Framtiden för Dogecoin: Är det värt att investera i?

Den galna kryptovärlden blir ännu galnare.

ICO: er är på väg mot bubblar upp, och galna mängder pengar strömmar in i nästan allt.

Påminner det inte om pre-dot-com-bubbla, när varje företags aktier höjdes i pris? Och vi kommer alla ihåg hur den slutade …

Men även om majoriteten av “dot-com” -företagen kraschade hårt var vissa giganter, som Amazon och eBay, klara segrar.

Winston Churchill sa en gång:

  • “Ju längre du tittar in i det förflutna, desto längre kan du se in i framtiden.”

Det verkar som om samma sak händer nu med alla dessa välfinansierade ICO: er.

De flesta ICO: er gör tvivelaktiga påståenden om vad deras teknik kan (eller kommer att kunna) göra, medan många av dem hävdar att de är “vad Bitcoin borde ha varit”. Och de flesta av dem kommer att misslyckas.

Nu innan du tänker att jag är emot ICO: er eller Bitcoin-alternativ (altcoins) är jag definitivt inte det.

Jag är faktiskt säker på att några av kryptovalutorna som snart kommer att växa till makten kommer att bli större än Amazon och eBay.

Men lägg ICOs åt sidan en minut, låt oss prata om ett altcoin som har funnits ett tag – Dogecoin.

Så låt oss komma igång …

Vad är Dogecoin?

Dogecoin är en kryptovaluta som Bitcoin som var skapad av ett internetmeme.

Ja, det är ganska trådbundet, åtminstone var det för mig när jag först fick veta om Dogecoin. Det är också ganska roligt, som varför skulle någon skapa en kryptovaluta av en hundmeme?

Jackson Palmer infördes Dogecoin till världen i december 2013. Sedan dess har Dogecoin sett både hausseartade och baisseartade marknader och har samtidigt fått ett rykte som en “tippande” valuta – vilket innebär att du kan tipsa någon direkt med Dogecoins istället för värdelösa upvotes, likes och re-tweets..

Dogecoin är känt som “skämtvaluta”.

Palmer hittade verkligen kryptovalutan som ett skämt, men han gjorde det under motivering av många människor som tweetade Jacksons idé flera gånger.

Kolla in den här korta videon på Dogecoin:

Dogecoins gemenskap

Dogecoin har funnits sedan 2013 och har en ganska väl utvecklad gemenskap.

Så låt oss analysera Dogecoins BitcoinTalk-, Reddit-, GitHub- och Twitter-samhällen för att få grepp om hur mycket som finns kvar i detta projekt.

Bitcoin Talk Forum – Dogecoin började med ett tillkännagivande på BitcoinTalk forum. Det är inte längre en officiell kommunikationskanal, men du kommer att upptäcka att samhället fortfarande är mycket aktivt där. Du kan alltid hitta några Dogecoin-troende / icke-troende som diskuterar denna kryptos framtid.

Här är en ny:

Bitcoin Talk Forum - Dogecoin

Så det behöver inte sägas att många människor på detta forum har många olika åsikter …

Dogecoin Reddit – Om du går till Dogecoins Reddit kanal hittar du en anständig mängd trafik. Communitymedlemmar kommenterar och publicerar ungefär var tredje eller fjärde timme. Detta är ett gott tecken.

Dogecoin Reddit

Dessutom, bortsett från baisseartade och hausseartade uttalanden från Reddit-användare om Dogecoin, hittar du också länkar som detta, detta, och detta som säger att Dogecoin faktiskt används i handel och insamling.

GitHub – GitHub, som har källkoden för denna öppen källkod-kryptovaluta, har inte sett någon uppdatering sedan oktober 2015. Dessutom har bidraget från medlemmar i denna öppen källkodsutvecklingsgemenskap inte varit betydande.

Du kan se nedåtgående trend:

GitHub Doegcoin

Det har inte gjorts några tekniska uppdateringar eller utveckling sedan 2015, och detta visar hur stillastående myntet har varit sedan dess Jackson Palmer lämnade projektet genom att förklara att han går på en “förlängd tjänstledighet”.

GitHub-Dogecoin

Dogecoin Twitter – Dogecoins Twitter-handtag @dogecoin berättar också en liknande berättelse om stagnation. Under de första dagarna av Dogecoin skulle du hitta 3-5 tweets på en dag, ibland ännu mer. Men nu kommer du kanske att se 1 tweet var 7-10 dagar, vilket är ganska ovanligt i kryptoutrymmet.

Denna stagnation är en sannolik indikation på förlorat intresse och brist på riktning.

Dogecoin Twitter

Ekonomisk vinkel för Dogecoin

Till skillnad från Bitcoins deflationsmodell är Dogecoin en inflationskryptovaluta. Den har en ganska hög inflation såväl som en extremt stor och obegränsad myntförsörjning.

Medan Dogecoin tekniskt sett är en gaffel av Litecoin, har de ändrat flera parametrar. Till exempel har Dogecoin en 1 minut blockeringstid, medan Litecoin har en 2,5 minuters blockeringstid. Till skillnad från Litecoin är deras myntförsörjning obegränsad och obegränsad för evighet.

Här är deras schema för blockbelöning:

Dogecoin Supply

Så som du kan se har Dogecoin redan nått 600 000: e blocket i februari 2015, och sedan dess har de injicerat 5,2 miljarder mynt på marknaden varje år (över en inflation på 4,5%).

My Take On the Future of Dogecoin

Jag föreslår personligen inte att jag investerar i Dogecoin av följande skäl:

  • Den fortsatta inflationen är inte bra ur investeringssynpunkt. Det är stor chans att du inte får bra avkastning på din investering.
  • Projektets far har lämnat kryptovalutavärlden under en obestämd tidsperiod. Det här är inte en dålig sak i sig själv (fadern till Bitcoin, Satoshi Nakamoto, har varit MIA i nästan hela Bitcoins liv), men Dogecoin har blivit riktat sedan han avgick.
  • Utvecklingssamhället har inte gjort någonting (utom bli filantroper) under de senaste två åren.

Alla dessa saker åt sidan var den ursprungliga idén ett skämt. Det var tänkt att vara en rolig sak som hade många inre referenser till kulturellt relevanta (på den tiden) sakerna. Till exempel inspiration att ha en myntförsörjning på mer än 100 miljarder kom från en film.

Som en allmän regel rekommenderar jag vanligtvis inte att investera i något som är öppet ett skämt.

Men det betyder verkligen inte att Dogecoin är död; det finns fortfarande ett blomstrande Dogecoin-samhälle. Även Coindesk fångade några av kommentarerna av befintliga Dogecoin-teammedlemmar som tydligt visade att så länge människor är villiga att engagera sig i, lära sig om eller köpa saker med Dogecoin, kommer det inte att dö.

Jag känner också att det är ett bra verktyg för att tippa, och för dem som inte har använt kryptovalutor tidigare är det ett bra sätt att börja experimentera. Dogecoin är väldigt billigt – cirka $ 0,0009 när detta skrivs – så att köpa 1000 Dogecoin kostar bara cirka $ 1.

Men i slutändan är beslutet upp till dig.

Om du fortfarande vill investera eller prova Dogecoin kan du göra det genom att byta valutor till Dogecoin från CoinSutras kryptovalutautbyte.

Nu är det dags att höra från dig: Vad tycker du om Dogecoins framtid? Är du en bagHODLer of Dogecoin eller planerar du att vara en? Låt mig veta dina tankar / kommentarer i kommentarfältet nedan.

Håll dig uppdaterad med CoinSutra för mer heta kryptokurrency-diskussioner!

Gilla det här inlägget? Dela den med dina vänner!

Här är några handplockade artiklar som du måste läsa nästa:

  • Waves Cryptocurrency (WAVES): Allt du behöver veta
  • Lista över bästa kryptovalutautbyten i världen för att köpa Altcoins
  • Vad är DApps (decentraliserade applikationer)? – Nybörjarguiden
  • GameCredits: Allt nybörjare behöver veta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me