3 Industries CryptoCurrency kommer att störa för 2021 och därefter

Vet du vad som är intressant?

I sin bok “Endast paranoiden överlever: Hur man utnyttjar de krispunkter som utmanar varje företag”Av Andrew Grove (tidigare Intels VD), talar om”inflexionspunkt”Där teknik helt och hållet stör industrier över natten. Jag har ökande bevis för att krypto kommer att göra detsamma.

Kom ihåg Kodak-kameran?

Det var värt 31 miljarder dollar under sin topp och nu är det ett skal av dess tidigare jag.

Vad sägs om Blockbuster?

Företaget hade 9 000 butiker under sin topp.

Nu?

Det finns bara 1 Blockbuster-butik kvar på planeten … (och ja, Netflix dödade Blockbuster)

Kryptovaluta är och kommer att störa gamla industrier.

VD kommer att klia sig i huvudet och fråga ”Vi går i konkurs! Vad hände? ”

Med lite fantasi kan vi förutsäga 3 industrier som kommer att störas under de närmaste 5-10 åren tack vare de ljusaste hjärnorna som arbetar i kryptovalutautrymmet.

1. Remittering Industri

Remittance är en industri på 500 miljarder dollar. Migrerande arbetare skickar pengar utomlands till sina familjer varje månad och de behöver företag som skickar pengarna hem. Företag som Western Union, MoneyGram och RIA trivs på remitteringsmarknaden och ja, de tar ut en rejäl avgift.

Om jag till exempel skulle använda Money Gram och vill skicka en internationell penningöverföring till Mexiko, skulle det kosta $ 101 att skicka 5000 $.

Aj. Det är konstigt om du tänker på det: skulle det inte kosta samma sak om jag skickar 10 eller 10 000 dollar till Mexiko?

Ju mer pengar jag skickar, desto högre avgift.

Vad är alternativet?

Ange krypto. Om jag vill skicka $ 500 USDT till min vän i Mexiko skulle det kosta $ 0,10.

Hur mycket kostar det om jag vill överföra $ 5000 till min mexikanska vän?

0,10 dollar.

(Ja, jag vet att det kostade pengar att konvertera USD till USDT men jag pratar strängt om avgifter för att skicka pengarna)

Från och med 2021 verkar det som om migrerande arbetare använder PAXFUL och andra P2P-utbyten för att kringgå Western Union eller MoneyGram.

Eftersom marknaden är intelligent och rör sig till vad som är ekonomiskt meningsfullt kommer äldre företag som Western Union eller MoneyGram att gå ur drift (om de misslyckas med att anta och sänka serviceavgiften)

På 5-10 år förutspår jag att tekniskt kunniga migrerande arbetstagare helt enkelt kommer att skicka pengar hem med USDT.

2. Micropayment

Vet du vad som är irriterande?

Handelsavgifter.

Det är därför när du går till närbutiken och använder ditt kreditkort, det är ett tecken som säger “ditt köp måste vara över $ 10” eftersom butiksägaren måste betala 2,3% för varje transaktion. Aj.

På grund av den höga omkostnaden är det inte meningsfullt med en mikrotransaktion. Men kryptovaluta har möjliggjort en värld av mikrotransaktioner. Istället för att betala en avgift på 2,3% för ett köp på 10 dollar, tänk dig att betala en bråkdel av ett öre.

Du kan göra det just nu med stabila mynt.

Ett stabilt mynt säkerhetskopieras 1: 1 med USD. Du kan köpa olika stabila mynt på marknaden, som USDT, BUSD, PAX etc..

Hur som helst, stabila mynt gör det möjligt för onlineföretag att få betalning utan att skada vinstmarginalen med betalningshantering. Exempelvis kan en online-nyhetsbrevsajt debitera sina användare 0,10 dollar för att visa per artikel istället för en medlemsavgift på 10 USD per månad.

Ett annat exempel: du gillar att titta på fotboll på måndagskvällen. Men du tittar bara en gång i veckan och du vill inte betala $ 60 för kabelpaketet för olika sportkanaler. Istället kan kabelföretaget ta ut $ 2 per visningstid och det är det!

Kolla in: 7 bästa Bitcoin Payment Gateways för säljarkonton & Tjänster

Ett exempel på mikrotransaktion med kryptovaluta:

Brave är en webbläsare med sin kryptovaluta som heter BAT (Basic Attention Token). Om du använder Brave-webbläsaren kan du välja att visa annonser. Om du gör det kommer Brave att belöna dig med BAT som du kan lösa in för fiat.

Jag gillar den idén eftersom den verkar rättvis: företaget ger dig tillbaka något i utbyte för att skörda dina data / din uppmärksamhet.

Cryptocurrency möjliggör förbikoppling av traditionella mellanhänder (betalningsprocessor), vilket innebär att den överför besparingarna till både handlare och kunder.

Under de kommande åren tror jag att företag kommer att anta kryptomikrotransaktioner eftersom den yngre generationen är mer tekniskt kunnig (och det kommer att finnas en efterfrågan på marknaden)

3. Bankindustrin

Föreställ dig att du lagrar 100 000 dollar kontant på internet men utan bank.

Låter konstigt?

Du kan göra det tack vare stabila mynt.

Vad är ett stabilt mynt?

Det är ett mynt som är fäst 1: 1 med en fiatvaluta.

Till exempel kan du byta $ 1 USDT (stabilt mynt) med $ 1 fiat dollar.

Det som är coolt är att det finns stabila mynt knutna till Yen, Yuan, Pund, Euro etc..

Varför använda ett stabilt mynt?

Eftersom du kan lagra 1 000 000 dollar i fiat i blockchain. Säg att du vill överföra $ 1 000 000 utomlands … du kan göra det med ett klick på en knapp utan att interagera med en bank.

Den 1 miljon USDT kommer i en annan plånbok inom 15 minuter eller mindre.

Kolla in: Bästa USDT-plånböcker

Just nu kan du bli din egen bank med olika stabila mynt som PAX, USDT, TUSD, BUSD etc.

Det enda problemet är integritet eftersom vem som helst kan leta upp mängden pengar du har i Etheruem-nätverket. Kan en utvecklare skapa ett stabilt mynt med integritet aktiverat för att förhindra att nyfikna ögon ser mitt kontosaldo?

Det skulle vara jättebra.

Vill du dyka djupare in i det stabila myntkaninhålet?

Läs om DAI-token, som är 1: 1 kopplad till USD och den använder ETH som säkerhet. För mig är det bara tankeväckande.

Roligt faktum: på Binance kan du sätt in USDT och tjäna ränta!

Du kan ansöka om ett lån på Binance och använda BTC som säkerhet.

Super intressant!

Från och med 2021 finns det miljarder “obankrade” människor. Men tack vare kryptovaluta kan de säkert lagra sin fiat på blockchain istället för att gömma kontanter under madrassen. Dessutom människor som bor i Venezuela kan undkomma hyperinflationen av sin lokala valuta genom att lagra sin förmögenhet i USDT.

Att bli din egen suveräna bank låter futuristiskt. Om du skulle berätta för någon det på 1980-talet skulle de inte tro dig. Snabbspolning fram till 2021, det är en verklighet att hålla din egen krypto-fiat på blockchain.

Du rider antingen på störningen eller blir kvar

När det gäller kryptovaluta kan jag förutse störningar i penningöverföringsindustrin, omforma online-annonseringssegmentet genom mikrobetalning och ge världens fattiga möjlighet att bli deras egen bank.

Näringslivet är avskuren och företagen kommer och går. Du kan säga att det är en “utvecklingsprocess” i näringslivet. Företag som ansågs “titaner” som Blockbuster, Kodak, Blackberry, Sears dör av för att branschen blev störd av ny teknik.

Och kryptovaluta kommer att förstöra eller omforma många av de gamla äldre branscherna och föda nya och innovativa företag. Det är goda nyheter för vanliga människor som du och jag. Varför? Eftersom dessa nya företag erbjuder bättre värde och bekvämlighet!

Jag inbjuder dig att delta i kryptostörningen genom att skicka pengar utomlands via kryptovaluta, öppna ditt eget “bankkonto” eller börja acceptera krypto i dina onlinebutiker.

Krypteringsstörningen är över oss! Låt oss alla delta i detta historiska ögonblick.

Tack för att du läste dagens artikel. Vad är din idé om nästa bransch som kommer att störas av krypto? Lämna dina tankar i kommentarfältet nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me