5 bästa blockchain-baserade förutsägelsemarknader kryptovalutor

Prediction Markets Cryptocurrency

Om du har varit i kryptovärlden tillräckligt länge måste du ha sett många tankeledare och självutnämnda blockchain-experter gör Bitcoin-prisförutsägelser på olika sociala medieplattformar, särskilt Twitter..

Och det behöver inte sägas att många av oss påverkas av vad de säger. Men frågan här är vad de förutspår för mycket vikt?

Jag tror inte det.

En person representerar vanligtvis inte hela marknaden, men eftersom kryptosamhället är litet är det sårbart för uttalanden och känslor av till och med en enda anmärkningsvärd personlighet.

Läs också: Topp 9 Bitcoin-prisförutsägelser av experter som är svåra att tro

Jag tittar också på några av dessa förutsägelser, men jag tror inte det blint på grund av ett koncept – Folkets vishet.

Det betyder bara att visdom hos många är smartare än en eller en handfull. Och i en annan term är det populärt känt som “förutsägelse” eller “förutsägelse”.

Blockchain-baserad förutsägelse

Du måste också ha hört talas om förutsägbarhetsundersökningar som involverar 100- och 1000-talet människor i en viss händelse / fråga.

Detta görs just för att plocka hjärnan hos många människor tillsammans för att mäta de faktiska känslorna så att det faktiska resultatet av en specifik händelse kan förutsägas..

För den här artikeln är mitt mål dock inte att förklara förutsägelsemarknader utan att berätta om några av de blockchain-baserade företagen som gör förutsägelser till en världsomspännande norm.

Norm så att man kan utnyttja människors kraft genom blockchain och därmed göra nästan perfekta förutsägelser inom områden som sport, finansmarknader, teknik, val osv..

Men för de av er som vill förstå i detalj vad förutsägelsemarknaden är, här är lite: Imploring Blockchains For The Prediction Markets 

Topp 5-kryptovalutor i Prediction Market’s Blockchain

1. Augur

Augur

Augur var banbrytande på förutsägelsesmarknaderna för blockchain och utan tvekan ledande inom denna nisch sedan starten 2014. Efter deras framgångsrika ICO till ett värde av 11 miljoner dollar 2015 började Augur med Ethereum blockchain för att göra smarta kontrakt som får instruktioner från Oracle att agera autonomt. Det är därför Augur stolt förklarar sig själv som “en öppen källkod, decentraliserad, peer-to-peer-orakel och förutsägelsesmarknadsplattform byggd på Ethereum blockchain.”

Projektet är nu i beta-fas och testas och granskas i stor utsträckning med sikte på en fullfjädrad lansering 2018. Augur kommer att ha REP-tokens för att driva sin verksamhet på förutsägelsesplattformen. Här är deras Färdplan 2018 förberedd av deras mycket erfarna team. Här är också en kort video om Augur, men tro mig att det är mer komplicerat bakom kulisserna.

Köp REP-token nu

2. Gnos

Gnos

Gnosis var nästa som följde i Augurs fotspår när det gäller att skapa blockchainbaserade förutsägelsemarknader för att förutsäga olika händelser. Och precis som Augur skapar det också incitament för korrekt styrning och korrekta förutsägelser. Det utnyttjar också kraften i smarta Ethereum-kontrakt för att utveckla sina smarta kontraktlager för att eliminera mänskliga störningar.

Gnosis ICO var mer framgångsrik än Augur där de samlade in 12,5 miljoner dollar och sålde sina GNO-tokens. Just nu är projektet i beta-fas och försöker ta reda på bättre styrningsstruktur eftersom de kanske inte är tillgängliga i vissa jurisdiktioner. Här är en tidslinje av projektet och en kort videointroduktion till Gnosis.

Köp GNO-token nu

3. Stox

Stox

Nästa i rad är Stox, en annan blockchain-baserad förutsägelsemarknad men jag hittade deras team som den mest erfarna eftersom de förstår de finansiella marknaderna.

Stox är också värd för Ethereum blockchain och är produkten av invest.com, ett enormt framgångsrikt företag tidigare. De hade en enormt framgångsrik ICO 2017 och samlade 33 miljoner dollar på en gång där de sålde sin native token (STX) som driver Stox-plattformen.

Stox är också i sin beta-fas med mobilappar på deras färdplan för 2018. Här är en kort video som förklarar Stoxs arbete.

Köp STX Token nu

4. Delphy

Delphy

Delphy är en öppen källkod, decentraliserad, mobil förutsägelsemarknadsplattform byggd på Ethereum. Delphy-appen är en lätt Ethereum-nod som körs på mobila enheter. Delphy använder incitament för att tillåta deltagare på en marknad att omedelbart och transparent kommunicera sin visdom om resultatet av kommande händelser och effektivt förutsäga framtiden.

Precis som andra prognosmarknadsprojekt har Delphy sin DPY-token, som är baserad på Ethereums smarta kontrakt och uppfyller ERC20-standarderna.

Köp DPY Token nu

5. BitzPredict 

BitzPredict är också en förutsägelsemarknad baserad på blockchain som fokuserar mer på sportspel. Det är ett relativt nytt projekt som nyligen lanserade sina betaappar för användarna. Det är också en samlare för att underlätta satsningar på ett mer rättvist och snabbt sätt genom smarta kontrakt.

Den har sin ursprungliga token XBP med en tillgång på 1 miljard tokens. Här är en kort videoförklarare av samma sak.

Blockchain för förutsägelse

Förutsägelsemarknader fanns inte tidigare. Egentligen gjorde de det, men det fanns många andra problem associerade med dem, och det mest kritiska var problemet med centralisering.

Blockchain-baserade förutsägelsemarknader är inte centraliserade och kan därför inte manipuleras eller skjutas ner.

Och i många branscher som sportspel kan förutsägelsemarknader vara mycket givande för att driva företag eftersom sådana blockchain-baserade förutsägelsemarknader kommer att göra lagar föråldrade på många ställen runt om i världen.

Nu berättar du för mig: Vilken blockchain-baserad förutsägelsemarknad gillar du mest? Har du någonsin använt någon av dessa förut? Missade jag några anmärkningsvärda projekt i denna nisch? Låt mig veta i kommentarfältet nedan.

Gilla det här inlägget? Glöm inte att dela det!

Föreslagna avläsningar:

  • Nybörjarguide till Edgeless – Ett blockchain-baserat kasino
  • Är Blockchain lösningen musikindustrin letar efter?
  • 5 bästa alternativen till CoinMarketCap [CoinSutra’s Picks]
  • Toppbetald blockchain & Kryptovalutakurser / certifieringar
  • 9 Fintech-konferenser & Händelser som du bör delta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me