklarar sin motivation och resa hittills för att uppfinna Hashgraph.

Det kommer att vara väldigt intressant att se hur Hashgraph löser de problem som andra DLT-teknologier står inför, men hittills har Hashgraph gjort ganska bra när det gäller att betjäna sina kunder i en privat miljö.

Men nu är utmaningen mycket större, att vara värd för något offentligt för massanvändningen och detta kommer att bli det verkliga testet av tiden.

Om den här tekniken överlever och gör det bättre än blockchains även om det under en kort tid kommer du säkert att se världen byta till den bättre tech som Hashgraph erbjuder.

Men för tillfället är allt på papper och vi har utrymme för olika DLT-tekniker att existera och konkurrera tillsammans i en hälsosam miljö.

Jag kommer snart tillbaka med en detaljerad skrivning av Hedera Hashgraph när den har lanserats, så se det här utrymmet på CoinSutra.

Uppdatering: De är ännu inte så öppna för allmänheten och deras försäljning är också begränsad till verifierade investerare, så håll tillbaka och njut av kryptoturen tills hashgraph offentliggörs.

Gilla det här inlägget? Glöm inte att dela det!

Här är några andra handplockade artiklar som du kan läsa nästa:

 • Bitcoin Mining: En grundläggande guide för nybörjare
 • Vad är bevis på arbete & Bevis för insats?
 • Zcoin (XZC) Cryptocurrency: Allt nybörjare behöver veta
 • Zcoin (XZC) Cryptocurrency: Allt nybörjare behöver veta
 • NEO vs. Ethereum: Hur skiljer sig Neo än Ethereum??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me