De 7 vanligaste typerna av kryptovaluta-bedrägerier och tips för att undvika dem

Jag har fått nog av människor som kallar kryptovalutabedrägerier. Jag förstår att kryptorummet har bevittnat många bedrägerier men det betyder inte att hela branschen ska märkas som en bluff.

Detta visar vårdslöshet hos en del av sådana människor som vägrar att spendera lite tid på att lära sig om den senaste revolutionen. Och det beror på att sådana människor har förutfattade uppfattningar starkt etsade i deras sinnen.

Som jag sa tidigare finns det otvivelaktigt bedrägerier, men det är inte sant för alla andra branscher i världen?

Dessutom erkänner jag det faktum och det är därför jag är här för att berätta om några av de vanligaste formerna där krypto-bedrägerier äger rum.

Cryptocurrency-bedrägerier som alla borde vara medvetna om

1. Bedrägliga ICO: er

Det vanligaste sättet att ta fram en bluff är att skapa en falsk ICO, skapa marknadsföringshype och övertala människor att köpa.

Det beror på att ICO är ett bra och innovativt sätt att starta ett företag och det är den aspekt som missbrukas. (Läs: Vad är ICO: er (myntutbud) & Varför är de bra för dig?)

Ethereum har blivit grogrunden för dessa bedrägliga ICO: er men Ethereum är inte direkt ansvarig för det eftersom det är ett projekt med öppen källkod.

Istället är det okunnigheten hos nybörjare som drömmer om 100 gånger vinster på några veckor med bara HODLing värdelösa ICO-tokens.

Vanliga tecken på bedrägeri ICO eller Token Sales:

 • Kopierad vitbok
 • Halva laget anonymt
 • Ovanlig bråttom i avrättningen
 • Felaktig skrivning & sa ord
 • Ignorerar hårda frågor
 • Inga starka skäl för symbolekonomin
 • Ingen färdplan

Var medveten om sådana typer av bedrägeri-ICO eller Token Sales. Här är några exempel på bedrägeri ICO för lärande och inspiration:

2. Skuggiga utbyten

Den näst vanligaste formen av bluff som du kommer att stöta på är ett ”skuggigt utbyte”. Utbytena som sprang upp över natten och började skryta. Man måste vara mycket försiktig med sådana utbyten, för när du väl litar på dem och lagt in dina mynt där har du inget sätt att få tillbaka det om avsikterna med utbytet inte är rätt.

Vissa börser som börjar bra kan också springa av med dina pengar när som helst eftersom de inte kan skala och förnya sig för att förbli relevanta på marknaden.

Några av dessa plattformar som rapporterats av Bitcoin.com är:

01crypto, Btc-cap, Capital-coins, Coinquick, Cryptavenir, Crypto-banque, Crypto-infos, Cryptos.solutions, Cryptos-currency, Ether-invest, Eurocryptopro, Finance-mag, Gme-crypto, Gmtcrypto, Good-crypto, Mycrypto24, Nettocrypto, Patrimoinecrypto och Ydconsultant.

Läs:

 • HitBTC Review: Började starkt, men en riskfylld kryptoutbyte idag
 • YoBit Exchange Review: Legit eller en bluff?

3. Fake plånböcker

Med lanseringen av Bitcoin har många falska Android-plånböcker också lanserats i Play Store.

Det är därför det är en stor NEJ från oss att välja valfri plånbok slumpmässigt från lekbutiken eftersom det finns chanser att den kommer att vara bedräglig och du kan sluta förlora dina pengar.

Även om dessa plånböcker kan lova dig fröet och kontrollen över dina medel, fall aldrig för dem utan ordentlig due diligence.

Det är ett av de enklaste sätten att bluffa människor och händer många gånger under lanseringen av Bitcoin-gafflar. Dessa plånböcker tar din frö eller privata nycklar och sliter dig också av din BTC.

⛔️#Lurendrejeri #Varna: vi fick rapporter om att användarna hade tömt sina medel av en klon i vår plånbok som går under namnet "BTCGold plånbok" #RT

– coinomi (@CoinomiWallet) 24 oktober 2017

** LYCKVARNING **

Denna [[btcgold (XBG) "btcgold .biz"]] är inte anslutet till 25 oktober #bitcoin hård gaffel som heter Bitcoin Gold (BTG). #bgold pic.twitter.com/YavlmukkFh

– Bitcoin Gold [BTG] (@bitcoingold) 12 oktober 2017

4. Pyramid- eller Ponzi-scheman

Denna form av bluff är lättast att upptäcka men människor faller fortfarande för det.

Om du hittar ett kryptoprojekt som aktivt uppmuntrar rekrytering av nya investerare för att maximera dina vinster är det ett Ponzi-system. Detta system fungerar på modellen för att lura den som kommer in i systemet senare.

Dessutom är system som lovar absurt avkastning definitivt Ponzi-system.

Du kan snabbt göra ett lakmustest för att undvika sådana system eller projekt genom att följa två enkla råd som ges av Andreas M. Antonopoulos, en känd Bitcoin-högtalare och förespråkare.

Loverar det regelbunden avkastning som överstiger genomsnittlig marknadsavkastning?

Det är en Ponzi

Fokuserar den mer på att rekrytera nya människor än någon produkt?

Det är ett pyramidschema#litmustests

– Andreas ☮ &# 127752; ⚛ ⚖ &# 127760; &# 128225; &# 128214; &# 128249; &# 128273; &# 128745; (@aantonop) 1 december 2017

5. Phishing-bedrägerier

Nätfiskebedrägerier är en annan vanlig form av bluff i kryptosfären.

Här kommer bedragarna att försöka få ditt användarnamn, lösenord eller seednycklar på något sätt genom att lura dig. För det mesta använder angriparna två metoder för att uppnå detta:

 • Punycode
 • Fake Airdrops

Titta på den här videon från Harsh för att identifiera och undvika sådana former av bedrägerier:

6. Pumpa & Dumpa grupper

Pump & Dumpgrupper på Telegram, Slack och IRC är inte något nytt på den traditionella marknaden också så varför kryptomarknaden kommer att vara kvar i detta.

Om du söker på Telegram hittar du många kryptogrupper med 40 000-100 000 medlemmar i det.

Vad tror du att de gör i sådana grupper? De chattar inte. Istället är dessa grupper verktygen för att manipulera priserna på altcoins som har låg marknadsvärde.

På detta sätt får människor som agerar snabbt eller först får fördelen och de som är lite sena lider av de sjunkande priserna på bara några minuter.

Det finns flera verktyg tillgängliga på marknaden för att övervaka volymökningen i en viss krypto som hjälper till att identifiera sådana system.

Jag vet att vissa tjänar pengar så här men jag är inte en av dem och jag föreslår att du också håller dig borta från det.

7. Imitatörer

Den mest sofistikerade formen av bluff.

I denna typ av krypto-bluff gör bedragare falska Twitter- och Facebook-konton för att utge sig för det faktiska legitima projektet eller personen bakom det.

Du kommer att hitta många efterliknande på Twitter som agerar som Vatalik Buterin eller Binances VD och tillkännager luftdroppar etc som aldrig är sanna.

Exempel på ett falskt Vatalik-konto:

Dessutom har bedragare börjat fungera som supportpersonal för kryptoutbyte för att bluffa människor med sina kryptofonder. Här är rapporter.

Slutsats

Bedrägerier i någon bransch är inte en ny sak och krypto som ett decentraliserat och öppen källkod är ett av de enklaste att replikera.

Det enda sättet att inte bli lurad är att lita på legitima källor till information, liksom självutbildning av investerare genom betrodda källor som CoinSutra.

CoinSutra har allt material för att få dig att förstå hur hela kryptoekosystemet fungerar, det är därför du bara behöver spendera lite tid på att lära dig själv så att du inte blir lurad.

Föreslagna artiklar att läsa nästa:

 • Vad är en masternode och hur är det användbart för Cryptocoin-investerare
 • Förklara vad volatilitet betyder i Bitcoin & Cryptocurrency World
 • Decentraliserade Crypto-utbyten vs Centraliserade utbyten 
 • Airdrops I Cryptocurrency: Allt som en nybörjare behöver veta
 • Bästa Bitfinex-alternativ att köpa / sälja kryptovalutor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me